Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:55, 01 sie 2012

Do góry
Jestem, jestem.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:30, 31 lip 2012

Do góry
Magnolia doradza świetnie, wiem coś o tym , ale Ty włożyłaś tu dużo własnej pracy. Już Ci kiedyś pisałam, że ja tak nie potrafię wszystkiego narysować, a Ty sobie świetnie dajesz radę.
Testowe dodawanie zdjęć 21:53, 31 lip 2012

Do góry

To moja magnolia nie wiem czy widać jej wielkie liście rośnie jak na drożdżach , brat mówi że nie widział jeszcze takich liści kapuścianych magnoli.
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:34, 31 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
mam nadzieję że się nie gniewasz. Tak zajrzałam jak 'przechodzeń przed płot'.
Z lawendą będzie ładnie jeśli jest tam jasno ( a chyba jest). Tylko trzeba ja nauczyć się ładnie ciąć. gdzieś u Marzanki2007 i chyba u Malkul są linki do strony gdzie dobrze opisane jest cięcie lawendy- 2 razy w roku i na 'siedzące poduchy'- wtedy będzie ładna i zdobiła pokrojem nawet bez kwiatów.

ależ oczywiście, że się nie gniewam. I zapraszam - zaglądaj niewiele u mnie na razie - powolutku ale do przodu
Też już chyba u Marzenki czytałam o lawendzie - och, cudną ma a u malkul dawno nie spacerowałam - muszę tam potruchtać - długo się nie uaktywniała...

Jeszce raz dziękuję I jak tylko cosik Ci będzie wpadało do głowy to pisz - ja chętna do posłuchania porad doświadczonych
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:25, 31 lip 2012

Do góry
mam nadzieję że się nie gniewasz. Tak zajrzałam jak 'przechodzeń przed płot'.
Z lawendą będzie ładnie jeśli jest tam jasno ( a chyba jest). Tylko trzeba ja nauczyć się ładnie ciąć. gdzieś u Marzanki2007 i chyba u Malkul są linki do strony gdzie dobrze opisane jest cięcie lawendy- 2 razy w roku i na 'siedzące poduchy'- wtedy będzie ładna i zdobiła pokrojem nawet bez kwiatów.
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:22, 31 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
donice śliczne, widziałam je na żywo i tez miałam na nie chrapkę, ale mam już dużo donic, więc odpuściłam.

U mnie dostatek ( a w zasadzie aż nadmiar) jedynie doniczek produkcyjnych. Ozdobnych brak! Więc się skusiłam. Zobaczymy tylko czy przetrwają zimę.
Kolor mają świetny - bardzo mi odpowiadają i wogóle fajnie się prezentują - od razu wpadły mi w oko
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:17, 31 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
wpadałam przechodząc.
Bardzo ładnie Ci wychodzi. Podjazd piękny, i ławka.
Ale pomysł z przodu nie za bardzo. Zgadzam się z Karoliną.
Piszesz że tylko jeśli będzie zbyt monotonnie- a może zamiast takich linii i podziałów na nawierzchnie, lepiej wsadzić coś w żwir- poduchy oregano 'Compactum obok bukszpanów, albo trawy- crex Frosted Curls czy Amazon Mist, albo nawet kilka plam lawendy.

Witaj Magnolio
Jeszcze przed Twoim postem zerknęłam na ten mój plan awaryjny i coraz mniej mi się podoba
Na trawy zerknęłam - niezłe, ale jeśli już coś to wolałabym cosik zimozielonego albo cosk z kolorkiem. Bardzo mi się podoba natomiast pomysł z wykorzystaniem lawendy i to nawet bardzo by pasowała do mojego planu głównego no i trochę w poczekalni w donicach czeka, więc najprawdopodobniej tak też zrobię. Jak już kamyk będzie u mnie (choć nie wiem kiedy to nastąpi, ale mam nadzieję, że już niedługo) to będę przymierzać
Dziękuję za pomysł

Pozdrawiam
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:02, 31 lip 2012

Do góry
donice śliczne, widziałam je na żywo i tez miałam na nie chrapkę, ale mam już dużo donic, więc odpuściłam.
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:01, 31 lip 2012

Do góry
wpadałam przechodząc.
Bardzo ładnie Ci wychodzi. Podjazd piękny, i ławka.
Ale pomysł z przodu nie za bardzo. Zgadzam się z Karoliną.
Piszesz że tylko jeśli będzie zbyt monotonnie- a może zamiast takich linii i podziałów na nawierzchnie, lepiej wsadzić coś w żwir- poduchy oregano 'Compactum obok bukszpanów, albo trawy- crex Frosted Curls czy Amazon Mist, albo nawet kilka plam lawendy.
Miniaturowy ogródek 19:05, 31 lip 2012

Do góry
Danusia wyżej napisała że nie ma u Ulińskich. Może można spytać kiedy będą.
Jak spotkam to dam Ci znać.
Miniaturowy ogródek 18:55, 31 lip 2012

Do góry
Magnolia, Danusia też mówiła o Ulińskich. Wy to potraficie szukać.

Do Melona nie dzwonię tylko podjeżdżam, codziennie ich mijam w drodze do i z pracy.
Byłam w piątek, nic ciekawego nie ma.

We Floriallu były, ale się zmyły. Może pod koniec sierpnia będą.
A może na Zieleń to Życie będą?

Ewo, bez przesady, problem malutki, przynajmniej mam na co polować, a nie że ogródek urządzony i koniec. Hortensje szybko rosną, to jak nie teraz, to kupię za rok.

Miniaturowy ogródek 15:56, 31 lip 2012

Do góry
Gabi teoretycznie są u Ulińskich. Mają w ofercie Silver Dollar. Zadzwoń może do nich, może warto się przejechać. Jak byłam mała to do nich z mama wpadałam, od lat już nie byłam, ale muszę się wybrać.
http://www.ulinscy.pl/oferta.html

A tu nr do Melona, tam zawsze warto zadzwonić, może akurat maja, albo będą mieli.
22 643 97 85
Ogród... reni 12:17, 31 lip 2012

Do góry
Reni super zmiany!!! napracowałaś się ale warto bo efekt bardzo fajny
A magnolia rzeczywiście jakoś tak biednie wygląda...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 05:59, 31 lip 2012

Do góry
I jeszcze raz Lądek Zdrój coraz piekniejszy

Czy to mozliwe: kwitnaca magnolia?
Ogród... reni 01:48, 31 lip 2012

Do góry
Cześć Reni ładne koszyczki wyplatasz, mnie to już się nie chce i oczy słabe jak nazywa się ta magnolia, a może masz zdjęcie? piękne masz miejsce na picie kawki rabatka po zmianach b. ładna, mnie ostatnio usiadła na ręce młodziutka jaskółka, siedziała na plocie ja szlam do sklepu wyciągnęłam rękę a ona na nią wskoczyła, nagle nadleciała matka i zaczęła coś świergotać a mała znowu na plot, żałowałam,że nie miałam przy sobie tel. komórkowego
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:17, 30 lip 2012

Do góry
daj jej = obiedce jeszcze kilka dni, to dopiero początek. jeszcze jest nie rozwinięta, dopiero będą ładne 'łezki' na niej. Moja jeszcze nawet taka nie jest. Nie pokażę zdjęcia bo aparat hula z córa na wakacjach.
Pszczelarnia 13:03, 30 lip 2012

Do góry
pięknie u Ciebie Ewo
Ogród w budowie - nieustającej 12:35, 28 lip 2012

Do góry
Zwariowała troszkę magnolia Susan. No okey, to się zdarza, ale żeby aż tyle kwiatów, nie przesadzaj...

Niestety, na marne idzie ten wysiłek, bo kwiaty po rozwinięciu stają się paskudne, od razu zasychają. No za gorąco przecież...

Druga magnolia kwitnie pierwszy raz w swoim krótkim życiu, to Rustica Rubra, ma tylko jeden jedyny pąk, ale widzę że wiąże już młode na przyszły rok.

A tu ta zapowiadana i reklamowana przeze mnie ławka, oczywiście Sissinghurst z teaku, stoi sobie na ceglanym placyku, ale dookoła placyku jak to po budowie, trawa musi zarosnąć, więc nie postawiłam tam żadnych donic z kwiatami, jak to miałam w planie, bo bez sensu teraz, póki nie zrobi się dookoła zielono.
Od razu mówię, że z tyłu i po bokach łukowato na zewnątrz będą gęste cisy, taki niewysoki strzyżony żywopłot, a w tych wnękach po bokach, które cisy utworzą, jeszcze nie wiem dokładnie co.

Schodom drewnianym zapomniałam zrobić zdjęcia. A tam, będę dozować napięcie.

Nie myślałam, że taki czerwonolistny szczawik potrafi być taki ekspansywny, myślałam że bardziej będą widoczne petunie, bo to jest duża donica, nawet różowa pelargonia też tam niby-rośnie.

Mój kawałek raju II 23:05, 27 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających dziękuję za odwiedziny i życzenia
rozkwitła Rosarium Uetersen w 2009 wyglądala tak a potem zmarzła okrutnie, teraz odbija i cieszy mnie u niej każdy kwiatek w zbliżeniu kwiat w pelnym rozkwicie Ginger Syllabub Harknessa magnolia Ann pełna kwiecia
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:29, 27 lip 2012

Do góry
Serby - trochę się boje ich rozmiarów za np. 10 lat. Ale cóż są, najwyżej będziesz je strzyc.
Fajnie że kupiłaś 1 mniejszy, posadź go z przodu, a 2 większe z tyłu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies