Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 21:44, 02 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Iwonko ślicznie wyszły tujki na rabacieTakie równiuteńkie i duże
Jutro odpoczywajcie.
Ja mam przymusową przerwę przez nawadnianie i kostkę.

Chciałabym zamówić jeszcze jedną partię. Ale pan już chyba nie ma takich dużych.
Zaraz do ciebie zajrzę
Ogródek Iwony 21:43, 02 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
To wypoczywajcie pracusie!

Odpoczywamy
Ogródek Iwony 21:38, 02 maj 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)

Ja zawsze sobie obiecuje ze dziś wypije ciepła a potem dopiero "do roboty" ale nigdy nie wychodzi.

Chyba trzeba zmienić taktykę i jak się pije kawę, nie patrzeć na ogród
Dopiero po zaplanowanej przerwie. Może wtedy wypijesz w spokoju i ciepłą
Choć, jak ja się tak napatrzę, różne pomysły mi przychodzą do głowy. Inspiruję się wtedy
Ogródek Iwony 21:23, 02 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Iwonko, nie wierzę, że nic nie tknęłaś w ogrodzie Pozdrawiam.

Oczywiście, ze zrobiłam
Po południu nie dało mi spokoju, że e-Muś pracuje, a mnie tam nie ma. Ubrałam się cieplutko i poszłam do ogrodu. Wyżwirowałam jedną donicę, uzupełniłam żwirek na żwirowych rabatkach i wyznaczyliśmy linię, gdzie ma się kończyć rabatka z tujami. Wypieliłam rabatkę. Kiepsko było robić tam kanciki, bo trawa siana w zeszłym roku jest jeszcze słaba, nie przerośnięta i tak do końca nie ma jeszcze jednolitej linii. Ale starałam się, jak mogłam

e-Muś wykarczował korzenie po drugim jałowcu i musiałąm podjąć decyzję, co zrobić z dwoma wielkimi kamieniami leżącymi pod wierzbą. Jeden został usunięty, drugi wkopaliśmy pionowo przy bramie wjazdowej. Posadzę tam rozplenice i wyżwiruję rabatkę.

Fotek dziś brak Było już ciemno, jak kończyłąm
Ogródek Iwony 21:12, 02 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Iza, Agatko, witajcie w klubie Zimna kawka, hi,hi

Ja zawsze sobie obiecuje ze dziś wypije ciepła a potem dopiero "do roboty" ale nigdy nie wychodzi.
Ogródek Iwony 21:06, 02 maj 2015

Do góry
Iza, Agatko, witajcie w klubie Zimna kawka, hi,hi
Ogródek Iwony 21:04, 02 maj 2015

Do góry
Dzisiaj rano odpoczywałam od ogrodu, ale e-Ma nie zobaczyłam w domu. Miał odpoczywać, a ciągle sobie prace wymyślał.
Naprawił starą ławkę, wymienił zniszczone w niej poręcze na nowe,kilka razy pomalował ją drewnochronem. Miał być mahoń, tak jak wszystko, a trochę się zdziwiliśmy kolorem. Jakiś kolor typu ruda kita wyszedł
Ławka stanęła na końcu ogrodu i ma się teraz fajny widok na cały ogród. A z okna jadalni widzę kącik z ławeczką między drzewami.
To jest część ogrodu, w której są owocowe drzewa i prace w tej części łącznie z zaprojektowaniem detali zaplanowałam na przyszły rok.
Teraz jest tam rozsadnik i moje patyczki hortensji. Sporo wypuściło listki. Ciekawe, ile z nich wypuści korzonki? Jak się uda, to będzie tam alejka hortensjowa.
Przy okazji chcę dodać, ze jeden patyczek derenia wypuścił listki.
Ogródek Iwony 20:59, 02 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, ta kawa na tarasie jest bardzo niebezpieczna. Działa tak samo, jak fotka. Zaraz widać, co trzeba jeszcze zrobić, człowiek zostawia kawkę i idzie pracować w ogrodzie.

Właśnie !! Jeśli wyjdę z kawą na taras zawsze mi ostygnie,bo choć niewiele sama mogę, to tu chwasta chwycę ,to tu coś dziabnę,coś zarządzę i kawa zimna !
Ogródek Iwony 20:56, 02 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jak już dopracujesz ten swój ogródeczek, to Ty zanudzisz się kobieto. Będziesz umiała tylko siedzieć i delektować się efektem, czy zaraz będziesz wymyślać zmiany? Obstawiam drugą wersję.

Dorotko, e-Muś mi teraz pomaga, bo ma nadzieję, że jak skończę, to usiądę i będę tylko patrzeć na ogród Zamordował by mnie chyba, gdybym zaczęła wymyślać wszystko od nowa. Na razie jeszcze jest sporo do zrobienia, więc nie ma obawy, że nie będę wiedziała, co zrobić z wolnym czasem
Ogródek Iwony 20:53, 02 maj 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Poczytałam, pooglądałam.
Bardzo fajnie.
Śliczne szmaragdy .
Zazdroszczę pomocy eM.
Teraz kawunię i podziwianie co rano.

Reniu, ta kawa na tarasie jest bardzo niebezpieczna. Działa tak samo, jak fotka. Zaraz widać, co trzeba jeszcze zrobić, człowiek zostawia kawkę i idzie pracować w ogrodzie.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 15:43, 02 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kamilko, przeczytałam, że "asparagus" będziecie sadzić
Miłego sadzenia

Już posadzony tylko czasu na wstawienie fotki brak. Podczytuję na telefonie i odpisuję teraz również. Poza tym, choiny na razie przesłonięte domkiem, który musimy przenieść.

Pozdrawiam
Ogród z tatarakiem w tle 13:54, 02 maj 2015

Do góry
Kasiu, Pięknie się zrobiło u ciebie. Trawka soczyście zielona, trawki kipią kolorami. Widać, że wiesz, czego chcesz. Bardzo mi się podoba.
Fajnie wyszły zdjęcia z córcią na zjeżdżalni w tle.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:08, 02 maj 2015

Do góry
Pięknie, świeżo. Nie wyobrażam sobie twojego wiosennego ogrodu bez łanów tulipanowych.
Dołączam się do pytania, które tulipany się sprawdzają co roku ?
Ogródek Iwony 07:09, 02 maj 2015

Do góry
Polinko, podlewanie koniecznie. U mnie ziemia nie ma gliny, więc tym bardziej.
Ogródek Iwony 06:54, 02 maj 2015

Do góry
Ewa, dziękuję za radę. Kompostu i ziemi z worka dostały i pomiędzy tuje włożyłam grudkę obornika. Zanim nawóz dotrze do korzeni rozpuszczony w ziemi, miną jakieś dwa tygodnie. Tak myślę.

Marzenko, po tej rewolucji mnie wszystko boli. Dziś odpoczywam. I chyba jakieś ciasto upiekę do kawy . Postaram się zapamiętać o nawożeniu. Co można magnolii posadzić w nogi?

No z tymi tujami w paczce nikt nie chce wierzyć. Sąsiadka też.
M mi pomagał. Bez niego bym nie dała rady wykopać starych krzaczków.

Olu, dziękuję.

Olu, potem zmierzę dokładnie.

Ogródek Iwony 06:43, 02 maj 2015

Do góry
Kasiu, to fajnie z tymi bergeniami. Ani się obejrzysz i będą przyrastać.

Viola, Ana, Juzia, dziękuję za radę. W takim razie ciachnę tuje 10 cm. I inne też. Skoro to dobry pomysł

Iza, te stare tuje są bez nazwy. 17 lat temu tuja była tują i nazwy nie miała. A przez tyle lat nawet urosnąć nie umiały. Dlatego je wymieniany. Szmaragdy dają nam gwarancję wyższego żywopłotu.

Małgosia, dobrze, że piszesz, kiedy nie ciąć tuj. Umknęło mi to jakoś.
Zastanawiam się nad kijkiem do magnolii. Niby płytko ma korzenie, zalecają ściółkowanie korą lub kwaśnym torfem, a w doniczce cała bryła była przerośnięta korzeniami. Wiem, że magnolia nie lubi grzebania w korzeniach.
Lawendowy zawrót głowy 06:27, 02 maj 2015

Do góry
Ale masz pomocników, co cię inspirują
Twoje kule som lepsze, hi hi
Ogródek Iwony 22:54, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tuje sięgają mi do szyi. Chciałam je sadzić co 70 cm, M zrobił taką miarkę na odległość. I bardzo mi pomagał. Samemu byłoby trudno.

Iwonko, a na jakiej wysokości jest Twoja szyja ?? Wczoraj w casto widzialam takie na ok 80cm (bez donicy) za 16zł

Na jesień będę chyba swoje wymieniała i jakbym mogła o namiary poprosić byłabym wdzięczna :>
Ładnie teraz z tymi tujkami, kawał dobrej roboty
Pozdrawiam majowo
Ogródek Iwony 21:37, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Piękne zestawienie. Widziałam dziś u Juzi taką kolorystykę. Jesienią będę szukać tylko bordowych albo czarnych. To Queen of night ?

raczej nie queen, bo są podwójne te czarne tulipany z inspirki
Ogródek Iwony 21:25, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czubki im obciąć? Teraz, czy kiedy ?
Szkoda mi

Nie no teraz to nie.
Kiedyś....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies