Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 15:31, 05 lis 2019

Do góry
Listopad, a jeszcze tyle kolorów w ogrodzie,

You and me

Ogród bez reguł 15:21, 05 lis 2019

Do góry
Asia dasz radę.Urodzisz i dzidziuś będzie piękny ,wiadomo ciotki zawsze dziamgolą ale matka jest tylko jedna.
Zdjęcia mi dzisiaj wyszły a wiadomo że takie wydarzenie trzeba zapisywać w kominie.Podzielę się(znaczy pochwalę się)zobaczcie jak ta molinia świeci

A amanogawy nareszcie łapsnęły kolor

Sezon 2017 u Hanusi 15:18, 05 lis 2019

Do góry
Pięknie doświetliłaś Haniu słońce by się przydało ale cóż trzeba czekać a to nie boli haa to czekamy na słoneczne dni
Miłego Hanuś

Ogród bez reguł 15:05, 05 lis 2019

Do góry
Ogród wśród pól i wiatrów 14:47, 05 lis 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
różyczki cudne a te twoje kosmiczne jezówki hihiih bosskie są
widzimy się widzimy a dlaczego wczoraj sie leniłaś hę?
cmok

OłłNołł.. co to za posądzenia są?? Hmmmm??
Wczoraj poszłam na takie zajęcia, że myślałam, że dziś na L4 pójdę zamiast do roboty, hehe
Sala nr 1 o tej samej porze co TY

A jeżówki te zielone bardzo fajne Najlepsze to, że same takie się porobiły
Tradycyjne białe też bardzo lubię, ale mi się pomieszały i coraz więcej różowych się pojawia.

Buziaki

Foto - wrzesień.
Ogród pod lasem 14:28, 05 lis 2019

Do góry
Ok, znalazłam najwcześniejszą fotkę, choć marną, bo na szybko pstrykałam małego, a nie drzewko To był kwiecień 2015, zaraz po posadzeniu. Była jakoś mniej więcej mojego wzrostu, czyli 160-170 cm.

A tu teraz (dla odniesienia, płot ma 180 cm):
Pachnący różami, malowany bylinami 14:27, 05 lis 2019

Do góry

Kolejna róża godna polecenia to Mariatheresia
ciekawa jestem jak wysoka może urosnąć jeżeli nie będzie nisko cięta wiosną? Ja ją tnę przy ziemi. Piękne kwity, których jest dużo. Co ważne jest zdrowa. Masywne pędy, nie pokłada się. Polecam

Ogród bez reguł 14:19, 05 lis 2019

Do góry
To jest wysypiskowo? To tam postaw kompostowniki. Potem tuneli i skrzynie przy wjeździe. A reszta to rabaty w wplecionym zestawem wypoczynkowym (paleniskowym).

Teraz milknę, żeby inni się wypowiedzieli. Zawsze lepiej rozważyć wszystko z każdej strony.

...uDany ogród 14:18, 05 lis 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Zostawiam Wam moją nostalgiczną jesień.

Tak od dłuższego czasu jak jestem na forum to ciągle czuję, że czegos mi brak. I teraz dopiero doszedłem do tego gdy ujrzałem Twoje zakamarki. Danuś po prostu brakuje mi Twojego zakątka ot już mi lepiej gdy wrzuciłaś parę zdj.
Pozdrawiam
Ogród bez reguł 14:18, 05 lis 2019

Do góry
No to ja jeszcze swoją bombę spuszczę wiadomo papier wiele zniesie tylko nie wiem czy Asia.
Ogród bez reguł 14:10, 05 lis 2019

Do góry
To mam na myśli (nieudolnie namalowane). Zachowując układ linii zaproponowany przez Makadamię. Mur w warzywniku bardzo się przyda.

Blok skrzyń i tunelu zrównoważy po przekątnej placyk siedziskowy.

A wzrok idzie po strzałce, wtedy tam zrobić w rabacie jakieś łał. A żywopłot swobodny będzie pasował (byle nie był za szeroki).
Pachnący różami, malowany bylinami 14:00, 05 lis 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ewa bardzo dziękuję. Znając nazwy czytam jak się sprawują i od razu porównuje jakie są u ciebie. Jutro usiądę do stacjonarnego i wypisze w notatniku.

Masz również imponujące inne byliny. Kolory irysków oszalamiajace szczególnie ten łososiowy.

Masz też dużo piwonii. No pięknie

Pozdrawiam

Elu, ja bardzo lubię byliny. Najbardziej lubię jak mam coś nowego i to oczekiwanie na pierwszy kwiat ... super uczucie.

Ela, z opisami róż to bywa różnie. Rzeczywistość czasami jest inna. Warto dzielic się spostrzeżeniami. To znacznie ułatwia wybory innym osobom.

To teraz napisze coś o Giardinie

Ale cudna róża, jestem nią oczarowana. Początkowo marudziła, kwiaty miała jakieś zdeformowane, słabo rosła i kwitła. Już byłam na nia zła, ale ja zawsze daję roślinom czas na ukorzenienie się. Ona chyba potrzebowała go troszkę więcej, ale warto było czekać. Marudziła chyba dwa dwa sezony, nie licząc tego, w którym była wsadzona. Teraz wypuściła kilka długich, mięsistych, zdrowych pędów. Na szczęście mam już pomalowane kolejne pergole to wiosną będę miała na czym ją poprowadzić. Kwiaty ma przecudne, duże i długo je utrzymuje w ładnej formie. Polecam ją gorąco, ale uzbrójcie się w cierpliwość

Czyż nie są piękne, wręcz cudowne

Ona nawet liście ma piękne, takie zielone. Tak kwitł jeden nieduży pęd. Teraz są chyba cztery. Będzie się działo
Ogród bez reguł 13:50, 05 lis 2019

Do góry
Ewo, panele miałyby zasłonić siatkę (i to, co za nią ) po usunięciu tego murka z pustaków (pod panelami zrobiłabym niewielką cienistą)

oraz zasłonić w części ten mur graniczny

Mam na myśli takie panele, jakie ma Mrokasia.

Widzę, że w ogóle nie przygotowałam materiałów poglądowych, by ułatwić pracę Ekspertkom - jest mi wstyd. Postaram się możliwie szybko naprawić ten błąd . Znalazłam zdjęcia ze stycznia, kiedy jest łyso - trochę więcej widać

Podmiejski ogródek 13:48, 05 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dziękuję za pokazanie ogrodu Ani. Fantastyczne relacje i komentarze, i opisy.

Fantastyczny ogród

Rabata lipowa przed zebraniem liści odkurzaczem.

Mój tato kupił takiego zwykłego, lidlowego i jestem zachwycona tym urządzeniem.
Szybko zbiera liście, rozdrabnia, przydaje się szczególnie na rabaty - nie trzeba wygarniać liści grabiami i szarpać liści ostatnich bylin.
Podmiejski ogródek 13:46, 05 lis 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Wybacz Helen, dopiero teraz widzę tego posta. Zaraz zajrzę.

Mówiłam, że rdest w pełni kwitnienia trochę głupio wygląda z opadającym palibinem?

Asia, warto mieć hortensję dębolistną dla samych tylko liści? Miałam wyrzucić a teraz (o zgrozo) dokupiłam jeszcze jedną.

I szukam potwierdzenia, że warto.

Podmiejski ogródek 13:44, 05 lis 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Uprzejmie donoszę, że wstawiłam pierwsze próby. Wykonanie - na piechotę, nie ogarnęłam painta…

Rozmowy w toku...

Łubin ponownie zakwitł - jednym kwiatkiem.
I ten jeden kwiatek trzyma się chyba od września
Podmiejski ogródek 13:42, 05 lis 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Asia, czy mogę Cię prosić o pomoc? Zdjęcia niestety niezbyt dobrej jakości.

Wybacz Helen, dopiero teraz widzę tego posta. Zaraz zajrzę.

Mówiłam, że rdest w pełni kwitnienia trochę głupio wygląda z opadającym palibinem?
Podmiejski ogródek 13:40, 05 lis 2019

Do góry
kwartet napisał(a)

Się melduję.
Cegła w warzywniku położona jest na kilku centymetrach piachu(moje warzywnikowe cegły mają różną grubość na piachu mogłam to zgubić i dodatkowo piach odprowadza wilgoć co zpowolnia niszczenie nawierzchni) ,jeśli chodzi o wsiewające się różności to trzeba mieć tyle dzieci co ja i fundusze na lody.Każde dostaje swoją ścieżkę z przyległościami i tak trzy razy w sezonie pieli. Najgorsze są mlecze bo się urywają nijak nie idzie ich wyciągnąć w całości.

Ano właśnie. Przypomniało mi się, że gdzieś ostatnio czytałam o robieniu nawierzchni żwirowej. Że trzeba porządnie, z ubijaniem i wysypywaniem warstw.
I na koniec była konkluzja, że chwastów nie można wtedy wyrywać za pomocą łopatki, bo się wtedy narusza te pracowicie układane warstwy.
I klops

Podmiejski ogródek 13:37, 05 lis 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

Tulipany spokojnie poczekaja do grudnia jeszcze, ale te inne chyba faktycznie posadze do donic.
A sasiad nie kieruje, panoramiczne same ogarniaja. I moze, niestety, nawet kierowac.

Ale niewazne, jak tam jesien w Twoim ogrodzie? Cicho w temacie, wiec pewnie znowu jakas kolejna rozpierduche szykujesz na wiosne

Wręcz odwrotnie. Zbieram kasę na remont tarasu i nie sądzę, żebym do wiosny nazbierała

Ponieważ na własny wątek przestałam zaglądać, to i zdjęć nie wrzuciłam.
Zdezaktualizowały się.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies