Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:43, 30 gru 2019

Do góry

Zdjęcia wianka na furtce nie mam, ale też mu dokleiłam w ostatniej chwili jelonka złotego.
Ogród kwiatowy 21:42, 30 gru 2019

Do góry
violaskom napisał(a)

Kasiu tu możesz zobaczyć jak przekwita. Przy niej trzeba by cały czas biegać z sekatorem i wycinać przekwitłe kwiaty.

Różyczka piękna ale te cudowności pod nią to ? drakiew jakaś ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:37, 30 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Choinka w tym roku była szczególnie okazała i gęsta (sama wybierałam), ale po zawieszeniu światełek, miałam pokusę aby tak zostawić. Ale Witek zaprotestował, więc powiesiłam (jak na mnie ) bardzo mało bombek.

Za to pojawiły się ptaki...jak żywe. Pojawiła się szklarnia i domek szachulcowy.

No wreszcie

śliczne i choinka widać że gęsta, pachnie co?

Co tak Ci się nie chce choinki - dobrze że Witek czuwa
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:32, 30 gru 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jeszcze raz wróciłam do Twojej ogrodowej relacji. Czy ta miodunka jest zimozielona, mam chyba tą samą. Jest dla mnie zeszłorocznym odkryciem. Muszę ją rozmnożyć.

Ja ją podzieliłam bardzo późno w październiku - zimozielona nie bardzo - na razie jeszcze sporo bylin jako tako się ma - nie zrobiłam fotki ale mam liliowca w dobrej formie

tak wygląda kawałek z dzisiaj - aj jak mi się zatęskniło - trzeba dłamsić te tęsknoty

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:32, 30 gru 2019

Do góry
Juz w domu jestesmy, podroz byla calkiem ok

Mira u nas tez drogie mam nadzieje, ze znajde kupcow.
Do tej lektury jeszcze musze dolozyc duzo ksiazek ogrodowych, bo bardzo chce sie doksztalcac.
Kot rozrabiaja jak zwariowane.

Irenko wlasnie mamy lekki mroz, ponoc byl wiekszy ak nas nie bylo. Teraz znow ma sie ocieplic.

Ewo ach te stosiki wlasnie mam taki wielki do rozpakowania, bedzie pracy na kilka dni.

a teraz bede Was zarzucaczachodami slonca wracajac do domu zrobilam chyba z 200 zdjec
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:30, 30 gru 2019

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:29, 30 gru 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Agnieszko, Mira siedzi w kuchni, więc odpowiem, bo też pytałam o ten krzak przy innej fotce: to kalina angielska.

I dalej siedzę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:29, 30 gru 2019

Do góry

Choinka w tym roku była szczególnie okazała i gęsta (sama wybierałam), ale po zawieszeniu światełek, miałam pokusę aby tak zostawić. Ale Witek zaprotestował, więc powiesiłam (jak na mnie ) bardzo mało bombek.

Za to pojawiły się ptaki...jak żywe. Pojawiła się szklarnia i domek szachulcowy.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:26, 30 gru 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ładnie się przebarwiła, co to za trawka?

Czy Ty prowadzisz zapiski z sezonu że tak dokładnie pamiętasz różne rzeczy...kiedy padało, kiedy była susza?
Z przyjemnością się czytało o całym sezonie
Teraz czas odpoczynku, radosnych Świąt

Ula to jest jakaś odmiana stipy - kupiłam przy pelargoniach, pelargonii nie ma a trawka jest

fotka z dziś

Zapiski prowadzę ale z różną częstotliwością - akurat to sobie pisałam
Miło mi że dostarczyłam Ci dobrych chwil.
Dziękuję za życzenia

a teraz Dobrego Roku życzmy sobie !

Róże w naszych ogrodach 21:25, 30 gru 2019

Do góry
Witam wszystkich forumowiczów
jako nowy użytkownik zaczynam od chwalenia się a dokładnie pochwalę się zdjęciem z 31 października 2019 r. z Baronesse muśniętą mrozem. Pozdrawiam!

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:23, 30 gru 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
Wspaniałe podsumowanie Mira - oj masz Ty dar

Kasiu dziękuję - darami się nie będziemy przeżucać

oby nam weny nie brakło w kolejnym roku - życzymy sobie wzajemnie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:22, 30 gru 2019

Do góry
Tak Danusiu zrobię. Ta wzrastająca roślina to forsycja. Nie będzie jej w tym miejscu. Taki mam plan. Teraz myślę nad liniami rabat - czy proste czy falowane? Ale to najlepiej będzie widać jak będa zrobione schody. Oby się udało z wiosny ruszyć z pracami.
Z przodu domku nie mam nic zrobione.

Tu narazie jest ściernisko... 21:22, 30 gru 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Chyba się Wam jeszcze nie chwaliłam że mój eMuś zrobił placyk z kostki pod wiatę do siedzenia. Zgodnie z zasadą jak facet mówi że zrobi to zrobi, nie trzeba mu co pół roku przypominać
Placyk trzeba jeszcze ładnie podsypać i wykończyć no ale w zasadzie to już jest.

Basieńko, nie znałam tej zasady. Uśmiałam się. No i zrobił. Zuch chłopak. Przekaż mu Basiu podziw ogrodowiskowych koleżanek. Placyk jest piękny. Jak pójdzie za ciosem to wiosną będziesz Basiu miała wiatę.

ps. a podsypać to se sama podsyp dasz radę, miotła, piach i pójdzie.
Basiu, ale masz fajnie, tyle jeszcze możesz posadzić roślin wokół placyku. U mnie już ciasno.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:14, 30 gru 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

Mirka - dzięki za info o piwoniach - u mnie tak właśnie jest - utwierdzasz mnie że muszę zadziałać.

Lantana potrzebuje wody może nie aż tak jak heliotrop ale podlewanie konieczne i dużo zasilania.

Rdesty oczywiście będą szczęśliwsze jeśli dostaną stosowną dawkę wody - u mnie dały radę - susza już któryś rok.

To na wiosnę robimy interes - patyki za rdest - ok?

----------------

Patyki ogrodówek?
Jak się ukorzenią to nawet sadzonki za rdest

Konkretnie tej jednej co kwitnie na czerwono

takie muskanie słoneczka wyłapuję

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:12, 30 gru 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Miro, sezon bombowy, podsumowanie super! No i prezent też przyjemny bardzo
Widzę, że zakalinowana jesteś , powiedz proszę , czy December Dwarf pachnie czy raczej...nie? Patrzę na nią łakomym okiem, ale pojawiły się głosy, że jej zapach do przyjemnych nie należy... A jak jest u Ciebie? Sztywnolistnej nie mam w planach (jeszcze ), na razie patrzę w kierunku bodnantskiej.

Hmm, to mnie zaskoczyłaś pytaniem i muszę przyznać że nie pamiętam jak pachnie December - nie może pachnieć źle bo to bym zapamiętała - te zapachy wczesne nie są mocne - przypilnuję i dam znać
kalina sztywnolistna i bodnantska to zupełnie inne bajki - jak chcesz zapach to kup angielską i bedzie pani zadowolona

moja december ma za mało światła i nie chce wystartować

za to szafirki nie lubią przegrzania

Zszywkowy ogród marzeń :) 21:12, 30 gru 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
I ja czytam post za postem i czekam na ciąg dalszy .

Cieszę się ze przytuptałaś do mnie mam nadzieje że takie podsumowanie Ci się spodobało

Jeszcze chwilka dla orlików, też je bardzo lubię

Kończę moje podsumowanie i życzę wspaniałego nowego roku, aby był lepszy niż ten pod każdym względem!
Lilie - Lilium 21:12, 30 gru 2019

Do góry
rychRam napisał(a)
co to za odmiana lili ? prosze na prv
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:07, 30 gru 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Mireczko, bosko. Zawsze mi się oczy napasą jak sobie pooglądam cuda w Twoim wątku. Pozdrawiam serdecznie!

Karola miło mi bardzo, nie wiem czy mi paszy starczy na całą zimę

Dzisiaj byłam zerknąć na ogród przy okazji wyjścia po jarmuż i ostatnie pory do barszczyku na jutro - zimno i jakoś mało przytulnie

znów ogarniają mnie myśli co zmienić w ogrodzie - czyli kłaniają się żywopłoty

mam nadzieję że masz wszelkie żywopłoty przemyślane i przegrody - jakże to ważne

epimedium Amber Queen - jeszcze ładne - to moja od 2 lat miłość szkoda że tak późna

Osiedlowy ogródek 21:05, 30 gru 2019

Do góry
U wszystkich podsumowania...to ja też zasiadam do swojego

U mnie tylko wiosna i lato zimniska nie cierpię

Ogród kwiatowy 21:02, 30 gru 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
wiolus ale jak kwitnie wyglada magicznie

Kasiu tu możesz zobaczyć jak przekwita. Przy niej trzeba by cały czas biegać z sekatorem i wycinać przekwitłe kwiaty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies