Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 10:15, 28 kwi 2025

Kasia, zwróć uwagę że sofa nie wystarczy, musi być jeszcze coś miękkiego pod tyłek
mrokasia 10:19, 28 kwi 2025

No przecież to oczywiste .
Już się nie mogę doczekać obejrzenia na żywo. Przyjdą na mizianie???
tulucy 10:33, 28 kwi 2025

Joluś, masz nowe kocurki ja tak dawno nie zaglądałam, że nawet nie nadrobię...

Ale melduję, że Geisha siedzi już w docelowym, wybranym BTW z Anulą. Nawet bardzo nie klapnięta... dziś po południu sprawdzę, jak jej noc minęła .
April 10:36, 28 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
No przecież to oczywiste .
Już się nie mogę doczekać obejrzenia na żywo. Przyjdą na mizianie???

Raczej nie przyjdą, będzie łapanka

Szkoda tylko że te majowe rododendrony mróz ściął. Nigdy goście na nie nie trafiają.
April 10:39, 28 kwi 2025

tulucy napisał(a)
Joluś, masz nowe kocurki ja tak dawno nie zaglądałam, że nawet nie nadrobię...

Ale melduję, że Geisha siedzi już w docelowym, wybranym BTW z Anulą. Nawet bardzo nie klapnięta... dziś po południu sprawdzę, jak jej noc minęła .

Napracowałyście się z Anulą wczoraj. Geishę trzeba mocno podlewać. Pamiętam jak moja była długo w donicy a po posadzeniu do gruntu wyraźnie była bardzo spragniona. Zaraz było widać po listkach. Ale po podlaniu szybko wracała do siebie. Trzymam kciuki.
Fajnie się było wczoraj zobaczyć po takiej przerwie
Ja też wróciłam do domu i od razu do ogrodu. Jakieś dziwne przesadzanki o 20 cm, 50 czy o metr Taki etap w ogrodzie mam
Makao 14:36, 28 kwi 2025

Kociarnia cudna. Przy włochaczu to te dwa wyglądają jak sfinksy
Las wygląda pięknie i spokojnie. Kojący widok o każdej porze roku.
vita 20:57, 28 kwi 2025

April napisał(a)
Kilka migawek

Kilka dni pociągnęłabym na tych twoich migawkach Te żurawki (?) pięknie ubogacają wczesną zieleń. Notuję sobie Jak radzi sobie ogród leśny przy znacznych spadkach temperatur?
vita 21:01, 28 kwi 2025

April napisał(a)

Rzadki widok, ekspresja zmaksymalizowana

April 07:00, 30 kwi 2025

vita napisał(a)

Kilka dni pociągnęłabym na tych twoich migawkach Te żurawki (?) pięknie ubogacają wczesną zieleń. Notuję sobie Jak radzi sobie ogród leśny przy znacznych spadkach temperatur?

Tak, to żurawka Dark Secret. Bardzo ucierpiała od suszy tej zimy, dużo wycięłam liści ale już ładnie się odbudowała. To niezawodna odmiana. Polecam.
Ogród lekko liźnięty mrozem ale nie jest źle. Korony drzew chronią w znacznym stopniu. Ucierpiało to co widocznie zostało potraktowane jakimś bocznym, zimnym podmuchem. Np w rzędzie mam 4 grujeczniki, dostał tylko jeden. Dalej był klon palmowy i młody cercis, też ucierpiały. Taki jęzor mrozu się wdarł. Co ciekawe, derenie nietknięte. Natomiast Hortensja Daredevil ma tylko 1/3 liści zniszczonych.
Podsumowując, nie jest źle, choć bardzo mi szkoda rododendronów Blue Tit, mogły dłużej zdobić.
April 07:17, 30 kwi 2025

Makao napisał(a)
Kociarnia cudna. Przy włochaczu to te dwa wyglądają jak sfinksy
Las wygląda pięknie i spokojnie. Kojący widok o każdej porze roku.

Niestety Maine coony mi się kończą. Co i rusz coś im dokucza. Dziś chyba obydwa wylądują u weta. Starość jest do bani.