Nie wiem jak to możliwe, że dopiero dziś natknęłam się na Twój ogród - ta rabata jest przepiękna!
Na jakiej wysokości masz szczepionego Marikena?
U mnie też mają być przed dwoma oknami frontowymi, ale na razie nie znalazłam zaszczepionego na odpowiedniej wysokości.
Heloł Kami
Zając, póki co, woli drzewka owocowe u sąsiada niż moje habazie A u mnie prac ziemnych c.d. Przywieziono dziś kolejny samochód ziemi, przyjechał Pan Koparkowy .. rozplantował, i co się okazało?? No co .........!!! Za mało!! Po raz kolejny za mało ziemi. Szok po prostu. Tak więc jutro ma być kolejny samochód z ziemią, kolejne plantowanie ... Chyba wykorkuję przy tych robotach ziemnych
Lindsay80 witaj Na O. jest tyle fantastycznych ogrodów, że nie ma szans by ogarnąć wszystkie. Tym bardziej się cieszę, że zaglądnęłaś Mariken jest szczepiony gdzieś na mojej wysokości znaczy ok. 170 Nie wspomnę, że mnie denerwował przez długi czas, nie przyrastał, nie zagęszczał się. A w tym roku ciachu ciachu sekatorkiem... i chyba się polubimy
Żałuję, że Cię nie mogę przywitać jakimś kwiatkiem, ale dziś lałam wodę do ciemnej nocy i nie zdążyłam nic pstryknąć. A byłoby co jeżówki się rozwinęły i larissy w pełnej krasie Nadrobię niebawem
No nie, to koniecznie musisz pokazać te swoje jeżówki Czekamy. Na lariski też
O zgrozo z tą ziemią u Ciebie, jak sobie pomyślę, że niedługo też mnie to czeka, to aż mi słabo, tylko u mnie będzie jej dużo mniej i będziemy z M taczką ją wozić. Najpierw musimy zakopać krawężniki i wyznaczyć kształt przedogródka.
Anusia, porada z doświadczenia płynąca:
tę ilość ziemi, którą planujesz pomnóż przez 3 i Ci wystarczy
Nadmienię tylko, że ja na początku też byłam przekonana, że M. ją będzie na taczkach woził.
O ja durna... chyba by mu z 6 lat zeszło
No mojemu, to co mamy zrobione do tej pory zajęło dwie sztuki wakacji Ale ja mam mały areał, w porównaniu z Tobą. Do tej pory rozwiózł 5 Kamazów ziemi. Teraz to już mało zostało.
Jolka, powiedz, w jakiej odległości lawendę posadzić? Tak mniej więcej co ile cm. Mam 9 sztuki i będą w rzędzie przed hortensjami sadzone. A! Moje hortensje mają pączki wreszcie!
Hmm.. wg mnie tak gdzieś co 30-35 cm. Ale specjalistą nie jestem Jeszcze zależy jaka odmiana, bo niektóre są bujniejsze, a inne bardziej kompaktowe. Moje limki też całe w pączkach, a te najmnłodze - vanille już kwitną Tylko są malusie jeszcze ...