Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:30, 12 cze 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)

Moja szałwia okręgowa purple rain jest podobna.
Zobacz Haniu foty na albamarze a u mnie wstawię fotę mojej . Rano cyknę.

Dostałam od Magleski szałwię okręgową Purple Rain, ale jej ma o wiele mniejsze listki. Dopuszczam taką możliwość, że rok temu zakupiłam szałwię PR i jest jej na tyle dobrze, że osiągnęła ponadnormatywne gabaryty.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:25, 12 cze 2024

Do góry
Joku napisał(a)
Okienko widokowe bardzo gustowne .

Basieksp napisał(a)
Świetnie wygląda to okienko Bardzo ładny widok

Takich okienek jest w ogrodzie kilka. Trzeba się tylko czasem nieco nagimnastykować, żeby zobaczyć "widoczek".

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 13:23, 12 cze 2024

Do góry
Robię pierogi z czarnymi malinami z braku borówek

W drugim gnieździe kosów za chwilę też będzie pusto - dwa młodziaki rosną w oczach

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:17, 12 cze 2024

Do góry
ryska napisał(a)
No uczta dla oczu, nic tu odkrywczego nie napiszę bo jest pięknie, zaś spotkań ogrodomaniaków nie da się przecenić. Sama wczoraj byłam u Iwonki, która już nie jest aktywna na forum ale tradycję spotkań pielęgnujemy.
Pieseł uśmiechnięty też skradł moje serce

Od kilku lat podobny kontakt mam z Galgasią. Bardzo przypadłyśmy sobie do serca. Stała się tak bliska jak rodzina.
Ogród ma w tym sezonie mocno pod górkę. Powoli odżywa, ale do szczytowej formy sporo mu brakuje. Wciąż widać ślady po przymrozkach, a róże jakoś dziwnie kwitną. Nie trzymają się tradycyjnego harmonogramu. Dobrze, że tawułki Arendsa się pozbierały.

Ogród prawie wymarzony … 13:11, 12 cze 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)
Piękne te ambrowce, może sobie kiedyś zafunduję platany korę mają super, ja je zauważyłam za późno bo dałabym je zamiast katalp właśnie, ale nie od frontu tylko tam gdzie mam placyk z lustrem. Żartuję z podśmiewaniem i nie miałam na myśli tutaj na forum tylko na IG

Ale te przy lustrze to chyba młode? Może jeszcze się dobrze nie ukorzeniły to można wysadzić tzn przesadzić

Nie wiem czy je widać bo się zlały z otoczeniem ale w końcu są równe ( przycięte mają przewodniki) i mega gęste ❤️

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:38, 12 cze 2024

Do góry
Z uwagi na popularność stawu kąpielowego mam niestety tylko kilka zdjęć, bo zapomniałam powrócić jak było mniej osób. Powstała przy nim świeżutka rabata z ścieżką z płyt (odwrócone podmurówki ogrodzeniowe), lecz akurat tego nie mam na foto.

Tył bocznej rabaty otaczającej to miejsce.

Dalsza perspektywa z rabatą na środku.

Ogród prawie wymarzony … 12:31, 12 cze 2024

Do góry
Ambrowce tylko przez chwilę lspiabkolor a potem są czerwone
Zdjęcie z ubiegłej jesieni i sprzed dwóch lat

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:14, 12 cze 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)

Ładny widok, trawka jednak robi świetne tło. Do twojej bryły domu pasują mi wyższe drzewa
Wiem, że są w planach i dopiero rosną Czy tutaj od frontu planujesz też jakieś wyższe drzewo?

Rosną już 4 świdośliwy. Jedna przy oknie kuchennym. Dwie w dużym trojkącie i jedna w małym. Tutaj na planie to te dwa okręgi z kropką w środku.

Stare zdjęcie, ale widać, że na przedpłociu mam dużo miejsca jeszcze, bo media idą po skosie. Płot będzie szedł w lini kończącej się ścieżki do domu. Jedynie po prawej na przedpłociu jest zbiornik na nieczystości co ma wpływ na głęboko korzeniące się drzewa i krzewy.

Na stronie 168 były wstępne dyskusje dotyczące drzewa na przedpłociu. Takiego bordowwgo. Zdania były podzielone.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 12:10, 12 cze 2024

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Edytko, niestety łączka poszła już pod kosę

Judith, dziękuję

Lidko, dziękuję, lubię ten mój przedogródek

Front masz świetny❤️a szałwię która od Ciebie dostałam wpier mi ślimaki ale ja się nie poddaje przeniosłam jej korzeń w inne miejsce i puszcza listki
Ogród pod pliszką 10:40, 12 cze 2024

Do góry
moje działania z cegłą kominową
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 10:20, 12 cze 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Trawnik po opadach deszczu odżył.

P.S. Maty są tymczasowo. Po skończeniu nasadzeń na danej rabacie będą usunięte. Dzięki nim mam wyznaczone miejsca rabat, chwasty są ograniczone i nie musze zrywać darni. W tym roku skończę już dwa trójkąty z przodu i wysypię korą.

Ładny widok, trawka jednak robi świetne tło. Do twojej bryły domu pasują mi wyższe drzewa
Wiem, że są w planach i dopiero rosną Czy tutaj od frontu planujesz też jakieś wyższe drzewo?
Ogród pod pliszką 10:18, 12 cze 2024

Do góry
Pierwszy

Ogród pod pliszką 10:17, 12 cze 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ładnie i bujnie zaczyna się robić.
Mamutowiec piękny może się skusze. Mam metasekwoja zresztą kiedyś o nich pisałam. Bardzo je lubię pnie takie wielkie kora postrzępiona.
Zrobiłbyś zdjęcie z bliska jakie on ma igły czy blaszki. Może i puen cyknij.
Są fotki tylko z daleka w necie.

Znowu na wsi 10:04, 12 cze 2024

Do góry
Joku napisał(a)

Piwonie marnie kwitły w tym roku, już przekwitają

Jeszcze raz żeleźniak w towarzystwie ostrogowca.

Żeleźniak zakwitł!

I moje piwonie marnie. Nie wiem, kiedy podać im nawóz i podlać na grzyba???

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:00, 12 cze 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)

Ale to cudnie wygląda idealnie wplatają się te trawy w tą rzeźbę Świetnie dobrane

W jej okolicach (na końcu szachownicy) jest jeszcze jedna rzeźba, też ze stipą, ale tym razem z dodatkiem drzewa

Jej otoczenie.

Pergola w tymczasowym miejscu. Jeśli dobrze zapamiętałam trafi do warzywnika w nowym miejscu.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 09:43, 12 cze 2024

Do góry
Trawnik po opadach deszczu odżył.

P.S. Maty są tymczasowo. Po skończeniu nasadzeń na danej rabacie będą usunięte. Dzięki nim mam wyznaczone miejsca rabat, chwasty są ograniczone i nie musze zrywać darni. W tym roku skończę już dwa trójkąty z przodu i wysypię korą.
Znowu na wsi 09:43, 12 cze 2024

Do góry
Joku napisał(a)

Jak bardzo roślinnie rozbudowało się to miejsce!

Jolu, spotkanie Ciebie było wielką niespodzianką. Nie wiedziałam, że znasz Hanię i będziesz na tym wydarzeniu. Wielka szkoda, byłam dosłownie w biegu - tego dnia wracałam do Kotliny jeszcze.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:29, 12 cze 2024

Do góry
Rabata po drodze do kawiarenki.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:25, 12 cze 2024

Do góry
Rabata przy kawiarence. Samej kawiarenki wraz z nową pergolą na jej tarasie nie udało mi się uchwycić dokładniej.

Jej „plecy”, a w cieniu drzewa stolik wraz z krzesełkami.

Ogród prawie wymarzony … 09:22, 12 cze 2024

Do góry
Miłego dla Was❤️

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies