Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Chaos oswajany 20:40, 08 lip 2015

Do góry
Do rabaty przy tarasie podejście pierwsze. Narysowałam, jak to mniej więcej sobie w tej chwili wyobrażam. Nie, wiem, czy w przeciwieństwie do Malkul nie mam zadatków na kokoszkę Jak skończycie się śmiać z niezdarności rysunku, będę wdzięczna za wszelkie uwagi.

Część po lewej stronie schodów: w tylnym rzędzie 4 trzcinniki Karl Foerster, nieco z przodu pomiędzy trzcinnikami róże podsadzone jakąś trawką (np. Carex Evergold, ptasie łapki, może obie na raz?). Może jeszcze kilka bordowych żurawek, o ile wytrzymają mi na tej patelni. Jeśli byłyby żurawki, to róża pewnie powinna być jaśniejsza (np. Larissa), jeśli nie, to może jakieś bordowe (np. Tradescant, jeśli uda mi się je utrzymać na 80 cm ). W prawym dolnym rogu trzy różnej wielkości kule bukszpanowe / trzmielinowe.

Część po prawej: kula bukszpanowa/trzmielinowa na pniu, podsadzona jakąś trawką, w otoczce bukszpanowej. Nie upieram się, żeby tu była kulka na pniu, ale musi być coś, co bardzo nie przesłoni widoku.

Będzie coś z tego?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:22, 08 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Beatko-byliśmy w Egipcie w Marsa alam
widokówka z urlopu

A to Klarunia tak śmiga czu Starszak? Super ujęcie
Na Klarę za długie łydki mi się zdaje
Co z tym ogródeczkiem począć 23:07, 07 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Brama z arkusza blachy czy taka ażurowa? Pierwszy rodzaj ma chyba Motylek... Ale ja mam skleroze i mogłem coś pomylić... A drugi rodzaj ma chyba Gosia malkul...

Myślę o trawach Czy dojadą żywe

Sebuś z arkusza blachy
Gosia ma taka z profili ,u mnie taka odkryta nie może być bo z ulicy całe podwórko widać .
Mówisz że Motylek ...zaraz obadam

Trawek wyczekuję i mam nadzieje że bedą żywe
Ogród pod trzema dębami 22:29, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Kałuża to moje ulubione miejsce w Twoim ogrodzie

Oczko daje nam sporo radości, tylko niestety jest za płytkie i bardzo się nagrzewa, co sprzyja rozrostowi glonów.
Moje dzieci jednak tyle razy do niego wpadały, że wiem iż decyzja była słuszna.
Moja codzienność - ogród Oli 21:59, 07 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Płyty betonowe super.....świetnie pasują do ściany wodnej......wiesz że twoja Kaskada to miszczostwo.....

takie słowa od właścicielki jednego z moich ulubionych ogrodów to mega zaszczyt dziękuję

ewa004 napisał(a)
Konfiturki .....uwielbiam ......truskawkowe ...mniam

a wiśniowe, czereśniowe i malinowe też lubisz ?

Ensata napisał(a)
Ja nie wiem jak Ty to robisz, jeszcze konfitury machnie do tego, ech

jeszcze soki malinowe trzeba zrobić

Kacha123 napisał(a)
Olcia, nie mogę się doczekać altany! Będzie szał! Zdradź, czy coś robicie

malkul napisał(a)
i ja oczekuje altany

ja też na nią czekam ale na razie nic nie robimy...
Co z tym ogródeczkiem począć 21:07, 07 lip 2015

Do góry
Brama z arkusza blachy czy taka ażurowa? Pierwszy rodzaj ma chyba Motylek... Ale ja mam skleroze i mogłem coś pomylić... A drugi rodzaj ma chyba Gosia malkul...

Myślę o trawach Czy dojadą żywe
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:59, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

tak fajnie by to wygladało jakby były zaraz ponad trawkę

do pytania o roboczogodzony tez się przyłączę

Gosiaczku zaraz to uczynię ... Będzie zdecydowanie lepiej tylko nie wiem czy uda mi się tak głęboko wcisnąć ....
Dużo siedzę w ogrodzie. Tyle na ile pozwalają warunki fizyczne i inne sprawy.... Czasami wracam ledwo powłócząc nogami ...
Makowo na Kociewiu 18:57, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Wróciłam , tzn. widziałm na telefonie dwa dni temu i oszalałam z zachwytu jakie ty masz najpiękniejsze kule na całym O.
Chrzczę Cię zatem : KRÓLOWA KUL BUXUS

sa przepiekne, bo małe to jak małe każdy rade da ale wielkich kul tak idealnych to nie widziałam nikaj poza CHSF

Gosiu zatkało mnie Kto jest królową kul Buxusowych na O, każdy wie Królowa jest tylko jedna. Niemniej Gosiu dziękuję Takie słowa dodają wiatru w żagle
Kule mają ponad 15 lat i są mamusiami większości moich kul. Cięcie tak dużych bukszpanów nie jest proste ale najważniejsze, że są zdrowe tfu, tfu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:25, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Beatko-byliśmy w Egipcie w Marsa alam
widokówka z urlopu

Ohhhh joooo
Roztoczańskie klimaty 18:16, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
i cała tak będzie?
jak to to cudnie

No niewiem bo kupiłam jeszcze śliczne jeżówki i chyba je tam wcisnę no i brakuje mi Perovski jakiś brak na rynku.....kupiłam tylko trzy duże i cztery jakieś mniejsze do 60 cm.....
Werbenę mam miskanty też stipę .....
Moja "przyziemna" :) pasja 18:07, 07 lip 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Ewa, Gosia, czekam na rozkwit z utęsknieniem, chodzę wokół tych jeżówek codziennie, to aktualnie najczęściej odwiedzana przeze mnie rabata .

ja tez koło moich

slicznie skomponowałaś rabaty
Typografia ogrodu 18:06, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

hihii tez ją widywałam na tatrzańskich szlakach w zeszłym roku MERCI za minao Królowej wreszcie i ja stałam się królową

Miano sie należy i to nie tylko za jarzmiankę.
Zielonym do góry... :) 18:00, 07 lip 2015

Do góry
??
Miejsko & sielsko 18:00, 07 lip 2015

Do góry
wybaczone, ze mnei leje się jak z psa
Makowo na Kociewiu 17:57, 07 lip 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Przemku byłam u Ciebie po cichu bo na głos nie miałam czasu - w BM nie było Vanilia Frise, ale przyjęły mi się patyki od Any !!!
O jak się cieszę, ze się podoba, przemeblowanie wiosenne chyba wyszło na korzyść Makowemu
Kulki już coraz fajniejsze są i rzeczywiście takie ogolone prezentują sie całkiem całkiem
Wejściowa Niestety kilka wrzosów do wymiany.

Wróciłam , tzn. widziałm na telefonie dwa dni temu i oszalałam z zachwytu jakie ty masz najpiękniejsze kule na całym O.
Chrzczę Cię zatem : KRÓLOWA KUL BUXUS

sa przepiekne, bo małe to jak małe każdy rade da ale wielkich kul tak idealnych to nie widziałam nikaj poza CHSF
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:47, 07 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Prawie jakbym patrzyła na swój ogród, pomyliło mi się.

no tak , mozna się pomylić
Ogród zmyślony 17:46, 07 lip 2015

Do góry
myszorek napisał(a)

z tarasu

jak ci się ten fotel sprawuje?
Ogród zmyślony 17:45, 07 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

zdradzę Ci również w tajemnicy że mam srebrne kulki... bo był etap że szukałam ich w 'obłędzie' i wiesz gdzie są? W PIWNICY!...

o tak i niech tam zostaną. ja ich szczerze nie.....
Ogród pod trzema dębami 16:53, 07 lip 2015

Do góry
Kałuża to moje ulubione miejsce w Twoim ogrodzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:48, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
to co pokaz

nie drocz się, jak dziś trawnik ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies