Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:11, 21 paź 2019

Do góry
Ogrod rozany

Przerabianie ogródka pod swój gust 07:54, 21 paź 2019

Do góry

Takie podporki tez sa

Przerabianie ogródka pod swój gust 07:47, 21 paź 2019

Do góry
Dziekuje za mile slowa Ogrod w niektorych miejscach wyglada jakby bylo lato a nie jesien

Ogród z wilkiem zamkn. 07:27, 21 paź 2019

Do góry
Danusiu dziękuję ,że zajrzałaś

ale o tą stronę mi chodzi …. umbry mi tu nie grają i nie wiem co posadzić zamiast nich

Ogród z wilkiem zamkn. 07:16, 21 paź 2019

Do góry
Nie przeanalizowałąm za bardzo ile jest czego ale takie coś mi się nasunęło

albo takie z klonem Brandywine lub Red Sunset

Wzgórze chaosu 07:08, 21 paź 2019

Do góry
W rogu tej rabaty kolejna gwiazda - buk Tricolor. Zrobić mu dobre zdjęcie graniczy z cudem. Jedyny plus to fakt, że z kuchennego okna, ale też od strony drogi i bramy wjazdowej wygląda obłędnie

Wzgórze chaosu 07:02, 21 paź 2019

Do góry
Basia wróciła do mojej sierpniowej rabaty z vanilkami. Jesienią zestawienie mocnego różu przestaje kontrastować, ponieważ kwiatostany stają się brązowe, co z przebarwiającą hakone wygląda spójnie. Niestety o tej porze roku rabata ma mało światła a wręcz stała się rabatą cienia. Szczęśliwie w sezonie dociera tam więcej słońca

Berberys gwiazdorzy kolorami To jedyny egzemplarz, którego kolce toleruję Wiosną ładna zielona kula, jesienią ogień kolorów
Wzgórze chaosu 06:31, 21 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)
Iwonko, śliczne foteczki, te zawilce takie bialutkie rozjaśniają zakątki Ja mam zamiar coraz więcej ich sadzić, przemycać na rabaty
Zawilce są tak lekkie, że każdą rabatę uatrakcyjnią. Kwitną na pewno ponad dwa miesiące, jak nie dłużej. Zielone kępy już na wiosnę fajnie wyglądają. Jesienią zaschnięte kuleczki a potem pękające i ten delikatny puszek... Coś pięknego. No i kwiaty, skromne ale piękne. Przypomniała mi się łąka zawilcowa w ogrodzie Brzoskwinia. Pomaluję wiosną drewutnię i będę sadzić łan zawilców
Letnie wspomnienie...

Spotkałyśmy podczas jesiennej wycieczki właściciela ogrodu, zapytałam o odmianę tych zawilców, niestety wiedział tylko że mieszańcowe. Może ktoś z was rozpozna
Sezon 2017 u Hanusi 06:30, 21 paź 2019

Do góry
Pęcherznica Diabolo zmienia kolor, chryzantemy szykują się do pokazu, a miskanty szaleją!

Za drzwiami do ogrodu... 00:01, 21 paź 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Aniu Słoneczko w ogródku i znowu romantycznie Biała róża z trawami prześlicznie wygląda, pomysłowe serducho z czerwonych gałązek świetnie wpisuje się w klimat Twojego ogrodu a tych chryzantemek biało-żółtych co Ci się tak rozszalały to Ci zazdroszczę, one z tych niższych ? Bardzo ładnie proszę o kawałeczek tej jesiennej piękności ale na wiosnę

Aniu chryzantemką chętnie się podzielę W tym roku nieźle się rozszalała.może ziemia popieczarkowa im popasowała ,bo dosypałam na rabatę. Muszę zmierzyć ich wysokość ale mają ok 50-60 cm, a może więcej? W poprzednich latach były trochę niższe

Gałazki wiśni chciałam nagiąć do dołu by korona była niżej...to taki ekperyment...i jakoś tak wyszło serduszko tymczasem.

Za drzwiami do ogrodu... 23:37, 20 paź 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, przepięknie jest jesienią za Twoimi drzwiami. I jeszcze róże kwitną.. Rozchodniki i inne cuda.
Czy te chryzantemy, które przesadziłaś w ubiegłym roku to takie kupione w kwiaciarni? I przezimowały?

Basiu już nie pamiętam,czy te białe kupiłam na ryneczku ,czy od sprzedawców przy cmentarzu... Bo mam je już kilka lat.Kupione po przekwitnięciu zabrałam do piwnicy i jak zobaczyłam że przeżyły i wypuszczają zielone listki ,to najpierw trzymałam na tarasie w donicy ,a potem wysadziłam do gruntu.Wyjmując z doniczki zauważyłam ,że można je podzielić.Więc posadziłam w kilku miejscach.W tamtym roku dzieliłam też te z gruntu.Zimują bez problemu. Próbowałam tez któregoś roku z innymi zakupionymi do dekoracji ,ale nie przeżywały pierwszej zimy w piwnicy,może je zasuszałam ,bo jednak trzeba utrzymywać wilgoć ,bo mam ciepłą piwnicę.A w tamtym roku jesienią kolejną ,tym razem bordową chryzantemę z donicy ,posadziłam jeszcze w listopadzie do gruntu i też przeżyła,właśnie czekam na rozkwit.A wczoraj kupiłam znów( teraz na ryneczku) i pomyślałam,że przesadzę ją do donicy w beczce koło murku ,gdzie powstało miejsce po begoni ,którą załatwił przymrozek.I ta znów po wyjęciu z doniczki widać ,że ma osobne dodatkowe pędy z korzonkami i takie blade ,które jakby miały dopiero kiełkować.Oderwałam więc kilka i posadziłam też do gruntu.Zobaczymy,czy się przyjmą.A całą chryzantemę jeszcze w listopadzie też posadzę do gruntu.
Zauważyłam że niektóre chryzantemy są jakby na jednej łodydze i te raczej nie zimują.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:17, 20 paź 2019

Do góry
DOBRANOC...

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:13, 20 paź 2019

Do góry
A potem zaszło słońce i widoki były...

Zszywkowy ogród marzeń :) 23:11, 20 paź 2019

Do góry
Dzięki Ewa Aktualnie moje graby już intensywnie tracą liście i są żółto-brązowe, ale młodziki dopiero posadzone. Sąsiad ma już starsze okazy i one nadal zielone i powoli zaczynaja się przebarwiać Może to kwestia zakorzenienia? Że im starsze tym dłużej zdobią i nie schną? Daj im trochę czasu, niech pokażą na co je stać ale zawsze warto trochę popsioczyć, dodać im motywacji hihi

Tylko ruszyłam gałązka i już po liściach prawie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:09, 20 paź 2019

Do góry
Jak już się rozpędziłam z tym wiązaniem, to i rozplenice poszły pod młotek.
Te na skarpie, bo te na grabowej jeszcze zielone.

Jak widać, siewek również mnóstwo.
Jak je wypieliłam, to wyszła mi cała skrzynka...
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:04, 20 paź 2019

Do góry
Wtrącę dwa kadry z Zebrinusem.
Pięknie urósł i na podokiennej już się nie mieści.

Mam taki plan, aby go podzielić wiosną na 3 kępy i dać na przedpłocie.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:59, 20 paź 2019

Do góry
Powiązałam stipy. Dokoła pełno siewek...
Cały dywan zbitej waty zebrałam spod nich.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:55, 20 paź 2019

Do góry
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:52, 20 paź 2019

Do góry
Miskant Rosi

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:51, 20 paź 2019

Do góry
Mia być idealny ogrodowo weekend, a wyszło idealne pół niedzieli
Ale tak to już jest z planami.

M skosił dziś trawkę, a ja posadziłam resztę tulipanów na dolnej rabacie.
Ponieważ takiej ilości Parrotów nie udało mi się dokupić, zmiksowałam z nimi Salomon Van Eyk i Orange Van Eyk. Jakoś to będzie

A potem wzięłam się za snopowiązałki na skarpie. Zaczęło się od Carexa Amazon Mist, który w tym roku urósł jak szalony. Więc zaplotłam mu warkocze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies