Najlepiej przetrwała magnolia i astry, hortka na pniu listki ma paskudne. Może być wrażliwa, chyba czymś ją okryje w pierwszym roku. Ale z drugiej strony będzie przy murze więc trochę cieplej, przemyśle co z nią zrobię
To prawda, czuć taki spokój, piękno i potęgę natury, czas jakby spowolnił.
I są jeszcze na dodatek ogrody do oglądania. Były palowane i nieplanowane
Pod Edenburgiem po drodze zobaczyliśmy uroczy, malutki kościółek. Okazało się, że przylega do niego uroczy ogród i niewielka kawiarenka prowadzona przez miejscowe, starsze panie, które pieką ciasta, aby je sprzedawać. Organizują też różne warsztaty i spotkania.
Agata jeżówki całkiem brązowe, oprócz dolnych liści. Róże i hosty też dostały, najświeższe posadzone drzewa z kilkoma liśćmi na krzyż, hortki całe brązowe. Wszystko dostało po trochu :/
U mnie nie jest już tak źle. W sumie młody wyszedł z eM na najwyższy szczyt w Szkocji a młoda ze mną po dolinkach wędrowała. Choć chwilami stopa chciała łapać.
Ale dzięki temu selfie z taką krówką można zrobić. Fajnie na instagrama wrzucić. Niby symbol Szkocji, ale trzeba się nieźle ich naszukać.
Zgodzę się z dziewczynami, że w tym miejscu to on być nie powinien. Rozrośnie się, zablokuje przejście, zasłoni widok na ogród z tarasu.
A w tej rabacie, ale całkiem po lewej stronie, coś jakby w narożniku tarasu?
Kasiu, bardzo dziękuję
Zdjęcia przymrozkowe może i ładne.Ale wołałabym aby one były na koniec miesiąca , a nie teraz.
ale , jest jak jest.
chryzantemy nas jeszcze pocieszą.
Ogrodzenie się robi. Brama i furtka bardzo ładne. Słupki wporzo. Mateusz dobrze sobie radzi. Panele dobrej jakości. Zadowolona jestem jak na zakup z internetów
Nie namalowałam nic kredą w łazience bo mokro i pływać można. Heh
Leje jak z cebra cały dzień i noc... I jutro tak ma być. Niech przestanie, ładnie proszę???
Dziękuję Przemku.wolałabym aby te przymrozki były na koniec miesiaca a nie teraz.ale ócz, to natura rządzi, nie nasze chciejstwa.
To prawda, astry-marcinki sa wytrzymałe ma przymrozki.I jeszcze nas pociesza kolorami .Jak i chryzantemki.
Te małe rózowe dopiero się rozkręcają.
Te juz już długo kwitną
I te niebieskie wciąż cudne.Tylko dalia już zczarniałą.