Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

agata_chrosc... 08:34, 16 sie 2012

Pokaż trochę więcej ogrodu Karola Już widać fajny kawałek z trawami i pewnie dalej jest też fajnie, ale nic nie dasz popatrzeć
popcorn 08:44, 16 sie 2012

Hej Agatko, pokazywałam, chyba aż za dużo parę stron wstecz. Teraz wszystko mokre i nawet niezawodne rudbekie takie zmokłe kury - nie ma na co patrzeć
popcorn 10:16, 16 sie 2012

Mokre zdjęcia

Różyczki okrywowe - marne przez fasolę, ale jednak kwitną:

Tej nawet czarna plamistość nie przeszkadza

We wrześniu jadę po róże angielskie z gołym korzeniem, ma być wybór - nie mogę się doczekać, posadzę w różance, a słoneczniczków się pozbędę wtedy

Limka się przebarwiła - w przyszłym roku ją obetnę, będzie ładniejsza...

Ptaszorki - jedna z połamanych ostróżek znowu będzie kwitła

Z pervoskią przed nimi - ciekawe czy przetrwa zimę...

Nowa jeżówka, Coral Reef:

Czerwony krwawnik:
popcorn 10:45, 16 sie 2012

Piórkówki Hameln kwitną

Mozga z rozchodnikiem:

Ostatnia tegoroczna tawułka miniaturka:

Siewki ostróżek

Miskantów muszę więcej posadzić, cudne są:

Kyushu kwitnie już miesiąc:

Grandiflora się zbiera:

Anabelka zzieleniała
magnolia 11:21, 16 sie 2012

popcarol napisał(a)
Sobotnia Hot Lava - jeżóweczka z bliska:

A miskant kwitnąć zaczyna:
l

ale fajne ptaszory. Skąd je masz? ( pewnie pisałaś ale wiesz, nie nadążam za wieloma wątkami).
Jeżówka Hot Lava- dla mnie cudo, cudeńko. tez mam pomarańczową i czerwona od 3 dni- to moja ostatnia fascynacja, jeżówki w gorących kolorach.
Mam wątpliwości co do miskanta Twojego - czy to aby nie Spartyna grzebieniasta- kwiatostan wyglada jak spartyna. To jest cudna trawa, tworzy piękne , bujne przesłony. Tyle że wściekle się rozrasta, potrzeba jej dużo miejsca, ma krótkie rozłogi.

Zerknij, tu są dobre zdjęcia:
http://www.dobrepole.pl/Spartina%20pectinata%20%22Aureomarginata%22_-_spartyna%20grzebieniasta_nlat_509.htm
tengel27 11:24, 16 sie 2012

popcarol napisał(a)

Ptaszorki - jedna z połamanych ostróżek znowu będzie kwitła

Z pervoskią przed nimi - ciekawe czy przetrwa zimę...

Genialne są. To jest rodzajów ozdoby, którą chętnie postawiłbym u siebie
popcorn 11:27, 16 sie 2012

Magnolio - dzięki! Kupiłam tę trawę jako miskanta no name, ale nie umiałam potem dopasować do żadnej z odmian... jeśli wściekle się rozrasta to nie jest dobre miejsce dla niej chyba że wkopię coś dookoła...
obejrzę zdjęcia i pewnie masz rację!

Ptaszorki z lokalnego bazarku, z wystawek z Niemiec - więc trafić je kolejny raz jest bardzo nieprawdopodobne... trochę zardzewiałe, ale chyba takie nawet wolę - na razie nie maluję.

Dawid
- dzięki
magnolia 11:33, 16 sie 2012

jakbyś dopadła kolejne, choć jak piszesz to raczej niemożliwe, to może byś dla mnie wzieła? Tylko właśnie takie, smukłe i zardzewiałe.
popcorn 11:42, 16 sie 2012

Jasne, nie ma sprawy Ale rzadko takie rzeczy są! Kiedyś był podobny, jeden, ale nie wzięłam i w ciągu 15 minut ktoś go kupił Jakby co dam znać Dzisiaj niestety bazarek sobie darowałam, z braku czasu...
GabiK 11:54, 16 sie 2012

Karolinko, a ta Twoja lime też coś za szybko cała brązowa i jakieś takie luźne ma kwiaty. Jesteś pewna, że to ona?