Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Mój kawałek raju II 09:41, 09 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Jak to można nazwać praca to popracowałam godzinkę, bo potem znowu lało zrobiłam także kilka zdjęć, kwitnie powtórnie magnolia Messel, pierwszy raz od kilku lat, bardzo w tym roku urosła widać,że deszczowa pogoda jej służy Ann też
tak kwitła w kwietniu a oprócz tego ma teraz pełno takich garbusków jakby owocniki, czy ktoś wie co to jest? kwitnie śniedek Chopin pod brzoskwinią ma chyba z 2 m, po lewej werbena równa z nim werbena rozsiała się na cały różany kącik, to ta od Danusi
a na tym zdjęciu, rośnie werbena i też będzie kwitła, której nasiona dostałam z Anglii, nie mogłam doczekać się kiedy wykiełkuje, więc po jakiś 2 m-cach wywaliłam ziemię z pojemnika za tuje, za jakiś czas patrzę a tam poletko werbeny w takim cieniu, ale się ucieszyłam

No to Ci werbenka niespodziankę zrobiła
A podoba mi się jeszcze śniedek Saudersa u Ciebie.. Ja mam śniedka baldaszkowatego, ale poodbno bardzo się rozrasta, kupiłam żeby pozarastało puste miejsca jak bylinka, ciekawe czy tak będzie.. bo podoba mi się - z powodu koloru
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:37, 08 sie 2012

Do góry
Ania napisał(a)

Dla Selizy magnolia Magical moonlight. Na razie ma same kwiaty, prawie nie widać łodyg..
[
No cudna ta hortensja, w połączeniu z perowskią obłęd . Marzenko, Meksyk w twoim obiektywie cudny jest, ogród piękny i cóż no nie da się być niepowtarzalną

Aniu dzieki za pochwaly Jeszcze rok temu nie odrożniałam odmian hortensji bukietowych a perowskie musiałam googlać co ten ogród robi z człowiekiem
Mój kawałek raju II 23:34, 08 sie 2012

Do góry
Jak to można nazwać praca to popracowałam godzinkę, bo potem znowu lało zrobiłam także kilka zdjęć, kwitnie powtórnie magnolia Messel, pierwszy raz od kilku lat, bardzo w tym roku urosła widać,że deszczowa pogoda jej służy Ann też
tak kwitła w kwietniu a oprócz tego ma teraz pełno takich garbusków jakby owocniki, czy ktoś wie co to jest? kwitnie śniedek Chopin pod brzoskwinią ma chyba z 2 m, po lewej werbena równa z nim werbena rozsiała się na cały różany kącik, to ta od Danusi
a na tym zdjęciu, rośnie werbena i też będzie kwitła, której nasiona dostałam z Anglii, nie mogłam doczekać się kiedy wykiełkuje, więc po jakiś 2 m-cach wywaliłam ziemię z pojemnika za tuje, za jakiś czas patrzę a tam poletko werbeny w takim cieniu, ale się ucieszyłam
Ogród Danuszy - odsłona 2 22:41, 08 sie 2012

Do góry
Danusza napisał(a)

magnolia nadal kwitnie

Witam, Ula odkopała, Monia dziś coś dopisała i dzieki temu wiem, zetakie cuda długokwitnące ma nie tylko Ania Monte. Pozytywnie zazdroszczę
Ogród dla Agusi 21:38, 08 sie 2012

Do góry
Magnolia Suzan sprawiła mi niespodziankę-zakwitnie ponownie choć to sierpień.

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 11:29, 08 sie 2012

Do góry
oglądam Wasze zdjęcia i czytam relacje ze spotkania. Są świetne.
Piękne zdjęcia, naprawdę- łapiecie 'smaczki' w ogrodzie Ani, dalsze perspektywy ( mój ulubiony sposób pokazywania ogrodu), emocje, ludzi....
Co ciekawe- ładni z Was ludzie , wszyscy- młodzi i starsi.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:28, 08 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dla Selizy magnolia Magical moonlight. Na razie ma same kwiaty, prawie nie widać łodyg..

W głębi za perowskią. Na razie widac same kwiaty

No cudna ta hortensja, w połączeniu z perowskią obłęd . Marzenko, Meksyk w twoim obiektywie cudny jest, ogród piękny i cóż no nie da się być niepowtarzalną
Zielony galimatias 08:47, 08 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ev obiecuję w weekend
Bo ja się muszę odłączyć od ogrodowiska i zamknąć drzwi aby nie wychodzić na ogród
A ja kocham magnolie Wiesz, że mam 4 szt
I jak kupować to takie o pokroju drzewiastym a najlepiej od razu uformowaną w drzewo na jednym pniu. Wówczas korona się rozrasta a pod spodem można założyć nasadzenia.
Mój sąsiad z soulanginy zrobił sobie sam takie drzewo, tzn po 5 latach od posadznie zostawił tylko jeden pień a wszystkie inne drobne gałęzie u dołu wyciął. Podobno magnolia nie lubi cięcia a ta rosła dalej jak szalona Tzn kwitła jak szalona

Madżenka, wiesz.. ja bym tam Tobie drzwi nie zamknęła ale skoro taka potrzeba, niech będzie
Magnolie już rosną u mnie jakiś czas, to pierwsze drzewka, które uroczyście wkopaliśmy z nadzieją na piękne kwiaty... Spiszę ich nazwy, to podam Jedna to Norman Gould
"Magnolia 'Norman Gould' jest krzewem rosnącym do około 3-4 m wysokości i szerokości. Kwiaty ukazują się wiosna i są duże, barwy kremowo-białej. Kwitnie dość długo. Liście są duże i ciemnozielone"
źródło: http://www.e-ogrodek.pl/katalog_drzew/drzewo/2286,magnolia-norman-gould
A druga nie pamiętam... ale drzewiasta ma być.

A teraz fotka, żeby nie było, że nie ogrodowiskowo....
Buk mercedes i lawenda. Kępy trawy pójdą precz, bo nie pasują... W tyle jest rododendreon o przepięknych bordowych kwiatach.. .No i rządek tuji z narożnika

Zielony galimatias 21:44, 07 sie 2012

Do góry
Ev obiecuję w weekend
Bo ja się muszę odłączyć od ogrodowiska i zamknąć drzwi aby nie wychodzić na ogród
A ja kocham magnolie Wiesz, że mam 4 szt
I jak kupować to takie o pokroju drzewiastym a najlepiej od razu uformowaną w drzewo na jednym pniu. Wówczas korona się rozrasta a pod spodem można założyć nasadzenia.
Mój sąsiad z soulanginy zrobił sobie sam takie drzewo, tzn po 5 latach od posadznie zostawił tylko jeden pień a wszystkie inne drobne gałęzie u dołu wyciął. Podobno magnolia nie lubi cięcia a ta rosła dalej jak szalona Tzn kwitła jak szalona
Mój kawałek raju II 21:06, 07 sie 2012

Do góry
Był i to mocny pokrzyżował mi plany, ale trudno, jutro będzie robota od rana, tylko,żeby nie padało
Magnolia Ann cały czas kwitnie, zdjęcie robiłam z 2 piętra, bo jest już taka wysoka
sandervilla jeszcze sporo pąków jest mały rozchodnik hortensja z serii Romance You& Me begonie kwitną powolutku kończy się kwitnienie lilii jeszcze horti ogrodowa
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:44, 07 sie 2012

Do góry
Łoosiuu napisał(a)
Magical moonlight to chyba hortensja bukietowa, a nie magnolia Każdemu się zdażają błędy

Newet nie podobna do magnoli Oczywiście horti
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 06:41, 07 sie 2012

Do góry
Ana taras wygląda przepięknie. Dechy po prostu piękne, cegła bajka a o pergoli nie wspomnę. Czekam na dopieezczenie detali, bo dla nas jest pięknie ale jak znamy Ciebie to musisz wszystko idealnie skomponować
Głosuję za miłorzębem, u Danusi w ogrodzie rosną takie wąskie przy leżaczkach, podpytaj czy można je ciąć. A może magnolia o pokroju krzewiastym np. Sellata - wiosną widok będzie zapierał dech w piersiach a później piękna ciemnozielone liście, ktore oslonią Was przed słońce? Nie uruśnie wielka max 1,5 m. Albo wiśnia Kiku Shidare wysoko szczepiona??? Ale jeśli ma być ascetycznie a nie kwieciście to miłorząb
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:51, 06 sie 2012

Do góry
Magical moonlight to chyba hortensja bukietowa, a nie magnolia Każdemu się zdażają błędy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:33, 06 sie 2012

Do góry

W głębi za perowskią. Na razie widac same kwiaty
Misiaczek - pierwszy ogród i pierwsze wyzwania 16:08, 06 sie 2012

Do góry
Teraz prezentacja grządki określanej jako"tymczasowa".

Stałe elementy to magnolia galaxy i hortensja bukietowa vanille fraise. Hortensję kwitnącą na niebiesko, o wdzięcznej nazwie macrophylla, dostałam w prezencie - i gdzieś miejsce dla niej znależć musiałam To coś na pierwszym planie, kwitnące na fioletowo jest jednoroczne. Nazwę zapomniałam - kupiłam do doniczek na taras, kwitnąc nie chciało. Wsadziłam do gruntu - obsypało się kwiatami.Ech... W przyszłym roku muszę wymyśleć coś, co będzie bardziej pasowało Myślałam o bliżniaczej hortensji bukietowej, ale nie wiem czy ona magnolii nie przytłoczy...

Magnolię chcę prowadzić w formie drzewka. A tu paskuda wypuściła mi dwa nowe pędy przy ziemi. I tak serce mi pęka, ze mam je uciąć
Ogród zmyślony 14:23, 06 sie 2012

Do góry
myszorek napisał(a)

na koniec jeszcze raz wczorajsza robota

pokaż jeszcze te rabatę. Jest taka ładna. Co tam masz na niej- lawendę i co jeszcez? Coś jasnego. Pokaż z innej perspektywy.Które to miejsce jest?
I może podpowiedz gdzie jest projekt, może pamiętasz stronę, bo chciałabym zerknąć gdzie ta rabatka jest na nim.

Ślicznie jest
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 14:00, 06 sie 2012

Do góry
jeszcze Twoje pytanie czy dosadzić miskanty Morning L. do molini pod brzozy?
Zerknij- masz tam rabatę w tonacji biało-zielonej. I świetnie, konsekwentnie. Tylko że wyszło że wszytko jest tam już biało-zielone, brakuje tam zielonego, na którego tle te paski będa widoczne. Wszystko co jasne wygląda super jak ma tło ciemniejsze
Więc myślę że miskanty o jasnych liściach nie za bardzo na tle dereni Variegata. Byłoby to świetne- hosty, miskanty z domieszką molinii, białe pnie brzóz gdyby derenie były zielone.
A jak nie są zielone, to trawy raczej niech będą zielone.

Jak wrócisz to popatrz po ogrodzie gdzie jest miejsce które ma tło dla miskantów- jakieś świerki, zielone krzewy... i wrzuć zdjęcia, napewno coś znajdziemy
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:51, 06 sie 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
Strasznie mnie korci, żeby pokazac wam tę rabatę.... mimo, że nie gotowa na 100 %

Aaaaa, niech będzie...

To dla Magnoli - one przecie matką chrzestną

Widać już że wyszło świetnie. Jestem z Ciebie bardzo dumna. I z rabatki też.
Ty już pewnie na urlopie, więc zostawiam Ci pochwały- przeczytasz sobie po powrocie.
Spotkanie objazdowe - okolice Warszawy wrzesień 2012 11:03, 05 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Okazało się, że dla mnie musi być 1 września, bo 11 wyjeżdżam na dwa tygodnie.
To się możesz GoniaK dołączyć. Tylko, żeby nas się za dużo nie zrobiło.

Proponuję zacząć u mnie, rano jest słońce i jestem chyba najbliżej Warszawy, potem przejechać do Danusi i Anuli na chwilę i pojechać dalej do Zaczarowanego ogrodu Kasi i do Kraani. Nie wiem Kraaniu, czy ty jesteś jeszcze dalej niż Kasia?

Zapraszamy wszystkich chętnych z okolic i nie tylko. Wsiadajcie w Polski Bus chociażby i przybywajcie. Mogę odebrać z autobusu, bo mam niedaleko w miarę i mogę nawet kilka osób przybyłych w piątek na noc przenocować.

GabiK ja proponuję taki plan: Najpierw u Ciebie, potem u mnie, potem u Greglis a na końcu Anula i Danusia. W takim układzie Danusia i Anula będą mogły już zostać u siebie i nie będą musiały krążyć w tą i z powrotem.

magnolia pewnie, że możesz Serdecznie zapraszam
Ogród u stóp klasztoru 19:07, 03 sie 2012

Do góry
Magnolia następnego razu nie będzie .a byliśmy w 10 osób .
ten koncert to z ciekawości , tez jej kompletnie nie słucham , ale ogólnie muzyka to mój konik , więc część koncertów zaliczam żeby mieć pogląd na sprawę . koncert byl kiepski , nakierowany na spektakl. moi idole to zdecydowanie artyści rockowi - LEED ZEPELIN, U2., MYSLOWITZ , COMA itp.w sumie wybrałabym się może na coldpley, ale na stadionie jest tak kiepska akustyka że nie ma fajnego odbioru. mam porównanie - byłam na wielu koncertach . piękny był ostatni Petera Gabriela w Oświęcimiu- dopracowany w każdym calu.

jednak dziękuje za zaproszenie , będę pamiętać ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies