Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

System automatycznego nawadniania 22:49, 27 gru 2019

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 22:07, 27 gru 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie udekorowałaś ogród i dom Aniu Sporo się napracować musiałaś bo w wielu miejscach dekoracje widzęDopasowane do stylu i klimatu, brawo

Sylwia, gałązek i różnych suszków miałam nacięte już ponad tydzień wcześniej i cały ten bałagan leżał na tarasie,a ja wciąż czasu i natchnienia nie miałam.A potem na chybcika w niedzielę i poniedziałek ,miedzy gołąbkami,pierniczkami i pieczeniem ciast wtykałam te gałęzie ,gdzie się da,dekorując aniołkami ,latarenkami i innymi przydasiami zgromadzonymi już wcześniej
Z ciekawostek: na choinkę kupiłam czarne bombki, które ozdobiłam złotymi wstążkami i wodnymi tatuażami do ciała( które dostałam kiedyś w gratisie do jakichś kosmetycznych zakupów)

Za drzwiami do ogrodu... 21:38, 27 gru 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ładne klimaty u Ciebie, delikatnie i bogato, masz wyczucie smaku, pozdrawiam.

Goniu,próbuje sobie wyrobić jakiś styl.Ale nie jest łatwo bo wiele rzeczy mi się podoba i ciągle wychodzi mi jakiś misz masz.Teraz przynajmniej w dekoracji salonu postanowiłam być konsekwentna i trzymać się ograniczonej kolorystyki
Za drzwiami do ogrodu... 21:20, 27 gru 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
Aniu, pięknie u Ciebie
Dom, ogród jaka harmonia. Cała jesteś pastelowa

Miło,że tak to odbierasz Elu Lubię pastele to fakt!
Choć w ogrodzie lubię też mocniejsze kolory,np czerwień,i w sezonie i teraz...

Pnąca róża okryta stroiszem:
Za drzwiami do ogrodu... 21:02, 27 gru 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Aniu ,

Pięknie
Zjawiskowo
Cudownie
A przede wszystkim Rodzinnie

Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję!
Uczę się dekorowania od najlepszych...... tyle pięknych inspiracji wkoło!
Także na Ogrodowisku...,a patrząc na dekoracje innych i wysiłek w nie włożony bardzo się mobilizuję!A rodzinka częściowo się dziwi,że ciągle dokładam sobie roboty
Za drzwiami do ogrodu... 20:46, 27 gru 2019

Do góry
Basiu,miło mi że chwalisz moje dekoracje Basiu poluj na swojego rumaka! Ja trafiłam złotego i przemalowałam,a raczej pomazałam na biało

Mój ogród też troszkę przystroiłam:
Ogrodowe szaleństwo ... 20:27, 27 gru 2019

Do góry
No to mnie wzięło cementowo gliniane szaleństwo. Myślałam że w tym roku odpuszczę sobie. Niestety, brak kontajtu z ogrodem daje się we znaki. Świąteczne szaleństwo minęło, wiec coś trzeba robic.
Z gliny samoschnącej zrobilam wizytówki dka niektórych róż

Anielica mało zgrabna....
Mała i duża

Wszystkiego najlepszego po świętach.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:20, 27 gru 2019

Do góry
marzec

Był akuratny. Nie było zawirowań pogodowych. Rośliny rozpoczęły wegetację w swoim naturalnym tempie. Zakończyłam na początku miesiąca prace porządkowe w ogrodzie ozdobnym, aby móc spokojnie działać w warzywniku.

Pojawiły się kolory. Upragnione, wyczekiwane.
Udała się krokusowa rzeczka na przedpłociu. Te najzwyklejsze krokusy ładnie się mnożą.

Irysów Reticulata już nie będę sadzić. Za krótko kwitną.

Opłacało się kupić przebiśniegi w kępce od kobiety na ryneczku. Sprzedawała nadwyżki z ogródka.

Ruszyły krzewy.

i trawy.

W powietrzu czuć już było wiosenną atmosferę, choć na rabatach było jeszcze pustawo. To mnie mobilizuje do nasadzeń w pojemnikach. Nie jestem zwolenniczką dokładania sobie ogrodowych prac, więc mnogość całosezonowych upraw doniczkowych podziwiam u innych. Utrzymanie donic w należytym stanie, to nie jest łatwe zadanie.
Bratki i stokrotki rosną do czerwca, a potem doniczki znikają.

W porze bezlistnej doceniam bardzo zimozielone akcenty na rabatach.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:50, 27 gru 2019

Do góry
W lutym nosi mnie coraz bardziej. Na miejscu aura nie sprzyjała pracom ogrodowym.

Dzięki hojnemu Mikołajowi mogłam poszukać słońca w innych rejonach Europy. Ta wyprawa niebywale naładowała moje akumulatory.

Pozazdrościłam lokalsom możliwości tak wczesnych zbiorów.

Pełna zapału do pracy wróciłam do swego ogrodu. W lutym rozpoczęłam cięcie drzew w sadzie, przycinanie krzewów i ścinanie traw.

W drugiej połowie miesiąca nieśmiało pojawiły się akcenty nowego życia.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:21, 27 gru 2019

Do góry
Święta, święta i po świętach.
Można zacząć myśleć o wiośnie, ale najpierw wypadałoby podsumować tegoroczny sezon ogrodniczy.
styczeń
2 stycznia spadł śnieg i poleżał kilka dni. Udało mi się nawet raz pobiegać na nartach.

A potem już w zasadzie zimy nie było.

Nie wiedzieliśmy, że to ostatni rok, w którym towarzyszy nam Megan.

Tradycyjnie zimą sprawdzam stan nasion, uzupełniam "apteczkę" ogrodową, planuję najbliższe prace. Zapowiadał się sezon bez ogrodowych rewolucji.

Tu narazie jest ściernisko... 17:41, 27 gru 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Kochani zdrowych i pogodnych Świąt, pogody ducha i spełnienia marzeń.

Basiu, na bogato, też tak lubię.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 15:45, 27 gru 2019

Do góry
Dziękuję Wam

Kotłownia skończona

Pozdrawiam z gór

Ptasi gaj 15:10, 27 gru 2019

Do góry
Święta święta i po świętach trzeba wracać do rzeczywistosci. U nas sporo padało dzisiaj miał padać śnieg ale nic z tego deszcz rankiem padał. Pogoda typowo senna czas do odpoczynku po świętach.

Ciepło jak na tę porę roku w dłuższych prognozach też nie widać ani śniegi ani mrozu.

Nie daleko krowy się pasa

Ogródkowe perypetie:) 15:07, 27 gru 2019

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 15:06, 27 gru 2019

Do góry
I moje prezenty pod choinką
W tym roku nie ma bombek

Ogródkowe perypetie:) 15:04, 27 gru 2019

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 15:02, 27 gru 2019

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 15:01, 27 gru 2019

Do góry
Trochę mnie nie było.. więc i pewnie dużo mnie ominęło Jesień w zimie chyba stanie się normalnością. U mnie jesiennie i brązowo. Kilka zdjęć sprzed Świąt i z dzisiaj..

ten aster ładnie się przebarwia

i wszędzie mam ulubione koraliki
Ania -Spełnione marzenie 14:47, 27 gru 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
I trochę na zewnątrz,

To fajny pomysł, ściągnę od Ciebie na przyszły rok
Przy starym domu tak zrobię.
Sezon 2017 u Hanusi 12:28, 27 gru 2019

Do góry
Basiu, Aniu, dziękuję. Hanusia po świętach nie próżnuje.

Dziś na 10 minut byłam w ogrodzie. Uzupełniałam kompost i przy okazji rzut okiem na rabaty. Smutny widok, ale życie w przyrodzie trwa, jak nie na górze, to na dole. Donice w szklarni już z kiełkami, rozmaryn wstawiony do szklarni zieloniutki nad podziw, miesięcznica i skimia zielone i z pąkami. Pąki są. kwiaty będą. Czekać trzeba. Jeszcze co najmniej 2 miesiące. Mam nadzieję, że szybko miną.

Ogólnie bałagan wszędzie. Wiatry ponanosiły liści nie tylko z mego ogrodu. ale tak było zawsze. Ślady pozostawione przez sarny widziałam, No i ptasie stołówki widać gdzie najczęściej ptaki siedzą. Ruch w ogrodach jest na swojej alejce aż trzech sąsiadów widziałam w obchodzie. Nasz ludek korzysta z bezdeszczowej pogody.

Wam też radzę wyjść na spacer, zawsze to odmiana w zimowym zastoju.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies