Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 20:53, 02 maj 2015

Ala106 napisał(a)
Poczytałam, pooglądałam.
Bardzo fajnie.
Śliczne szmaragdy .
Zazdroszczę pomocy eM.
Teraz kawunię i podziwianie co rano.

Reniu, ta kawa na tarasie jest bardzo niebezpieczna. Działa tak samo, jak fotka. Zaraz widać, co trzeba jeszcze zrobić, człowiek zostawia kawkę i idzie pracować w ogrodzie.
Iwk4 20:56, 02 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
Jak już dopracujesz ten swój ogródeczek, to Ty zanudzisz się kobieto. Będziesz umiała tylko siedzieć i delektować się efektem, czy zaraz będziesz wymyślać zmiany? Obstawiam drugą wersję.

Dorotko, e-Muś mi teraz pomaga, bo ma nadzieję, że jak skończę, to usiądę i będę tylko patrzeć na ogród Zamordował by mnie chyba, gdybym zaczęła wymyślać wszystko od nowa. Na razie jeszcze jest sporo do zrobienia, więc nie ma obawy, że nie będę wiedziała, co zrobić z wolnym czasem
Olili 20:59, 02 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Reniu, ta kawa na tarasie jest bardzo niebezpieczna. Działa tak samo, jak fotka. Zaraz widać, co trzeba jeszcze zrobić, człowiek zostawia kawkę i idzie pracować w ogrodzie.

Właśnie !! Jeśli wyjdę z kawą na taras zawsze mi ostygnie,bo choć niewiele sama mogę, to tu chwasta chwycę ,to tu coś dziabnę,coś zarządzę i kawa zimna !
Agatan24 21:01, 02 maj 2015

Olili napisał(a)

Właśnie !! Jeśli wyjdę z kawą na taras zawsze mi ostygnie,bo choć niewiele sama mogę, to tu chwasta chwycę ,to tu coś dziabnę,coś zarządzę i kawa zimna !

Hihi ja też tak mam
Iwk4 21:04, 02 maj 2015

Dzisiaj rano odpoczywałam od ogrodu, ale e-Ma nie zobaczyłam w domu. Miał odpoczywać, a ciągle sobie prace wymyślał.
Naprawił starą ławkę, wymienił zniszczone w niej poręcze na nowe,kilka razy pomalował ją drewnochronem. Miał być mahoń, tak jak wszystko, a trochę się zdziwiliśmy kolorem. Jakiś kolor typu ruda kita wyszedł
Ławka stanęła na końcu ogrodu i ma się teraz fajny widok na cały ogród. A z okna jadalni widzę kącik z ławeczką między drzewami.
To jest część ogrodu, w której są owocowe drzewa i prace w tej części łącznie z zaprojektowaniem detali zaplanowałam na przyszły rok.
Teraz jest tam rozsadnik i moje patyczki hortensji. Sporo wypuściło listki. Ciekawe, ile z nich wypuści korzonki? Jak się uda, to będzie tam alejka hortensjowa.
Przy okazji chcę dodać, ze jeden patyczek derenia wypuścił listki.
Iwk4 21:06, 02 maj 2015

Iza, Agatko, witajcie w klubie Zimna kawka, hi,hi
Kacha123 21:08, 02 maj 2015

Iwonko, nie wierzę, że nic nie tknęłaś w ogrodzie Pozdrawiam.
Agatan24 21:12, 02 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Iza, Agatko, witajcie w klubie Zimna kawka, hi,hi

Ja zawsze sobie obiecuje ze dziś wypije ciepła a potem dopiero "do roboty" ale nigdy nie wychodzi.
Iwk4 21:23, 02 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Iwonko, nie wierzę, że nic nie tknęłaś w ogrodzie Pozdrawiam.

Oczywiście, ze zrobiłam
Po południu nie dało mi spokoju, że e-Muś pracuje, a mnie tam nie ma. Ubrałam się cieplutko i poszłam do ogrodu. Wyżwirowałam jedną donicę, uzupełniłam żwirek na żwirowych rabatkach i wyznaczyliśmy linię, gdzie ma się kończyć rabatka z tujami. Wypieliłam rabatkę. Kiepsko było robić tam kanciki, bo trawa siana w zeszłym roku jest jeszcze słaba, nie przerośnięta i tak do końca nie ma jeszcze jednolitej linii. Ale starałam się, jak mogłam

e-Muś wykarczował korzenie po drugim jałowcu i musiałąm podjąć decyzję, co zrobić z dwoma wielkimi kamieniami leżącymi pod wierzbą. Jeden został usunięty, drugi wkopaliśmy pionowo przy bramie wjazdowej. Posadzę tam rozplenice i wyżwiruję rabatkę.

Fotek dziś brak Było już ciemno, jak kończyłąm
Kacha123 21:30, 02 maj 2015

To wypoczywajcie pracusie!