Zdjęcie jak podrasowane przez photo shopa!!! idealne!!
Ja bym zostawiła te gracimillusy (czy jak one się nazywają ) ale posadziłabym je pomiędzy brzozami. Zebrinusy są dla mnie mniej eleganckie, rosną u mnie w ogrodzie i lekko mnie denerwują. Jeśli planujesz więcej innych zestawień to warto stonowanego miskanta. Ale derenie też piękne, weź człowieku i się zdecyduj????
Czekam na dalsze decyzje. Jest pięknie a będzie cudownie.
Dzięki Magnolio A nie będzie to źle wyglądało, jak na całej dłuuuugiej rabacie (w sumie kilkanaście metrów) będą same Gracillimusy w rzędzie, wzdłuż żywopłotu (bo pod wiśniami też są, na lewo od brzóz). A może Morning Light? Podobne do grac.,ale jednak inne?
Czy jak jest niedobór potasu u bukszpanów, to im się końcówki listków złocą? Takie obrzeża robią?
Kiedyś Danusia komuś pisała, że takie złocenie się końcówek listków bukszpanowych to nie jest objaw chorobowy. Moje niektóre bukszpany tak miały późną wiosną - potem samo zniknęło.
Zdjęcie jak porasowane pzrzez photo shopa!!! idelane!!
Ja bym zostawiła te gracimillusy (czy jak one się nazywają ) ale posadziłabym je pomiędzy brzozami. Zebrinusy są dla mnie mniej eleganckie, rosną u mnie w ogrodzie i lekko mnie denerwują. Jesli planujesz więcej innych zestawień to warto stonowanego miskanta. Ale derenie też piękne, weź człowieku i się zdecyduj????
Czekam na dalsze decyzje. Jest pieknie a będzie cudownie.
Ja nie wiem, co Ty tam widzisz idealnego, ale pożycz te różowe okulary . Miskantów zebrinusów nie brałam w ogóle pod uwagę, bo one mi nie leżą, miały być Variegatusy, ale dziewczyny mówią, że zleją się z białymi pniami brzóz... Derenie z kolei za mało zwiewne...No i masz rację - weź się człowieku zdecyduj...
Ewa, tych G. ma tam w ogóle nie być - na lewo od nich rosną wiśnie pissardi, a za nimi gracillimusy (parę sztuk brakuje):
Musiałabym wtedy przesadzić aż 8 ogromnych traw...
Czy jak jest niedobór potasu u bukszpanów, to im się końcówki listków złocą? Takie obrzeża robią?
Kiedyś Danusia komuś pisała, że takie złocenie się końcówek listków bukszpanowych to nie jest objaw chorobowy. Moje niektóre bukszpany tak miały późną wiosną - potem samo zniknęło.
a mi nasz wspólny specjalista powiedzial że to niedobór potasu
a mi nasz wspólny specjalista powiedzial że to niedobór potasu