Iwonka, z rabatką mam problem, bo jak zamawiałam rośliny w lutym, to miałam wizję rabaty, a teraz nie pamiętam, gdzie co miało pójść Liczę na to, że jak będą już wszystkie rośliny, to przywróci mi pamięć
Te wysokie to American Dream, średnie to Princess Irene.... a najmniejsze to w sumie żółto-czerwone i nie znam nazwy. Ale to chyba botaniczne. I mi się nie podobają.
Dobrze, że kupiłam sobie wcześniej Dobry towar to i poszedł szybko
Trzymam kciuki, żeby dojechały!!!
Juzia, twoje pomarańczowe się jakoś nazywają?
Zamówiłam tuje telefonicznie, bo pan już nie miał wystawionych. Rozeszły się jak ciepłe bułeczki i pan nie wiedział dlaczego. Ale dla mnie zostawił i jak kurier nie nawali, to jutro będą.
Kochana, na pewno kupowałam w Biedrze! ale nazwa zmyła mi się z etykiety, na szczęście zbieram wszystkie obrazki z torebek, to najwyżej sprawdzę i dam znać
Kasiu, gdzie kupowałaś te tulipanki? Jeśli w biedro... to mam te same. Podobne przyszły do mnie z benka, choć zamawiałam inne. Te z biedry to Salmon van Eijk.
Najpózniej kwitnie Nigra, tej najrzadziej zagrażają lrzymrozki i jest ciemniejsza niż Suzan. Ale ha uwielbiam tę ostatnią za kolor i wielkosć kwiatów w czasie kwitńienia
Dzięki Marzenko za odpowiedź. Robię magnoliową listę kandydatek do mojego ogrodu. Najpierw ją wykreśliłam, bo wyczytałam, że kwitnie w czasie, kiedy kwiaty mrzymraża. Ale u ciebie się nią zachwycam. Dopisałam więc do listy.
Moja magnolia w formie drzewka to Suzan i gorąco ją polecam bo kwitnie długo i bardzo obficie
W tym roku również przytnę jedną gałąź yellow river aby też była jednopniowe, ale tej nie polecam bo zdecydowanie najkrócej kwitnie.
Ewa, nie wiem czy zakwitnie. Wykluczyłam trzy przyczyny niekwitnięcia:
miała mało światła
rosła zbyt głeboko
miała zbyt ubogie podłoże
Piwonie nie lubią przesadzania. Czekałam z tym do września. Nawet nie wiem, jaki powinna mieć kolor kwiatów.