No właśnie w pracy mnie wciąż zaczepiają że codziennie nas widzą Ja już w innej rzeczywistości - pędzę dalej z marzeniami Ale wszystko co od nich mam, wciąż przypomina mi tą wielka, niesamowitą przygodę
Z miejsc które im zawdzięczam, to jest moja malutką perełką Dodałam tu 2 dnice (jedna na zamianę bo pękła, a druga co sie odbija w lustrze jest koło oczka za mostkiem)
O to będę oglądać, mam straszne zaległości na forum (ale za to ogród w stanie zadowalającym )
Ja wszytkie dekoracje ściągałam w pt po południu a w sobotę dekorowałam wiosennie Limonka strasznie wpadła mi w oko, zastanawiałam się jeszcze nad cytrynowym ale wybór w limonce był zdecydowanie większy Poszalałam z donicami i cebulowymi bo w Obisiu mają totalna wyprzedaż - donice 50% taniej, cebulowe po złotówce, no nic tylko pakowałam duży kosz
A z wiosny to jeszcze budzą się ranniki
Kilka ciemierników kwitnie, ale bardziej tych w donicy, w gruncie słabiej
Kwitną wrzośce
Ale wawrzynek jeszcze śpi...
I pewnie 30 kg - Tytanie mój kochany
Oczary mają iście sporo czarujacej magi w tym szroburym czasie, Ty masz piękna Dianę o ile pamietam
Porządki zdążysz zrobić, zwłaszcza jak dostaniesz telefon - Pani Kasiu krótka dogrywka przed - przyjeżdżamy jutro - oj dopiero bedziesz miała speeda
U wszystkich widzę już gorączka zamówień,pełne koszyki,plany na całego ,przycinka ,a nawet o kopaniu i przesadzaniu już czytałam A mnie dopadła gorączka wirusowa i wpakowała do łóżeczka na tydzień Zero siły i chęci do jakichkolwiek działań i przemyśleń.Dziś już trochę lepiej,to może w ramach ogrodoterapii wstawię kilka letnich zdjęć.
a to bardzo niezdecydowany lak (bylina) - późną wiosną po posadzeniu marniał, zakwitł jednym oczkiem a na jesieni zbudował krzaczek. Wygąda coraz mocniej, pięke liście ma i okazałe pąki twiatowe. Ciekawe czy przetrwa do wiosny w takim stanie
edit:
to chyba jednak nie lak (pod taką nazwą kupowałam) a Erysimum "Bowles' Mauve"
inna nazwa pszonak? - ktoś coś więcej wie o niej?
to się chaos nazywa - ech, doczytałam w kończu, że to lak
W sobotę miałem trochę więcej czasu więc zabrałem się za wymianę szmaty na korę. Zakupiłem 25 worków 80 litrowych, rozplanierowałem w ilości worek na przęsło plotu i oto efekt:
Zauważyłem że drzewka powoli zaczynają się zielenić z uwagi na wysokie temperatury ( w sobotę było 13,5 stopnia), od szkółkarza dostałem wytyczne by nawożenie zacząć od marca, czy z uwagi na wczesniej rozpoczęty cykl rozwoju należy wcześniej rozpocząć nawożenie?
Zakupione nawozy to yara mila komplex, siarczan amonu i siarczan magnezu.
Dawkowanie:
Yara mila complex szczypta co 2 tygnie
15g siarczanu amonu + 10g siarczanu magnezu na 15l wody co 2 tygodnie
Mam pomysł aby posadzić żywopłot z gotowych paneli 2metry wysokie i pół metra szerokie przy tarasie jako przedłużenie ściany. Czy to dobry pomysł aby sadzić to tak blisko fundamentów? Żywopłot miałby 3 metry długości. Rośliny od metra do 4metrow od fundamentów.