Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:55, 09 lip 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Te plamy na rh to masz to samo co u mnie widziałas?
Ja tez dziekuję Bogdzi za wypowiedź!

Widzisz, ja już nie pamiętam, jak to u Ciebie wyglądało, przyjrzę się jeszcze kiedyś jak do Ciebie zajrzę.

A u Ciebie to postępuje, czy się zatrzymało?
Tu ma być ogród :) 22:19, 09 lip 2015

Do góry
Kasia, Ewa - to chyba i tak lepiej niż jakaś choroba grzybowa.
A u Was te przypalenia wyglądają podobnie do tych co widać na moich zdjęciach?
Tu ma być ogród :) 21:57, 09 lip 2015

Do góry
Dziękuję Bogdziu za obszerną odpowiedź.
Plamy faktycznie zaczęły się pojawiać w czasie największych upałów.
Rośliny wsadzone do ziemi były kilka tygodni temu, a wcześniej stały w doniczkach w zacienionym miejscu, więc mogły doznać szoku.
Co do robaczków, myślałam, że to jakaś odmiana mszycy, stosowałam na liście roztwór 1/10 gnojówki z pokrzyw a potem roztwór płynu do mycia naczyń z wodą i na jakiś miesiąc zniknęły, ale kilka dni temu znów zaczęły się pojawiać, tyle, że na razie w niewielkiej ilości.
Diagnoza ze zbyt małą ilością wody, prawdopodobnie jest trafna, rośliny zbyt długo stały w doniczkach i to na pewno nie zrobiło im dobrze.
Będę stosować się do Twoich rad, od tygodnia działa też nawadnianie, więc będzie prościej.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Tu ma być ogród :) 20:12, 09 lip 2015

Do góry
Rozchodniki Red Cauli z pąkami:

Tu ma być ogród :) 19:57, 09 lip 2015

Do góry
Czy, ktoś zdiagnozuje co dzieje się RH Nova Zambla - w ciągu 2 dni pojawiło się brązowienie liści jak na poniższym zdjęciu:

A na dwóch postępuje przebarwianie liści na bordowo-brązowy kolor:

Tu ma być ogród :) 19:12, 09 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
LOL, ale cudnie, rewelacyjnie wyglada

miło, że jesteś, bo już myślałam, że mam u Ciebie na pieńku za fotkę ogrodzenia
Ja w każdym razie czułam się trochę nieswojo, że taka się wytworzyła sytuacja, a usunąć już się nie dało...
Tu ma być ogród :) 19:10, 09 lip 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Witaj Edyta Chyba się dotąd u Ciebie nic nie odzywałam, ale znam i podziwiam Twój piękny ogród od dawna. Nic oryginalnego nie da się napisać, mogę tylko powtórzyć: piękny dom, super pergola, cudne artemis. Zapisałam sobie ten sklep, z którego zamawiałaś, bo go nie znałam, a widać po różyczkach, że wart jest zapamiętania I pamiętam do dziś, jaka byłam zauroczona Twoją córeczką w bławatkach Pozdrowienia zostawiam

No proszę, a myślałam, że mój wątek ma niewielką, stałą obsadę odwiedzających
Cieszę się, że zaglądasz, ja ostatnio podziwiałam Twoje rabaty, ale to wiesz, bo zostawiłam swój wpis.
Również serdecznie pozdrawiam
Tu ma być ogród :) 19:06, 09 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A tak sie zastanawiałam co u Ciebie słychać. Ja jak te serby? Dało radę je wyprostować. Myślisz ze przeżyją? Mi wiosna mocno je wyginało i mam je powiązane. Dobrze ze tylko takie straty bo działo sie w kraju duzo.

Mnie ilośc postów u mnie tez zadziwiła a niby urlop..

No mam nadzieję, że nic im nie będzie, ustawiłam je do pionu i przygniotłam butami, niestety dziś o 16-tej znowu jakaś wichura była i 4 znowu leżą właśnie zbieram się je prostować, ale ciśnienie chyba jakieś marne, bo ledwo nogami przebieram, a sama jestem więc nikt nie pomoże...
Tu ma być ogród :) 18:53, 09 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Czytałam ze zastanawiasz sie czy przyciąć galazki artemis- tnij szybciej w tym miejscu wyrosną nowe gałązki z pakami drugiego kwitnienia.

Dzięki, już się zastosowałam!
Właśnie widziałam co się dzieje u Ciebie w wątku, miałam do nadrobienia 104 posty, szok!
Tu ma być ogród :) 18:35, 09 lip 2015

Do góry
Wracam prawie po 2 dobach niebytu na forum i dziękuję za miłe słowa
Wczoraj przed 5:00 rano nawiedziła nas nawałnica z huraganowym wiatrem.
Leżało mi po tej wichurze 10 wyrwanych serbów, trampolina cała połamana wpadła w ogrodzenie i też je poniszczyła, ale całe szczęście tam się zatrzymała, bo dalej stał samochód eMa.
Najedliśmy się dużo strachu, ale straty i tak nie są wielkie, w naszych okolicach inni mieli mniej szczęścia.
Tu ma być ogród :) 02:31, 08 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
To na gorąco jedna fotka pergoli, chwilę po skończonym montażu, jeszcze czeka nas sprzątanie tego miejsca.
A całość mają dopełnić donice.

WOW!!!!!

Napisz proszę na prive jaki koszt?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:30, 07 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale kupiłaś dorodne trawy, czyli jednak AM

Jednak AM Zamierzałam kupić w Pęchcinie (bo wiem,że są) ale jak zobaczyłam u mojej ogrodniczki taką ilość akurat dla mnie to nie wahałam się ani chwili
Ogród wśród pól i wiatrów 22:13, 07 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nie wiem jak to możliwe, że dopiero dziś natknęłam się na Twój ogród - ta rabata jest przepiękna! Na jakiej wysokości masz szczepionego Marikena? U mnie też mają być przed dwoma oknami frontowymi, ale na razie nie znalazłam zaszczepionego na odpowiedniej wysokości.

Lindsay80 witaj Na O. jest tyle fantastycznych ogrodów, że nie ma szans by ogarnąć wszystkie. Tym bardziej się cieszę, że zaglądnęłaś Mariken jest szczepiony gdzieś na mojej wysokości znaczy ok. 170 Nie wspomnę, że mnie denerwował przez długi czas, nie przyrastał, nie zagęszczał się. A w tym roku ciachu ciachu sekatorkiem... i chyba się polubimy

Żałuję, że Cię nie mogę przywitać jakimś kwiatkiem, ale dziś lałam wodę do ciemnej nocy i nie zdążyłam nic pstryknąć. A byłoby co jeżówki się rozwinęły i larissy w pełnej krasie Nadrobię niebawem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:59, 07 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja też zwróciłam uwagę ta tego wielkiego przywrotnika i donice fajnie obsadzone, to co dajesz tym swoim Vertigo, że takie urodne?

Zdjęcia pokazują ile pracy wykonałeś, ale warto było, efekt jest zdecydowanie na plus

Trawki dostają planton to surfinii intak jak pisałem głaszczę je wychodząc z domu
Tu ma być ogród :) 16:01, 07 lip 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Ale nastrojowo z tą pergolą. A jak jeszcze nasadzenia dojdą...

no właśnie, do pełnego efektu to jeszcze bardzo daleko, ale jak wykonamy wszystko co zaplanowaliśmy to powinno być ładnie - może już w przyszłym roku

Tu ma być ogród :) 16:00, 07 lip 2015

Do góry
Atena napisał(a)
Witaj Lindsay
ale u Ciebie pięknie. Pergola marzenie. Dom prześliczny.
Masz bardzo ładnie nasadzone rabaty i zapowiada się śliczny ogród !
Ja też mam na liście różę Artemis a widząc Twoje zakupy jestem pewna że na jesień musze ją mieć

Pozdrawiam upalnie

To bardzo miłe co piszesz

Artemis jest piękna, ale rzeczywiście z jej zakupem będzie lepiej wstrzymać się do jesieni.
Czasem słońce czasem deszcz 14:57, 07 lip 2015

Do góry
Ewa, też mi się tak zrobiło jak eM wysypał trawę po koszeniu, przerzucałam i pozbyłam się tej śmierdzącej mazi, a teraz robię tak jak piszą dziewczyny - skoszoną trawę rozrzucam drobną warstwą, czekam aż przeschnie i dopiero do kompostownika.

Moje Artemisy też odchorowują podróż i nadal czekają w doniczkach bo ciągle skwar i boję się je sadzić w takich warunkach.
Ty powycinałaś swoim nadłamane gałązki i uschnięte kwiaty?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:06, 07 lip 2015

Do góry
ja też zwróciłam uwagę ta tego wielkiego przywrotnika i donice fajnie obsadzone, to co dajesz tym swoim Vertigo, że takie urodne?

Zdjęcia pokazują ile pracy wykonałeś, ale warto było, efekt jest zdecydowanie na plus
Ogród wśród pól i wiatrów 12:06, 07 lip 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Nie wiem jak to możliwe, że dopiero dziś natknęłam się na Twój ogród - ta rabata jest przepiękna!
Na jakiej wysokości masz szczepionego Marikena?
U mnie też mają być przed dwoma oknami frontowymi, ale na razie nie znalazłam zaszczepionego na odpowiedniej wysokości.
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:55, 07 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

dziękuję za odpowiedź.
Ogród wygląda cudownie, mój ulubiony

Masz wielkiego tulipanowca, czy kiedyś Ci już kwitł?

Tulipanowiec od paru lat u mnie ... Szybko rośnie ... Nie wiem jak stary jest ale jeszcze nie pokazał kwiecia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies