Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:52, 09 lut 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Dopiero dziś zobaczyłam, że zadałaś mi pytanko ---- glebę mam dobrą próchmicza lekką , wszystko rosnie dobrze ale część np pod trawą nie była nawozona dobrze teraz to nadrabiam ;dTak masz rację ze ta sama roślina rośnie inaczej w różnym miejscu

Zawitka dzięki za spostrzeżenia Robię doktorat z tych dwóch traw i każda opinia na wagę złota
Ogród do kwadratu 19:06, 09 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Agnieszko, przyjemne widoki pokazujesz Ptaszki w budce lęgowej to dobry znak, miejmy nadzieję, że one wiedzą więcej od nas i to już końcówka zimy

W moim kalendarzu ogrodniczym w kolejnych dwóch tygodniach jest dzień zalecany na cięcie hortek Po więcej szczegółów zapraszam wieczorem

Chyba korzystamy z podobnych kalendarzy ... napisano, że cięcie wskazane... nawet w dwóch różnych bibliach ogrodniczych to samo się powtarza... ale co z tego, jak mroźno i zupełnie zimowo... Muszę poszukać wpisów z ub. roku... ciekawe kiedy je cięłam?
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 10:55, 09 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Waldku cieszę się bardzo, że zdecydowałeś się pokazać nam swój ogród Wiesz, że jesteś wielką skarbnicą wiedzy i jest mi bardzo miło, że mogę Cię poznać choćby wirtualnie

Waldku, z tego powodu 7 dni temu na twoim wątku zadałam ci pytanie o stosowanie hydrożelu w ogrodnictwie. Niestety, nie dostałam odpowiedzi Szkoda
Mój ogród leży na piaskach. Czasami trzeba lać duże ilości wody, aby roślinki nie uschły, nie mówiąc o trawie, która latem przy 30 stopniach nie daje rady.
Niektórzy w ogrodzie mają nadmiar gliny, a moja ziemia jest mocno przepuszczalna i sobie z tym nie radzę. Wszystko się szybko wypłukuje przez to podlewanie. Poważnie zaczęłam się zastanawiać nad stosowaniem hydrożelu do niektórych upraw. Stosuję kompost własnej produkcji, ale nie wystarcza, ciągle mam go za mało.
Widziałam w sprzedaży hydrożel z różnymi dodatkami, także z mikoryzą. Jest też w pampersie, na filmiku, którego link ci podałam może wygląda to żartobliwie, ale może jednak ma to sens ? Tylko jak to się ma do ekologii? Odpiszesz mi wg twojej wiedzy? Pozdrawiam
Moja "przyziemna" :) pasja 17:53, 08 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
U nas też takie drogi Ale głową kręciłam aby dobrze zdjęcia zobaczyć

na szybko z telefonu cyknęłam
Moja "przyziemna" :) pasja 17:51, 08 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
JAgoo możesz opisać swoje spostrzeżenia dt. Ice Dance a Silver? Kręćka dziś dostanę od tych traw

Ice Dance ma zdecydowanie mocniejsze liście. Stoją bardziej sztywno w pionie, są szersze, trawa ogólnie jest ciemniejsza.

Silver Sceptre jest bardziej zwiewna, ona cała faluje na wietrze, bardziej się przewiesza, przez co kępa jest taka kopkowata, niższa. Listki delikatne, cienkie.
Moja "przyziemna" :) pasja 16:27, 08 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Odpadłam wczoraj w dyskusji, dołka załapałam i musiałam dojść do siebie...Dzisiaj już żyję

U mnie jest jeszcze gorsza ściana, posadziłam bluszcz i czekam na zarośnięcie Graby wydają się jeszcze lepszym rozwiązaniem.

Udanego weekendu

Ja też odpadłam... Z tego co obserwuję, to lepszy nastrój już chyba powrócił?

Weekend miałam bardzo pracowity, stąd moja sporadyczna obecność na O. a teraz to już właściwie po weekendzie...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:40, 08 lut 2015

Do góry
Zawitka nic nie będę wyrzucać Dobrze, że to napisałaś Potwierdza się tylko teoria, że jedna roślina na różnej glebie może całkiem inaczej rosnąć i wyglądać.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:54, 08 lut 2015

Do góry
Niby zima i dużego białego na zdjęciach ale znalazłam inspirację na graby Tzn. bardziej na to co pod nimi
Początki w Kruklandii 12:46, 08 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Juziek wyobraż sobie, że turyści dalej śpią pod namiotami W tamtym roku nad morzem nie mogliśmy znależć pola namiotowego z wolnym miejscem...My nie hotelowi goście i pierwszy raz spotkaliśmy się z rezerwacjami a z namiotem przejechaliśmy już prawie całe polskie wybrzeże i kawałek gór

No wiem...ale coraz mniej takich.
Rododendronowy ogród II. 12:42, 08 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

A gdzie Dolny Śląsk?? Jak dobrze pamiętam były plany na spotkanie u Irenki?

Polinko kochana w tamtym roku sporo było zaproszeń , deklaracji i planów na spotkania. Jeśli w tym roku bedą aktualne to chętnie skorzystamy. Do Irenki myśle ze można bedzie zajrzec przy okazji pobytu w Wojsławicach ale wiadomo że to co było deklarowane w tamtym roku musi byc potwierdzone w tym bo czasem plany sie zmieniają lub zdrowie nie dopisuje. Ja odwrotnie , mówiłam że juz nie bedę robic spotkań a w tym roku znów planuję. Mnie trudno jest decydowac bo wszystko zależy od kierowcy którym na ogół jest Małgosia , czasem Anitka , czasem Kasia-Luiza no i są deklaracje bardzo miłe od Roberta.Jesli oni będą chcieli gdzieś nas zabrac to ja jak najbardziej pojade, bo przecież nie ma nic milszego od naszych spotkań.Do siebie tez zapraszam.
Początki w Kruklandii 12:35, 08 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Ale kiedyś turyści byli inni. Pływali kajakami i spali pod namiotami.
Teraz śpią w hotelach i pływają motorówkami i nie przyjeżdżają dla widoków są daleko od natury. Niczego nie szanują.

Juziek wyobraż sobie, że turyści dalej śpią pod namiotami W tamtym roku nad morzem nie mogliśmy znależć pola namiotowego z wolnym miejscem...My nie hotelowi goście i pierwszy raz spotkaliśmy się z rezerwacjami a z namiotem przejechaliśmy już prawie całe polskie wybrzeże i kawałek gór
Moja "przyziemna" :) pasja 12:29, 08 lut 2015

Do góry
U nas też takie drogi Ale głową kręciłam aby dobrze zdjęcia zobaczyć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:27, 08 lut 2015

Do góry
Silver u Tess

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1890-w-gaszczu-u-tess?page=535#post_4
W Gąszczu u Tess 12:26, 08 lut 2015

Do góry
Dzięki Tess Nie widać żółtego a to najważniejszeZ dalszej perspektywy ładna, jasna plama z nich wyszła Zobaczymy jak u mnie na słońcu będą się zachowywać.
W Gąszczu u Tess 11:38, 08 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Tess ile lat mają Twoje Silver Screpte na tych fotkach z 2013 r.?

Rok?
Weszłam na O. w maju 2012 r., a carexy kupiłam dopiero w czasach Ogrodowiskowych.
One bardzo szybko przyrastają. Kupiłam sześć sztuk, a już odbarowąłam siostry, sąsiadkę, posadziłam nad Rozlewiskiem, i u siebie mam w kilku miejscach.

Tu masz porównanie silver i evergold (chwilowo brzebywały w doniczkach, bo jakąś rewolucję jesienią 2012 r. robiłam).

A tu silver na piaszczystej glebie, nad Rozlewiskiem

Początki w Kruklandii 11:09, 08 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Juziek dziękować U nas podobne rejony tylko o wiele mniejsze Dolinę Baryczy potocznie nazywają małymi Mazurami

https://www.youtube.com/watch?v=uUdbUN3OBjU

Wow! Też pięknie!

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:07, 08 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Poli.... mam coś dla Ciebie...u siebie
Zapraszam

Byłam Piękne widoki. Szkoda, że mam tylko jeden urlop w roku Na starość jak już nie będę mogła wspinać się po górach odwiedzę mazurskie jeziora...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:05, 08 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Silver s. z daleka wyglada jak ornithopoda, ale na zbliżeniu ma zupelnie inne liście. Ja w poprzednim sezonie bardzo polubiłam ornithopoda, gdy się z maciupeńskiej sadzonki wreszcie ladnie rozrosła.
Trzeba się w tym roku z silver sceptre zaprzyjaznić.

Dzięki za spostrzeżenia Mam ptasie łapki i denerwuje mnie ten żółty akcent w nich. Ewidentnie muszą to być biało zielone trawki Pojedziemy do Stefana to bedziemy oceniać Silvery
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:00, 08 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Buźka poranna. Ale sie dzieje

Odpoczywaj dziewczyno zasypana
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:00, 08 lut 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Witaj Polinko. Byłam u Ciebie z wizytą, bardzo mi się podoba. Z przyjemnością będę wracać i podglądać jak wszystko u Ciebie szybko rośnie.

Cześć Kasiu Cieszę się, że się podobaPo wiosennych i letnich rewolucjach mam nadzieję, że i mi się spodoba...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies