Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:55, 13 lis 2015

Do góry
Dzisiaj już jest trochę lepiej choć charczy mi w gardle i nos mam nadal zawalony, dobrze że temperatury już nie mam. Dzięki za troskę, Bogdziu, Rozark, Ren133, Siakowa, Krys, Popcorn, Zielona. idzie ku lepszemu choć dziś próbowałam w południe wyjść pograbić liście w ogrodzie ale nie dałam rady...słaba jestem, pocę się jak bym nie wiem jaką ciężką pracę robiła, trudno....ogród musi poczekać..

Moja "przyziemna" :) pasja 17:23, 13 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Piękne serby dosadziłaś - wyglądają jakby tam rosły od dawna
Śliczne rabaty planujesz
Ja też mam w planach na przyszły sezon dosadzenie do grabów jakiejś trawy średniej wysokości ... ale u mnie to na dużo mniejszą skalę niż u Ciebie
Podglądam i podziwiam

No właśnie, nowe wyglądają, jakby tom były od dawna, a stare, jakby od wczoraj .

Ty masz już bardzo dużo pozytywnych zmian na koncie, ja ten rok trochę ogrodowo zmarnowałam .
Ogrodowy song 16:51, 13 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

W Luxemburskim są ... coś mi nie pasowało właśnie ... chociaż w Wersalu też się coś znajdzie ale fakt ... jak na lekarstwo W tym pierwszym nie kojarzę takich wywijasów bradziej wersalowskie one są

na zdjęciach na pewno jest Wersal Miałam odświeżenie wizyty w sierpniu jakoś jak się wszyscy rzucali że takie nowoczesne instalacje porobili i ludzie ponoć nie mogli podziwiać "naturalnego" Wersalu.
Park Luxemburski też odwiedziłam - ławeczki i przenośne krzesła tam dalej są.
Ogrodowy song 15:44, 13 lis 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Ren133 i Frezja - a mówimy o ogrodach Luxemburskich(tam ławeczki są) czy Wersalu (z ławeczkami to bardzo delikatnie tam pojechali)?

W Luxemburskim są ... coś mi nie pasowało właśnie ... chociaż w Wersalu też się coś znajdzie ale fakt ... jak na lekarstwo W tym pierwszym nie kojarzę takich wywijasów bradziej wersalowskie one są
Ogród tworzony z pasją 15:31, 13 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Maaaasz roboty z liśćmi ... ale potem możesz z tego uzyskać duuużo komposu
Pozdrawiam

PS A co to za miscant taki wielki na ostatnim zdjęciu?

Roboty z liśćmi jest bardzo dużo ale ja lubię grabić.

To miskant olbrzymi.
Moja "przyziemna" :) pasja 15:17, 13 lis 2015

Do góry
Piękne serby dosadziłaś - wyglądają jakby tam rosły od dawna
Śliczne rabaty planujesz
Ja też mam w planach na przyszły sezon dosadzenie do grabów jakiejś trawy średniej wysokości ... ale u mnie to na dużo mniejszą skalę niż u Ciebie
Podglądam i podziwiam
Do raju daleko - u Ewy 14:56, 13 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja bardzo lubię storczyki ... tylko z ich pielęgnacją to już gorzej mi idzie
Mogłabyś udzielić mi kilku rad co trzeba zrobić żeby długo i pięknie kwitły?

U mnie storczykami zajmuje się mąż Ja je tylko podziwiam
Gdy rosną nowe pędy kwiatowe, trzeba je mocować do palików, aby rosły w górę, bo najczęściej rosną w stronę światła. Podlewanie odbywa się 1 raz w tygodniu i polega na tym,że wkłada się donicę storczyka do pojemnika z wodą na 10 minut i się ją wyjmuje. Gdy zimą stoją na parapetach nad kaloryferami, to dodatkowo jeszcze jeden raz w tygodniu są moczone (czyli 2 razy w tygodniu). Dobrze jednak zmieniać wodę w pojemniku do moczenia po każdym storczyku, bo inaczej mogą od siebie zarazić się jakąś chorobą (niestety tak u mnie się stało i pożegnałam się z 15 storczykami). Mąż też je nawozi. Bardzo dobry jest nawóz firmy Compo "Orchideen-dunger".
Storczyki trzymamy w szklanych osłonkach. Gdy przekwitnie ucinamy łodyżkę pod ostatnim kwiatkiem.
To chyba wszystko Jak masz jakieś pytania, to odpowiem
Do raju daleko - u Ewy 14:37, 13 lis 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zaczynam od nowa tworzyć moją kolekcję storczyków

A ja bardzo lubię storczyli ... tylko z ich pielęgnacją to już gorzej mi idzie
Mogłabyś udzielić mi kilku rad co trzeba zrobic żeby długo i pięknie kwitły?
Ogród z pergolą 13:51, 13 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A to jestem ciekawa co wymyślisz pod rh? ... bo ja będę miała ten sam problem w przyszłym sezonie Myślałam o hostach

ja będę sadzić rh w lewym przedogródku (połnocna strona)za tujami danica. myslałam na wiosne między te rosliny posadzić jeszcze red barona żeby dać koloru
albojak u sylwii żurawka
https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku?page=437
Ogrodowy song 13:26, 13 lis 2015

Do góry
Ren133 i Frezja - a mówimy o ogrodach Luxemburskich(tam ławeczki są) czy Wersalu (z ławeczkami to bardzo delikatnie tam pojechali)?
Ogród z pergolą 13:24, 13 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

nie myślałam o żółtym w ogrodzie ale ten liliowiec jest piekny, biorę!
a te marcinki mogłabym mieć teraz w donicach przed domem czy sa za duże?
głupio mi było zapytac wcześniej ale nie miałybyście dziewczyny może czegos zadarniajacego pod te rodki co kupię?jakaś runianka czy cuś..?

A to jestem ciekawa co wymyślisz pod rh? ... bo ja będę miała ten sam problem w przyszłym sezonie Myślałam o hostach
Typografia ogrodu 12:57, 13 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Cuuuda tworzysz kobieto

Cuda wianki-dobre haslo podoba mi sie
Rododendronowy ogród II. 11:55, 13 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję bardzo Bogdziu

Nie ma za co. Pozdrówka.
Typografia ogrodu 11:54, 13 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jeszcze klientka nie widziała ale czego się dla Was nie robi - "lodowa kraina" tak go nazwałam. spodoba się?

Cuuuda tworzysz kobieto
Ogród tworzony z pasją 11:50, 13 lis 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Jesienne fotki

Maaaasz roboty z liśćmi ... ale potem możesz z tego uzyskać duuużo komposu
Pozdrawiam

PS A co to za miscant taki wielki na ostatnim zdjęciu?
Rododendronowy ogród II. 11:42, 13 lis 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie musisz teraz przygotowywac , wystarczy bezposrednio przed sadzeniem ale trzeba zakupic kwasny torf koniecznie polski , wymieszac go z ziemia z ogrodu pól na pól na dosc duzej powierzchni, minimum metra kwadratowego i posadzic na równi z poziomem , absolutnie nie głębiej, trochę rozluźnic korzenie no i oczywiscie podlewac ale zadnych nawozów w pierwszym roku.Pozdrówka Reniu.

Dziękuję bardzo Bogdziu
Rododendronowy ogród II. 11:39, 13 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Poddaję się ... ja to nigdy nie mogę się przebić prze te ilości stron
No po prostu przerasta mnie to ... chcę zacytować zdjęcie więc się cofam ... wiem , że strona czy dwie to mało cofam się 5,6,7 do tyłu i nic
Chciałam powiedzieć, że podoba mi się jesienne zdjęcie z ławeczką
Krysia przypomniała mi dzisiaj, że planowałam rh u siebie ... ale zakup zosrtawiam jednak na wiosnę ... w związku z czym mam pytanie ... czy może powinnam teraz już przygotować jakoś glebę czy mogę to zrobić tuż przed posadzeniem? i o czym powinnam pamiętać żeby mi wyszło?
Pozdrawiam

Nie musisz teraz przygotowywac , wystarczy bezposrednio przed sadzeniem ale trzeba zakupic kwasny torf koniecznie polski , wymieszac go z ziemia z ogrodu pól na pól na dosc duzej powierzchni, minimum metra kwadratowego i posadzic na równi z poziomem , absolutnie nie głębiej, trochę rozluźnic korzenie no i oczywiscie podlewac ale zadnych nawozów w pierwszym roku.Pozdrówka Reniu.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:12, 13 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zapisałam, jak nie zgubię kartki i siewki wyrosną to ci wyśle, ale to będą takie malotki jak dla nieKokoszki.
Na wszelki wypadek przypomnij się.. a może ci dam w kopertę nasion... posiejesz gdzieś a potem sobie przesadzisz/rozsadisz. Możesz posiać już teraz.

No pewnie
Ogrodowy song 10:58, 13 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Akurat w tym 0grodzie to ławeczek nie ma...;wyjazdy zorganizowane (u mnie objazdówka) to fajny pomysł,bo wszystko zobaczysz wg.planu,natomiast wyjazd prywatny to już niekoniecznie..a zwłaszcza zwiedzanie w upale..ale dużo się z tego ma.Czy byłas prywatnie??

Prywatnie
Lot za pół darmo Plan zwiedzania wczesniej przygotowany ... tak że szpilki nie wciśniesz W 6 dni zwiedziliśmy na pewno więcej niż ja mieszkając miesiąc w Paryżu ... ale za to nie było czasu siedzieć sobie w parku i się opalać na przykład ... i czuć wszystkimi zmysłami tą niepowtarzalną atmosferę

PS Albo ja mam sklerozę albo jednak kiedyś ławeczki tam były?
Dla odmiany czas na zmiany... 09:31, 13 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Widzę, że na naszym forum to większość, oprócz ogromnej pasji ogrodniczej, ma jakieś dodatkowe uzdolnienia Pięknie to sobie wymyśliłaś I perfekcyjnie wykonałaś
Brawo!!!

dzięki za miłe słowa ...jest tak jak piszesz...ludziska na forum to niesamowicie zdolne i kreatywne osoby...sama ciągle się inspiruję....pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies