Całe wykopki robione 20 stycznia tego roku, warunki okropne, bo choć pogoda nie była najgorsza i ciepło się ubrałam, więc nie zmarzłam, to ziemia była masakryczna. Aż zrobiłam zdjęcia swoich butów i szpadelka.
Teraz dumam czego mam tam dołożyć, żeby trochę poprawić strukturę. Czy taki mało przekompostowany kompost się nada? Na dowiezienie piasku czy żwirku musiałabym czekać do lata aż droga wyschnie.
Fajnie, że się wysiewają, moje rosną idealnie w punkt
Bez koralowy cały w pąkach
za tym gąszczem rosną jeszcze magnolie
czy w Waszych ogrodach rosną jeszcze juki?
Ja je lubię za to, że są zimozielone
A tu ja sama dołożyłam bałaganu. Szkoda mi było roślin, które koparka załatwiła, bo nie mogłam ich wcześniej przekopać i postanowiłam uratować ile się da. Przy tegorocznej zimie ryzyko, że nie przetrwają zmiany miejscówki jest mniejsze niż ryzyko, że zostaną zakopane przy kolejnych wykopkach - pod kanalizację tym razem.
Efekt jest taki.
I tymczasowo załadowane rośliny:
A cebulki przebiśniegów pozbierałam i posadziłam do doniczki.
Zgrałam w końcu zdjęcia. Taki mam teraz stan mojej łąki po doprowadzeniu wody do domku.
Chcąc nie chcąc wiosną czeka mnie ogrom pracy, żeby to jakoś wyrównać, najlepiej jeszcze przekopać z jakimś rozluźniaczem oraz obsadzić i obsiać. Ale i tak się cieszę, że będą udogodnienia.
Aga, babciowanie lepsze od macierzyństwa nie ma nieprzesłanych nocy i karmienia, które wyczerpują. Można się cieszyć inaczej
A ja chciałam Cię zapytać o tego srebrnego świerka. Jaka to odmiana,on jest olbrzymi- jaki ma wymiar średnicy, chodzi mi ile miejsca trzeba przeznaczyć.