Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Madzenka 22:35, 01 maj 2015

Niesamowite znow rewolucje nam zafundowałaś
Thuje w worku, nigdy bym nie pryszczała źe beda takie ładne. Magnolia super, jestem ciekawa jak zakwitnie ża rok.magnoli pod koniec maja dałabym troche nawozu a potem w lipcu
szemusia 22:43, 01 maj 2015

Obejrzałam fotorelację z sadzenia. Ani się obejrzysz, a tuje zasłonią Ci widok
Napracowaliście się dziś mocno... Ale taka praca, to sama przyjemność

Teraz to już w ogóle trudno uwierzyć, że tyle drzewek zmieściło się w tę paczkę...
leon60 22:50, 01 maj 2015

Iwonka jak zwykle szaleje super z tujami
babka 22:54, 01 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Tuje sięgają mi do szyi. Chciałam je sadzić co 70 cm, M zrobił taką miarkę na odległość. I bardzo mi pomagał. Samemu byłoby trudno.

Iwonko, a na jakiej wysokości jest Twoja szyja ?? Wczoraj w casto widzialam takie na ok 80cm (bez donicy) za 16zł

Na jesień będę chyba swoje wymieniała i jakbym mogła o namiary poprosić byłabym wdzięczna :>
Ładnie teraz z tymi tujkami, kawał dobrej roboty
Pozdrawiam majowo
Iwk4 06:43, 02 maj 2015

Kasiu, to fajnie z tymi bergeniami. Ani się obejrzysz i będą przyrastać.

Viola, Ana, Juzia, dziękuję za radę. W takim razie ciachnę tuje 10 cm. I inne też. Skoro to dobry pomysł

Iza, te stare tuje są bez nazwy. 17 lat temu tuja była tują i nazwy nie miała. A przez tyle lat nawet urosnąć nie umiały. Dlatego je wymieniany. Szmaragdy dają nam gwarancję wyższego żywopłotu.

Małgosia, dobrze, że piszesz, kiedy nie ciąć tuj. Umknęło mi to jakoś.
Zastanawiam się nad kijkiem do magnolii. Niby płytko ma korzenie, zalecają ściółkowanie korą lub kwaśnym torfem, a w doniczce cała bryła była przerośnięta korzeniami. Wiem, że magnolia nie lubi grzebania w korzeniach.
Iwk4 06:54, 02 maj 2015

Ewa, dziękuję za radę. Kompostu i ziemi z worka dostały i pomiędzy tuje włożyłam grudkę obornika. Zanim nawóz dotrze do korzeni rozpuszczony w ziemi, miną jakieś dwa tygodnie. Tak myślę.

Marzenko, po tej rewolucji mnie wszystko boli. Dziś odpoczywam. I chyba jakieś ciasto upiekę do kawy . Postaram się zapamiętać o nawożeniu. Co można magnolii posadzić w nogi?

No z tymi tujami w paczce nikt nie chce wierzyć. Sąsiadka też.
M mi pomagał. Bez niego bym nie dała rady wykopać starych krzaczków.

Olu, dziękuję.

Olu, potem zmierzę dokładnie.

polinka 07:06, 02 maj 2015

Iwonko, świetna zmiana Dwa, trzy lata i zrobią się grubaski Jeśli dałaś kompostu i obornika to ja bym w tym roku już nie dawała nawozu...Smaragdy uwielbiają wodę więc duuużo podlewaj
Iwk4 07:09, 02 maj 2015

Polinko, podlewanie koniecznie. U mnie ziemia nie ma gliny, więc tym bardziej.
Ala106 08:35, 02 maj 2015

Poczytałam, pooglądałam.
Bardzo fajnie.
Śliczne szmaragdy .
Zazdroszczę pomocy eM.
Teraz kawunię i podziwianie co rano.
Dorota123 14:10, 02 maj 2015

Jak już dopracujesz ten swój ogródeczek, to Ty zanudzisz się kobieto. Będziesz umiała tylko siedzieć i delektować się efektem, czy zaraz będziesz wymyślać zmiany? Obstawiam drugą wersję.