Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród pod lasem 11:44, 01 kwi 2020

Do góry
TAR napisał(a)

ej nooo, bo Wiciem poszczuje

Fakt, jak widać bawoła już upolował...
Ogród pod lasem 11:39, 01 kwi 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)

Fasolkę i buraki wyniesiemy w reklamówkach, ugotujemy później .

ej nooo, bo Wiciem poszczuje

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:37, 01 kwi 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Sypialnia w dziwnej perspektywie. Nie skończona i pewnie jeszcze długo nie będzie

Pozdrawiam Was

Za Bogusią - Szafka nieco w lewo, lustro poziomo nad szafkę. Ładne pierdoły poustawiać na szafce. Tylko wtedy kinkiety będą źle wyglądały, bo niesymetrycznie
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:36, 01 kwi 2020

Do góry
Masz na pocieszenie

Wzgórze chaosu 11:15, 01 kwi 2020

Do góry
Myślę, że muszę sadzić niesymetrycznie, grupkami.
Rabata niestety jest skośna, dlatego myślałam, żeby iść od wyższych traw do niższych ku górze. Od wyższych, bo na dole jest miskant cukrowy.
Kolejny dylemat. Na razie za płotem jest pusto. Nie wiadomo jak długo... Zabezpieczając się wypada posadzić drzewo, jedno lub dwa. Sama glediczja nie daje dużej przesłony.
Mam 3-letniego graba fastigata, którego muszę z obecnej miejscówki przesadzić. Może na trawiastą? To bardzo ładny okaz, już dałby widoczny efekt.

Próby sadzenia

Z ilości miejsca najbardziej pasuje wariant 2, ale niestety jest równolegle z tują.
Fajnie wypełnia w miejscu 1 i 3. Ale na 3 jest za blisko choiny a na 1 - musiałabym poszerzyć rabatę, bo wchodzi w kancik.

Takie tam drobne dylematy żeby zająć głowę... Trochę mi pomogło, może komuś też.

Do góry

Do góry
Podcięłam najmocniej jak się dało żywopłot z tuj. Odległości między nimi są duże, raczej nie ma szans na ich zrośnięcie. W sumie podobają mi się takie walce. Trzeba tylko luki między nimi nieco wypełnić. A raczej przed nimi, aby nie zniszczyć tuj.

Wycięłam dwa jałowce stricta, które były ładne, ale niestety zaczynały wrastać w tuje.
Przycięłam mocno choinę kanadyjską. Nie robiłam z niej stożka. Gdy dostanie nowych przyrostów chyba lepiej będzie przy walcowatych tujach wyglądać nieco luźniejsza forma.
Turzyca palmowa będzie przesadzona w grupki, bardziej na górze rabaty. Miskant cukrowy zostaje.

Do góry
1 kwietnia witamy bez śniegu
Czekam na ciepło i przypływ weny. Coraz większy niepokój dopada. Serce nie przyswaja wiadomości. Mam nadzieję znaleźć ukojenie w pracy z łopatą. Lżejsze, domowe żadnej ulgi ostatnio nie dają

Przygotowałam rozkopaną w zeszłym roku rabatę. To pierwsza na której mam tak dobrą ziemię. W zeszłym roku dostała obornika końskiego, zimą popiołu z kominka, dużo kompostu i piasku bo u mnie sama glina.
Plany są, aby była to rabata trawiasta. Kierunek dyktuje ogromny miskant, który już tam rośnie.

Zdjęcia z ubiegłego lata.

W zeszłym roku miałam skończyć tę rabatę, ale nie mogłam się zdecydować czy aby na pewno trawy... Zdjęcia pokazują co tam rosło i ile jest miejsca. Było tego jak widać niewiele. Z traw: miskant cukrowy i turzyca palmowa. Z iglaków: tuje w szeregu, choina kanadyjska i dwa jałowce.
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:12, 01 kwi 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Rabata odebrana

To ja się pytam czyja ta rabata będzie
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:49, 01 kwi 2020

Do góry
Wczoraj od rana pracowałam w warzywniku,
Cztery skrzynie przygotowane i obsadzone.
Wykorzystałam kompost.
Wymyśliłam fajne sito do przesiewania.
Wykorzystałam plastikową skrzyneczkę.

Jeszcze dwie skrzynie dzisiaj eMuś dorobi.

Basia - Mój Świat 09:53, 01 kwi 2020

Do góry
Basia - Mój Świat 09:47, 01 kwi 2020

Do góry
sadzonki z hortensji, zobaczymy co wyjdzie. w zeszłym roku ukorzeniłam około 50 szt.

Basia - Mój Świat 09:45, 01 kwi 2020

Do góry
nawodnienie w warzywniku zrobione.

Basia - Mój Świat 09:43, 01 kwi 2020

Do góry
Zaczynamy nowy sezon, cięcie, czyszczenie, wycinanie. na razie łyso ale będzie lepiej , odbiją trawy,nadadzą delikatności, pojawią się róże, hortensje.

Motylogród 09:19, 01 kwi 2020

Do góry
Mam pytanie, czy ktoś wie, co to za pnącze? Latem gąszcz liści, jesienią pięknie się przebarwiają. Niestety, mam tylko zdjęcia ze stanu aktualnego.

Motylogród 09:17, 01 kwi 2020

Do góry
Stagnacja zimowa powróciła, ogród czeka na wiosnę
Ale czas ucieka, więc na parapecie już coś rośnie
czas na pikowanie

i pomidorki. Nie mam szklarni, do maja urosną

Przerabianie ogródka pod swój gust 09:16, 01 kwi 2020

Do góry
Zawilce sa super w tym roku posadzilam wiecej, ale narazie nie jest ich duzo. Mam tez biale w donicach i jeszcze niebieskie jaskry. Maja juz paki i jestem ciekawa efektu-chyba ze dzisiejszy mroz je zalatwil.

Zeby pies dogadywal sie z innymi psami, trzeba go socjalizowac od poczatku. Pierwsze tygodnie sa kluczowe. Do czwartego miesiaca jest to bardzo wazne. U nas tez niewiele osob, ktore pozwalaja na kontakty z psami. My na smyczy tez nie pozwalamy, bo potem bylby klopot, ze w miescie obok zadnego psa by nie przeszedl. Dlatego umawiamy sie na lakach, gdzie moga sobie biegac do woli.

Moj pies to powinien Huskim byc. Uwielbia wszystko co zimne i nigdy nie jest mu zimno.Tu sie polozyl na sniegu i zamknal oczy. Mial zamiar tam spac

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:54, 01 kwi 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękny w każdej scenerii!
Pani Danusiu, jestem niezmiennie zachwycona Pani Anglią, zaglądam regularnie, choć rzadko piszę, bo brakuje słów, aby ten zachwyt wystarczająco wyrazić!
Chylę głowę na znak podziwu - przy takich hektarach wszystko jest tak perfekcyjnie dopasowane!
Sezon 2017 u Hanusi 08:30, 01 kwi 2020

Do góry
Środa, prima aprilis!
Nie wierz, bo się pomylisz!
Dziś w stanie wyjątkowym
żart nie przychodzi do głowy!
Bo nie ma co żartować,
trzeba myśleć jak nie zachorować.

W dobrowolnym odosobnieniu,
nic nie wiem o rodzinnym istnieniu,
i żeby nie telefony,
zaliczałabym się do zadżumionych.
Już prawie miesiąc udręki,
bez ogrodu to jak bez ręki!

Pogodnego nieba i krótkich spacerów na dziś poproszę.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:26, 01 kwi 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies