Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Dorii 14:59, 10 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Twoje to młodziaki jeszcze, mogą się nauczyć nowych smaków . A jak wymyśliłaś tę sałatkę?

Taką mam nadzieję, tyle że na razie jestem mocno ograniczona obiadowo i nie tylko. Czasem zrobię coś tylko dla siebie ale zazwyczaj nie chce mi się dwóch obiadów robić.

Sałatka mega prosta. Padło hasło grill a że ja nie bardzo grillowa to musiałam coś na szybko wymyśleć by to co na grillu było tylko dodatkiem a nie daniem głównym. A miałam ziemniaki ugotowane z obiadu. I tak żeby się nie zmarnowały dodałam co miałam.

Ugotowane i wystudzone ziemniaczki pokrojone w kostkę do tego pierzynka z jogurtu naturalnego doprawionego majonezem ziołami i duuuuzo szczypiorku.
Sąsiadka stwierdziła że smakuje jak pyry z gzikiem. Wtedy musiałam sprawdzić co to takiego. Nie jadłam takowych więc podobieństwa smaku nie gwarantuję
Kasya 15:12, 10 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
No dobra, padłam
Od rana: zawiozłam pasztety Rodzicom i Bratu, onże Brat w ramach podziękowania zmienił mi opony (no dobra, rencami pracowników, ale się liczy ), oblukałam ogródeczek, upiekłam bułki, ugotowałam 2 x żurek, sernik w piecu . Osobne święta to jednak trochę więcej roboty.

A na obiad będą pyry z gzikiem Kto wie, ten już się ślini Uwielbiam

Tez lubię

A ze swietami taki kłopot ze nie umiem jedzenia w skali mikro przygotować
galgAsia 20:28, 10 kwi 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

O ! jaki podobny terminarz prac miałyśmy. Opony rano zmienione, sernik w piecu. Żurek planuję pichcić jutro, a pasztet podjadamy już od środy.
Tylko bułeczek nie piekę. Sprzedaż drożdży w marcu wzrosła o 400%.
Ty i Lucy macie w tym swój udział.
Ha, ja mam teraz zapasy drożdży na 10 lat Nabyłam na all… cały kilogram W życiu nie miałam tyle drożdży na raz Ale też nigdy nie podejrzewałam, że może ich zabraknąć...

Haniu, dla Ciebie

galgAsia 20:33, 10 kwi 2020

Dorii napisał(a)

Taką mam nadzieję, tyle że na razie jestem mocno ograniczona obiadowo i nie tylko. Czasem zrobię coś tylko dla siebie ale zazwyczaj nie chce mi się dwóch obiadów robić.

Sałatka mega prosta. Padło hasło grill a że ja nie bardzo grillowa to musiałam coś na szybko wymyśleć by to co na grillu było tylko dodatkiem a nie daniem głównym. A miałam ziemniaki ugotowane z obiadu. I tak żeby się nie zmarnowały dodałam co miałam.

Ugotowane i wystudzone ziemniaczki pokrojone w kostkę do tego pierzynka z jogurtu naturalnego doprawionego majonezem ziołami i duuuuzo szczypiorku.
Sąsiadka stwierdziła że smakuje jak pyry z gzikiem. Wtedy musiałam sprawdzić co to takiego. Nie jadłam takowych więc podobieństwa smaku nie gwarantuję
Do gzika daje się drobno posiekaną cebulkę i sporo pieprzu. Jest pyszny Ale ze szczypiorkiem też będzie dobry

greg66 20:57, 10 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Ha, ja mam teraz zapasy drożdży na 10 lat Nabyłam na all… cały kilogram W życiu nie miałam tyle drożdży na raz Ale też nigdy nie podejrzewałam, że może ich zabraknąć...

Też kupiłem ale tylko 10 paczek niestety termin ważności do 25 kwietnia to teraz jemy bułki i weki na szczęście są pycha i dziś własnie uświadomiłem żonie że do piekarni już nie będę chodził, ale się ucieszyła
galgAsia 20:58, 10 kwi 2020

Kasya napisał(a)

Tez lubię

A ze swietami taki kłopot ze nie umiem jedzenia w skali mikro przygotować

Na szczęście nadwyżki zawsze można zamrozić
Mi została jeszcze sałatka i ciabatta i finito Mięcho w wolnowarze zrobi się samo

galgAsia 21:03, 10 kwi 2020

greg66 napisał(a)

Też kupiłem ale tylko 10 paczek niestety termin ważności do 25 kwietnia to teraz jemy bułki i weki na szczęście są pycha i dziś własnie uświadomiłem żonie że do piekarni już nie będę chodził, ale się ucieszyła
Ale przecież jak zamrozisz, to spokojnie możesz je mieć
My już od wielu lat nie kupujemy pieczywa

sylwik69 21:06, 10 kwi 2020

Dorii napisał(a)

Dorii żałuj pyry z gzikiem wiosną to smak beztroskiego dzieciństwa ,chwil spędzanych u babci i dziadka,to coś co nie da się wyrazić słowami
Helen 21:08, 10 kwi 2020

Asia, jak długo robi się np. karkówka w wolnowarze?
Gruszka_na_w... 21:20, 10 kwi 2020

galgAsia napisał(a)

Haniu, dla Ciebie

Prawie jak ta moja. Przynajmniej kwiatuszek, bo reszta pewnie odbiega gabarytami.
Piękne zdjęcie. Dziękuję!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies