Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:25, 16 paź 2012

Do góry
aaaaa jaka lawenda buuuu chyba nigdy takiej się nie doczekam...
właśnie oglądałam pogodę, w weekend ma być u Was ponad 20st... przez ta pogodę wariuję bo nie wiem sadzić jeszcze cisy i jak dostanę seby czy odpuścić do wiosny...ot mam problema...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:21, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a mnie zastanawia jak wysokie rosną te Fairy? bo śliczne są i jakie mają wymagania?

Aniu powinny d 60 cm a ja mam nawet 1,2 m pędy..... za mocno je nawoziłam... Nie mają żadnych wymagań byleby ich nie lać wodą w czasie podlewania trawnika..... robiłam i codzienny prysznic latem i się zbuntowały zrzuciły wszystkie liści z powodu plamistości.... ale kwitły dalej... teraz mają znów liście
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:19, 16 paź 2012

Do góry
a mnie zastanawia jak wysokie rosną te Fairy? bo śliczne są i jakie mają wymagania?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:56, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Agnieszko te kamyczki to takie zwykłe kamyczki płukane, dość drobne. Ciężko mi powiedzieć jak się po nich chodzi ale raczej średnio, napewno obcasy odpadają

No to będę dalej szukać u siebie takich "no name" A obcasy to na wielu nawierzchniach odpadają, tych w centrum Wrocławia też

Gratki z okazji 4 seteczek "ugoru", który dawno przestał nim być!!!!!

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:07, 16 paź 2012

Do góry
Agnieszko te kamyczki to takie zwykłe kamyczki płukane, dość drobne. Ciężko mi powiedzieć jak się po nich chodzi ale raczej średnio, napewno obcasy odpadają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:49, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
zaczełam tez uzupełniać kamienne braki od frontu

Aniu, czy te jasne kamyczki na frontowych rabatach jakoś się nazywają? . Czy są na tyle drobne, że można po nich wygodnie chodzić? Szukam właśnie w takim kolorze i drobniutkich.
Piękne rabatki tworzysz - bardzo "Danusiowe"
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Irenko też mam nerwa na te liście szafirkowe...

Ania, ile u nas podobieństw!
buziam z zapłakanego deszczem Wrocławia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:41, 16 paź 2012

Do góry
od paru dni mnie nosi.... i sama nie wiem co robić, sadzić jeszcze cisy (ekran przy płocie) czy odpuścić i poczekać do wiosny?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:39, 16 paź 2012

Do góry
Irenko też mam nerwa na te liście szafirkowe...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:39, 16 paź 2012

Do góry
betysia napisał(a)

właśnie skończyłam czytać i miałam napisać to co asc )))
zadam jeszcze pytanie retoryczne czy jesteś Irenko zadowolona z tegorocznych działań ogrodowych?

to się cieszę, że jest dobrze

a odnośnie pytania...co rano przy kawce, takie właśnie dywagacje prowadzę z M. i muszę powiedzieć, że tak, bo nastąpiły olbrzymie zmiany;
1. posadziliśmy 155 bukszpanów, tworząc nowe rabaty i wykańczając obrzeża istniejących
2. powstała rabata rododendronowo-trawiasto-hostowa
3. rabata gazonowa i okolice
4. wykończone rabaty żurawkami w wielu miejscach
5. zrobiona rabata pod starym wiązem
6.posadzone nowe drzewa, byliny, cebulowe, krzewy
7. nowa rabata z laurowiśni i skimmy i traw pod domkiem letnim
8.w 50% zrobiony domek letni
9. kupione nowe meble ogrodowe do wygodnego podziwiania ogrodu
10. bezcenna wiedza zdobyta tutaj i zawarte przyjaźnie

i co ty na to Kasiu?

Tylko TYLE????

hhahahaha żart, no kawał dobrej roboty zrobiliście

ha, ha, dzięki a zapomniałam o najważniejszej, hortensjowej! z Chopinami, ot, jak tak sobie pomyślę, to pewnie jeszcze coś przypomnę; to tak jak zaczęłam liczyć drzewa, ciągle mi się jakieś przypominało, a i tak liczba ich się plącze

Boćku/ Kasiu, też sie uśmiałam, Jola potrafi!!

....tak sie zastanawiam co napisac w tym momencie Irenus???????
zaraz musze sobie to wydrukowac co by w chwilach wyrzutow sumienia,ze niby za duzo na ogrod wydaje, bo ciagle chce czegos wiecej....no twoja lista bedzie jak ROZGRZESZNIE .... i tarcza obronna w chwilach slabosci malzonka....

sciskam i tuliskam...jak zawsze!!!!!!

Ale się cieszę, ze lista może być użyta w taki sposób jak mam jakąś nadwyżkę finansową, to od razu na myśl przychodzi mi kupno roślin, takie już skrzywienie ogrodnicze, ale jakie zdrowe dla ciała i duszy; nie miej wyrzutów i korzystaj z rozgrzeszenia buziam cieplutko
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:19, 16 paź 2012

Do góry
TEŻ SIĘ TAK POCIESZAM... już w desperacji zagroziłam im że je wiosną skrócę o połowę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:16, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a to u mnie to samo z tą różnicą, że u mnie ziemia raczej piaszczysta, więc chyba to nie przyczyna Twojej gliny...

Tak sobie myślę Aniu, że może one potrzebowały więcej nawożenia, a ja skupiłam się na chorobach i szkodnikach... Albo tak długo "odreagowują" przesadzenie... Wcześniej w to nie wierzyłam, że rośliny to tak stresuje, ale miałam ten sam problem 2 lata temu z innymi bukszpanami. Dopiero teraz ładnie rosną.
Za to wszystkie doniczkowane (nie kopane z gruntu) od razu dobrze rosną.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:09, 16 paź 2012

Do góry
a to u mnie to samo z tą różnicą, że u mnie ziemia raczej piaszczysta, więc chyba to nie przyczyna Twojej gliny...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:56, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a co ci się dzieje z tymi plantacyjnymi? bo u mnie też nie teges...

Całe żółte są - tzn. z wierzchu, bo jak rozchylam gałązki, to w środku zielone. Diagnoza była - niedobór potasu. Lałam je niedawno dwukrotnie siarczanem potasu, ale wyglądają tak samo... W końcu te najgorsze zdecydowałam się przesadzić - tzn. wykopać, zmienić im ziemię i wkopać ponownie. Ale akcja była dopiero w ubiegłą sobotę. Zobaczymy czy to coś da... A w międzyczasie miały dużo przędziorków, miodówkę... non stop coś z nimi jest... A najlepiej z plantacyjnych wyglądają te rosnące przy domu - tam gdzie sucho.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:39, 16 paź 2012

Do góry
a co ci się dzieje z tymi plantacyjnymi? bo u mnie też nie teges...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:28, 16 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Czy jak jest niedobór potasu u bukszpanów, to im się końcówki listków złocą? Takie obrzeża robią?

Kiedyś Danusia komuś pisała, że takie złocenie się końcówek listków bukszpanowych to nie jest objaw chorobowy. Moje niektóre bukszpany tak miały późną wiosną - potem samo zniknęło.

a mi nasz wspólny specjalista powiedzial że to niedobór potasu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:28, 16 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Czy jak jest niedobór potasu u bukszpanów, to im się końcówki listków złocą? Takie obrzeża robią?

Kiedyś Danusia komuś pisała, że takie złocenie się końcówek listków bukszpanowych to nie jest objaw chorobowy. Moje niektóre bukszpany tak miały późną wiosną - potem samo zniknęło.

a mi nasz wspólny specjalista powiedzial że to niedobór potasu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:31, 16 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

zadam jeszcze pytanie retoryczne czy jesteś Irenko zadowolona z tegorocznych działań ogrodowych?

a odnośnie pytania...co rano przy kawce, takie właśnie dywagacje prowadzę z M. i muszę powiedzieć, że tak, bo nastąpiły olbrzymie zmiany;
1. posadziliśmy 155 bukszpanów, tworząc nowe rabaty i wykańczając obrzeża istniejących

i co ty na to Kasiu?

Tylko TYLE????

ha, ha, dzięki a zapomniałam o najważniejszej, hortensjowej! z Chopinami, ot, jak tak sobie pomyślę, to pewnie jeszcze coś przypomnę; to tak jak zaczęłam liczyć drzewa, ciągle mi się jakieś przypominało, a i tak liczba ich się plącze

....tak sie zastanawiam co napisac w tym momencie Irenus???????
zaraz musze sobie to wydrukowac co by w chwilach wyrzutow sumienia,ze niby za duzo na ogrod wydaje, bo ciagle chce czegos wiecej....no twoja lista bedzie jak ROZGRZESZNIE .... i tarcza obronna w chwilach slabosci malzonka....

sciskam i tuliskam...jak zawsze!!!!!!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:13, 15 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
wysokaśne umbry są u Szmitów wiem bo kupowałam...

Dzięki Ania do Szmitów mam niestety za daleko ale wiem, gdzie mają troszkę bliżej mnie faktycznie wysokaśne już w tamtym roku zrobiłam rekonesans )
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:05, 15 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

i co ty na to Kasiu?

Tylko TYLE????

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies