Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 20:01, 27 sie 2018

Kasya napisał(a)

Ławeczka ładna...
Nie wyglada na wygodną...ale ładna
bez oparcia chyba kazda nie wygodna
anna_t 20:02, 27 sie 2018

eee_taam napisał(a)

suniesz do przodu

ja mam kore ta przekompostowana ...wszedzie!!! i jeszcze bede dosypywać grubiej ...ratuje mój czas bardzo ...oj bardzo ...mysle ze 10x mniej czasu dzieki niej spedziłam w tym roku w plewniku

zostaje mi tylko warzywnik ale to pikuś jest
juz nie masz uczulenia?
20:14, 27 sie 2018
anna_t napisał(a)
juz nie masz uczulenia?

kora sosnowa nie przekompostowana moze robic alergie ..np kichanie czy przewlekłe katary.

ta co ja kupiłam jest przekompostowana ...drobna wiatr jej nie wywiewa i nie ma tego zapachu i pewnie grzybów.

bo czesto ta zwykła sosnowa ma grzybnie np maslaków czy smardzy ...albo inne i one moga uczulac.

mnie kora nie uczulała ale mój M miał 2 sezony katar ...pieron wie od czego ...moze i od tej zwykłej sosnowej kory ...zebrałam ją z rabat wrzuciłam do kompostowania.... a rabaty wyścieliłam tym ....aktualnie jestem z tym zachwycona....kuiłam ze 150worków w tym roku ...wprzyszłym pewnie połowe tej ilosci wejdzie ...i tym mysle okopczykowac tez róze.

oczywiscie jak nornica przejdzie to trzeba uzupełnic ...bo plankton moment i sie na gołej ziemi pojawia

https://www.leroymerlin.pl/uprawa-i-ochrona-roslin/podloza-nawozy/kora-ogrodowa-zrebki-dekoracyjne/kora-iglasta-podkladowa-drobna-50-l-sobex,p431056,l386.html

albo taka

https://www.obi.pl/kora-do-ogrodu/athena-kora-przekompostowana-50-l/p/5646484
iwka 20:59, 27 sie 2018

Ania, ogród super chyba w tym sezonie bez spiny, że "już i teraz" i to mu bardzo służy. Taki uporządkowany się robi i przyjemnie po nim się spaceruje
Bardzo mi się podoba Polarki też u mnie się pokładają, mam je drugi rok więc w kolejnym powinno być już ok
anna_t 21:08, 27 sie 2018

U mnie polarki od 2015 i się kładą, wydaje mi się Iwona że chodzi o cięcie. Sprawdzę i za rok już będę pewna
Dziękuję za pochwały ogrodu, choć trochę poplynelas kochana
AnnaCh 21:16, 27 sie 2018

Ania, ogród wygląda super Skrzynia warzywami kipi
Ławeczka też mega fajna
mrokasia 22:05, 27 sie 2018

anna_t napisał(a)

Dzisiaj troche zrobilam

A wczoraj było tak

Kurna olek, ale efekt
anna_t 22:19, 27 sie 2018

Aniu tzx
Kasia tylko braki jeszcze spore...w puste miejsca posadze kiedyś hosty guacamole które tucze w cieniu i więcej paproci musi być bo chce takie coś https://pin.it/5gjrdwefbku7yn
Magleska 22:24, 27 sie 2018

Szybciutko doprowadziłaś do ładu ,to co się zachwaściło

A warzywniczek masz świetny ........

Moje hortki trochę się podniosły ,ale szału nie robią .....trudno - może w przyszłym sezonie będą lepsze
A trawnik po tej sierpniowej suszy prawie u wszystkich jest taki sobie mój dziś przed koszeniem wydawał się w miarę niezły ,ale po koszeniu niestety już nie ...... szkoda ,ale nie będę nad nim płakać
Johanka77 22:24, 27 sie 2018

anna_t napisał(a)
Dziewczyny bardzo, bardzo dziękuję za pochwały mebli miło mi bardzo że Wam się podobają!
Wróciłam już na stałe wczoraj, pogoda w naszym kraju przyjęła mnie deszczowa. M mówi że cały m-c skwar A akurat teraz pada
Ogród...ma-sa-kra! Nie był podlewamy wcale .. pielony tym bardziej
Teraz by się tydzień wolnego przydał na doprowadzenie do porządku
Lecę

Co to są za wysokie falujące tyczki?