Ja z trawnikiem odpuściłem kompletnie. Zresztą może większości w przyszłym roku nie będzie więc mi nie szkoda. To prawda że wymaga najwięcej pracy. Rabate zachwaszczona wypielisz i wygląda A z nim teraz to ja nie wiem co musiałabym zrobić.
Mój ogródek ponad miesiąc wody nie widział A ucierpiał tylko trawnik
Aniu tzx
Kasia tylko braki jeszcze spore...w puste miejsca posadze kiedyś hosty guacamole które tucze w cieniu i więcej paproci musi być bo chce takie coś https://pin.it/5gjrdwefbku7yn
Ewa, Mrokasia, Kasia, Anitka, Gosia, Łucja odpowiadam, gdzie to miłe miejsce. Podane przez Was lokalizacje to niestety "pudła", chociaż Łucja zgadła. To miejsce jest w Chorwacji, w przeuroczej malutkiej miejscowości Bale. Miasteczko posiada oryginalną średniowieczną starówkę.
U mnie polarki od 2015 i się kładą, wydaje mi się Iwona że chodzi o cięcie. Sprawdzę i za rok już będę pewna
Dziękuję za pochwały ogrodu, choć trochę poplynelas kochana
Mam małe sadzonki tego oregano w doniczkach. I dzisiaj zauważyłam, że te w doniczkach są prawie zielone. Czyli chyba mają mniej światła.
Hmm. Chyba po raz kolejny okazuje się, że mam błędne wyobrażenie o warunkach świetlnych w różnych miejscach mojej działki. To oregano w ziemi rośnie w miejscu, gdzie słońce pada bezpośrednio na rośliny tylko dwie godziny po południu, więc klasyfikuję to jako półcień. Przez większość dnia nie ma bezpośredniego słońca, ale jest jasno. Z drugiej strony wydaje mi się,że oregano jest odrobinę przypalone (za silverem po lewej), więc ... jak to w końcu jest z tym nasłonecznieniem??? Nie mogę się w tym połapać.
kora sosnowa nie przekompostowana moze robic alergie ..np kichanie czy przewlekłe katary.
ta co ja kupiłam jest przekompostowana ...drobna wiatr jej nie wywiewa i nie ma tego zapachu i pewnie grzybów.
bo czesto ta zwykła sosnowa ma grzybnie np maslaków czy smardzy ...albo inne i one moga uczulac.
mnie kora nie uczulała ale mój M miał 2 sezony katar ...pieron wie od czego ...moze i od tej zwykłej sosnowej kory ...zebrałam ją z rabat wrzuciłam do kompostowania.... a rabaty wyścieliłam tym ....aktualnie jestem z tym zachwycona....kuiłam ze 150worków w tym roku ...wprzyszłym pewnie połowe tej ilosci wejdzie ...i tym mysle okopczykowac tez róze.
oczywiscie jak nornica przejdzie to trzeba uzupełnic ...bo plankton moment i sie na gołej ziemi pojawia