Mój ogród ma się coraz lepiej, ale nie jestem jeszcze gotowa, aby go pokazać. Dlatego na razie moje kompozycje w doniczkach na parapecie.
Kupiłam donice w dwóch kolorach - białym i szary.
Zimowa kompozycja bardziej pasowała mi w białej donicy.
Widok z zewnątrz, ale ostatnie zdjęcie to już nieśmiały powiew wiosny. Czyli od paru dni hiacynty kwitnące w domu.
Izabelko, jestem na bieżąco u Ciebie. Zachwycam się stoiskiem, i wiosną. U mnie temperatura na plusie, ale nie tak jak u Ciebie a jutro będą huraganowe wiatry, chociaż nareszcie bez opadów.
Moja wiosna
Ewa, zapytałam u Danusi ale może znasz tę roślinę?
Rosła w ogrodzie na Teneryfie niestety nie było kogo zapytać...
W internecie znalazłam jako Amaryllis Belladonna ale w polskich sklepach opisują wielkość cebul po obwodzie 28cm a one w realu nie były takie duże...
Danusia, podpowiedz co to za roślina? Rosła w ogrodzie na Teneryfie niestety nie było kogo zapytać...
W internecie znalazłam jako Amaryllis Belladonna ale w polskich sklepach opisują wielkość cebul po obwodzie 28cm a one w realu nie były takie duże...
Werbena cały czas zielona, ice dance pięknie się rozłazi, everilo nabiera masy. Stipa jeszcze żyje Mrozu wielkiego nie było, max -5 i to tylko raz.
A tu znowu liliowiec.... nowe idzie
Zawsze mnie ciekawi, czy w takich szkółkach rośliny w donicach typu drzewka, tuje, bukszpany itp dołuje się na zimę, żeby nie zmarzły?
Kiedyś w szkółce z tujami powiedziano mi, że one tak stoją całą zimę na macie-szmacie a w innej znowu widziałam jak zakopują niesprzedane bukszpany w donicach do ziemi. To jak to jest?