Mam dwa bzy palibiny, muszę koniecznie je przesadzić, doszłam do wniosku ze tu bedzie im dobrze a przy okzaji jest blisko altany więc i z zapachy skorzystamy. Co myślicie?
Mam tu za bardzo wcięty łuk więc od razu się poprawi wygląd rabaty.
Prawdę mówiąc nie przypominam sobie jakiegoś spektakularnego przebarwienia.
Natomiast bardzo lubię kolor młodych listków - coś pomiędzy brązem a purpurą. Pod światło nabierają przepięknego złotawego blasku.
Całościowych zdjęć nie mam, w każdy kadr wciska się ta nieszczęsna przyczepka (na szczęście jeszcze trochę i przeniesie się do nowej części).
Znalazłam tylko takie z początku maja. Na tym pierwszym trochę widać te łyse (przemarznięte) gałązki.
Wymyśliłam coś. Dwa rodzaje tui, zielone i żółta, mam 2 hakuro.
Doszłyby miskanty ML, i bordowe rozchodniki. Mam 3 różowe róże The Fairy, a przy nich mogłaby być szałwia Caradonna?
Wyszło małe disco polo, ale to mój debiut w paincie. Na wiosnę wiadomo tulipanki w miejscu ML
W tym sezonie ze względu na budowę mogę się zając jedynie tym miejscem. Tu nie będę przezkadzać budowlańcom.
Niespodzianka, chyba nie przypadkowo "zimą" spotkałam gile oskubujące pęcherznice, teraz mam nadzieję szykuje się coś więcej, pan gil dołączył do kilku samic
Hellooooł! Rok tu mnie nie było, a takie fajne planowanie!
Nie jakieś tam „ścięłam trawy i posprzątałam” pitu pitu...
Te podesty celowo cytuję, bo się ich naszukałam, taka tu dyskusja wre. A są mega!
Odniosę się jeszcze do żywopłotu między podjazdem a ogrodem. Ja się troszkę „zaskoczyłam” takim planem. Asia masz dość cienisty ogród, a tam sporo słonka wpada. Jesteś pewna?
Może jakiś niski cisowy...
A czemu czyścić? Bo ptaki co sezon nowe gniazdo budują i jak będzie wysoko w budce to nie jest bezpiecznie dla piskląt. A dwa bo może się znajdować w budce mumia, a taka budka jest bezużyteczna dla ptaków
Uwaga drastyczna fotka
nareszcie odgrzebałam z mułu i śmieci rabatę na której rosły kosaćce syberyjskie, nie wiem czy coś z nich będzie w tym roku...
i tu przed
i po
Zamiast ciąć krzewy to ja się wzięłam za sprzątanie rabat
Róże też nie ruszone jeszcze bo co chwilę kropi