Przy domku ogrodnika - na fotkach omijam to miejsce, bo na razie straszny tam bajzel.
Ale to ta sama krawędź działki co plac zabaw, tylko z drugiej strony, patrząc z tarasu to po prawej stronie - ogólnie miejsce do całkowitego przerobienia - front robót na wiosnę
Musimy doprowadzić do porządku tą część działki. Za domkiem kończy się część rekreacyjna ogródka, a zaczyna użytkowa - będzie tam warzywniak - planowane 4 skrzynie prostokątne oraz miejsce pod drzewa i krzewy owocowe.
Za tym domkiem mamy dwie studnie, do których jest podłączone odwodnienie dachu, więc i z odwodnieniem wgłębnika nie byłoby problemu, bo to tylko jakieś 8 m.
No, fajnie nawet jest Szkoda tylko, że ambrowiec zgubił liście zanim pokazał czerwień i chorujące cały sezon buki też nie pokazały swego piękna. Ale co tam! Inne rośliny nie zawiodły Dzięki
No właśnie ja te seslerie w miejsce host dam - nie sprawdziło mi się to połączenie i będę zmieniać. Szukałam nawet jesienią, ale już za późno było - w kwietniu / maju Finka będzie miała, to tam uderzę.
A molinie wokół wgłębnika bym dała, żeby stworzyć dodatkową barierę dla niechcianych spojrzeń, tylko nie wiem czy tą realizację uda się w przyszłym roku zrobić.
Malowanie - zmieniam kolorowe akcenty, które teraz są ( braz, seledyn, czerwień) na szary
Zastanawiamy się jeszcze nad cegiełka na ścianę, ale na razie bez decyzji.