Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:08, 04 sty 2020

Do góry
Od rana wyglądałam sobie przez okno. W tle widziałam dwóch sąsiadów przy betoniarce, a w głowie wciąż miałam wczorajszy pomysł Iwonki na wypełnienie misy.

Dobre pomysły trzeba realizować. Chwyciłam misę i pobiegłam.

I tylko pies był rozczarowany zawartością.

Gdyby na froncie się nie wpasowało, to drugi wariant mam tutaj- na osi widokowej z okna jadalni.

Wieje, pochmurno, ale bez mrozu.

Mahonia zawiązała pączki.

Zimozielone trawki cieszą oko.
Tatarak trawiasty Ogon

turzyca SS

Wrzosy wciąż kwitną.

A większość terenu słomkowo-bura.

Ogród Małej Mi 2017 12:02, 04 sty 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
a my bylismy w Stadninie Ogierow w ksiazu i wypatrzylam jadlospis moze sie przyda jak nie bedziesz wiedziec co na obiad

pozdrawiam z nowym rokiem

Hehe, sie usmialam

Ania raczej diety nie potrzebuje

Między polem, a lasem. 12:00, 04 sty 2020

Do góry
Między polem, a lasem. 11:59, 04 sty 2020

Do góry
Między polem, a lasem. 11:57, 04 sty 2020

Do góry
Dopiero teraz znalazłam chwilę na wstawienie

Ania -Spełnione marzenie 11:15, 04 sty 2020

Do góry
MOJE PIERWSZE ZAKUPY W TYM ROKU

Oj jak się cieszę,
W moim ulubionym sklepie ( i oczywiście to ogrodniczy )
Skończyła się inwentaryzacja .

I ...

... czy nie są piękne
Do kompletu ziemia do wysiewu i nową szklarenki
Jak szaleć to szaleć

WE WTOREK BEDE SIAĆ
( No chyba ,że nie wytrzymam i wcześniej posiej)

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:12, 04 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Opracowałam schemat, Justyna narysowała. Mam wydrukowany na A3, będę oprawiać w ramy i robić pokazowy kompostownik mały, ze szklaną szybą, żeby widać było przekrój i co się w środku dzieje.

Świetny pomysł ,jak dla mnie strzał w dziesiątkę ,kompostownik mam od jakiegoś pół roku ,doświadczenie w tym temacie jeszcze słabe i nie zawsze mam pewność co można wrzucić a co nie

zaraz sobie skopiuje

a i z niecierpliwością czekam na artykuł o rozmnażaniu
Księżycowy... 11:11, 04 sty 2020

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Co do zimozielonych, nie iglastych, taką ostatnią sztukę wilczomlecza udało mi się zdobyć jesienią w Wojsławicach. Stoi zadołowana w ogrodzie i jak widać, ma się dobrze. Absolutnie nie wiem, jak obchodzić się z nim dalej, jak pomnożyć, bo bardzo chciałabym mieć go więcej w ogrodzie.

Absolutnie wiosną go nie tnij, bo może nie odbić, albo nie zakwitnie, bo on kwitnie przecież w maju. Chłopaki mi ścieli - nie dopilnowałam i padły mi te bordowe.

Jak przekwitnie wypuści nowe pędy, latem poodcinasz. Zaczekasz aż sok mleczny zaschnie, lub opalisz nad świecą, przesuszysz i posadzonkujesz.
Liliowo i kolorowo:) 11:10, 04 sty 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Witaj, bo jestem u Ciebie po raz pierwszy, ale u Ciebie kolorowo, uwielbiam takie naturalistyczne ogrody.Mamy podobnie, ja też chce ograniczać swoje nasadzenia ale dzieje się odwrotnie, ciagle dokupuję, bo mam gdzie sadzić. Właśnie kupiłam azalię Juniduft, bo ponoć ładnie pachnie i poźno kwitnie.Czekam z utęsknieniem do wiosny.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:03, 04 sty 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia świetny pomysł i grzybki też fajowe ..bardzo bardzo mi się to wszystko podoba i drzewko Super z tymi budkami
Jeżówkowe-Love 10:56, 04 sty 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Asieńko czy pamietasz jaka to odmiana rozchodnika ?

Rozchodnik okazały Carl Sedum
Księżycowy... 10:39, 04 sty 2020

Do góry
Dzisiaj natomiast, ponieważ na zewnątrz jest zimno,buro i wieje nieprzyjemny, przeszywający wiatr, zajmuję się kontynuacją zamówień nasionkowych. Czas pozamawiać brakujące nasiona warzyw i kwiatów ciętych do warzywnego. Kusi mnie również wysianie znowu tojeści ciemnopurpurowej do bylinowego.

Księżycowy... 10:33, 04 sty 2020

Do góry
Z innych zimozielonych: ciemierniki z tych sadzonych wiosną ubiegłego roku. Wszystkie zapączkowane. Myślę, że jeszcze kilka dokupię, jak znowu będą na wyprzedaży w LM.

Księżycowy... 10:27, 04 sty 2020

Do góry
mira napisał(a)
Wiesz że własnie o tej porze czekam na takie fotki u Ciebie Ogród po całości pokazany wygląda w tej zimowej szacie wspaniale.
Mi się wydaje że może być mokry rok....

Niemniej życzmy sobie żeby był ogrodowo dobry, a ja życzę Ci jeszcze zdrowia i realizacji planów !

Miro, bez zimowej szaty, ogród jest szaro-bury, jak to ogrody bylinowe, i nie prezentuje się już tak fajnie. Nie mniej, przemyślałam sobie to dzisiaj i chyba jednak nie potrafiłabym wprowadzić za dużo zimozielonych, bo to już nie byłby "mój" ogród. Bo ja lubię po prostu tą zmianę, ten motyw śmierci i narodzin. M. mówi, że już nie może się doczekać, kiedy zetniemy wszystko za dwa miesiące , będzie łyso i nagle wszystko będzie się zaczynać od początku.

Co do zimozielonych, nie iglastych, taką ostatnią sztukę wilczomlecza udało mi się zdobyć jesienią w Wojsławicach. Stoi zadołowana w ogrodzie i jak widać, ma się dobrze. Absolutnie nie wiem, jak obchodzić się z nim dalej, jak pomnożyć, bo bardzo chciałabym mieć go więcej w ogrodzie.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:20, 04 sty 2020

Do góry
Ocieplenie się kończy robić
Ogród wśród pól i wiatrów 10:03, 04 sty 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Jolu ale masz piękną zimę w pięknym ogrodzie
Przejrzałam wątek Twój - początki nasadzeń, potem po łebkach i dokładnie 2019 rok i jestem w totalnym szoku, brak słów, nasadzenia cudowne, piękne obfite rabaty, zdrowe bujne kępy roślin, bajka Jak to dobrze móc tworzyć ogród na czystej kartce pod okiem Ogrodowiska ... Druga sprawa to masz słoneczko w ogrodzie i możesz mieć kolorowe kwiecie, zazdroszczę, oczywiście pozytywnie I te widoki ...
Będę zaglądać, pozdrawiam

Witaj Ania Dziękuję za odwiedzinki i za miłe słówka Rzeczywiście, patrząc po zdjęciach .. rok do roku... to ogród nabrał masy, rozrósł się, zagęścił. Coraz więcej przycinamy, niż dosadzamy Słońca sporo, teraz dopiero trawy zaczynają cieniować teren, winogrona, drzewa w sadzie, no i brzozy. Moje obecne wyzwania to głównie atakujące ogród patogeny, grzyby, i inne dziady. Ciężko mi utrzymać zwłaszcza winogrona bez mączniaka, jabłka bez parcha... No i odwieczna walka z chwastami!! Ale co tam.. coś trzeba robić

Pozdrowienia zostawiam wraz z bażantem naszym ogrodowym
I oczywiście zapraszam zawsze

Jeżówkowe-Love 09:14, 04 sty 2020

Do góry
Asieńko czy pamietasz jaka to odmiana rozchodnika ?
Metamorfozy ogrodowe 01:47, 04 sty 2020

Do góry
rok 2013:

to samo miejsce - rok 2019:

Będzie bajka... 01:36, 04 sty 2020

Do góry

Będzie bajka... 01:29, 04 sty 2020

Do góry
Witam wszystkich. Bardzo dawno nie było mnie na forum, ale to nie znaczy że nie czytałam i śledziłam wątków. Przez ten czas bardzo dużo pracy poświeciłam na planowanie i prace ogrodowe. Wszystko wykonane własnymi siłami i z własnymi pomysłami.

Tak było w 2013:

Tak było w 2019.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies