Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mój ogród pod górkę... 07:54, 19 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasia, no bosko Jeżowki5 w trawach to strzał w dziesiątkę

Zdecydowanie ożywiły skarpę

Dzięki Sebek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:13, 18 lip 2015

Do góry
Jadwiszko warto bo bylina bezobsługowa i bardzo długo kwitnąca, jedyny jej minus to możliwość łapania mączniaka, ale u mnie tylko raz się zdarzyło i skutecznie się go pozbyłem

Marzenko i to jest chyba największy problem bo rośliny nie mieszczą się na rabatach, a co będzie za te kilka sezonów

Sebek to fakt, zdjęcia oszukują i nie pokazują wszystkiego, a w moim przypadku wielu brzydkich miejsc Co zrobić nie wszystko da się przeskoczyć
Mój ogród pod górkę... 23:12, 18 lip 2015

Do góry
Kasia, no bosko Jeżowki5 w trawach to strzał w dziesiątkę
Ogródkowe perypetie:) 23:10, 18 lip 2015

Do góry
U mnie host rosną w piachu z betonem, dadzą radę również na glinie

A co tam będzie?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:06, 18 lip 2015

Do góry
Całkiem inaczej się patrzy na ogród jak juz się u kogos było Dopieszczone na maxa
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:01, 18 lip 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

No i co Sebo. Która?
Obie fajne. I Iza i Hania.
Szkoda, że nie widziłeś co w tym czasie działo się za Twoimi plecami.

Mam podzielą uwagę Drona tez ogarnąłem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:59, 18 lip 2015

Do góry
Gosia, przegiełaś pałę, po prostu Cudo!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:28, 18 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Bosko!
...sama nie wiem co lepsze donica,czy storczyk?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:25, 18 lip 2015

Do góry
Kochani, pozdrawiam Was serdecznie, ale ostatnio nie wyrabiam na zakrętach Pracuję w tygodniu, w ogrodzie w weekendy i ciągle jestem w biegu Na wpisy odpowiem potem, a na razie....lecę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:34, 18 lip 2015

Do góry
Sebek, Twoja werbena u mnie nie tylko zakwitła w tym roku ale też nieźle urosła mogłam się też nią już podzielić z innymi dzięki Tobiepozdr.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:28, 18 lip 2015

Do góry
Sebek gdzie jestes? Wypoczywasz czy pracujesz?
Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:26, 17 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)

a propos tych kocimiętek to która jest która, ja kupiłam jedną sadzonkę tej wolkers low i mam zamiar ją w przyszłym roku na wiosnę podzielić /chytra jestem/ czy ona szybko się rozrasta?
ja mam kocimiętkę jakąś starą odmianę niską co przycinam nawet 3 razy jak się łysa w środku zrobi a te wysokie tez się tnie??

pozdrawiam

MIRA
wolkers Lov to ta na pierwszym planie . już kiedyś pisałam że obie sa fajne ,ale Six hill fiant bardzo wysoka prawie do 70-80 cm .zajmuje dużo rabaty .obie po kwietnięciu obetnę teraz .
róża Alba rosa kwitnie długo i do tego dwa razy . zaraz po pierwszym kwitnieniu obcinam, kwiatostany . i początkiem września znowu kwitnie .żelazna róża zero chorób a to co widzisz ma 4 lata .

monteverde napisał(a)
Renia dzięki za zdjęcia z ogrodu Alinki z przyjemnością obejrzałam jej piękności

ANIA

Ty się zachwycasz tu a ja co krok u ciebie znajduję jakieś rarytasy . gdzie ty to wszystko mieścisz .pozdrawiam

babka napisał(a)
Ogród Aliny widziany okiem Reni bardzo mi się podoba Fantastycznie bogaty ogród no i zdjęcia pierwsza liga (jak zawsze ) Mimo wielkiego nasłonecznienia udało Ci się pięknie obfocić kompozycje roślin. Młody - słodziak

OLA

Zawstydzasz mnie ....I liga ?. no to dobrze że nie widzisz jaki po urlopie mam bałagan na rabatach .ale miło to słyszeć z twoich ust .

Sebek napisał(a)
Reniu - dziękujemy my za świeżą porcję zdjęć Są przepiękne, jak ogród Aliny

SEBA

Dobrze że Renia taki dobry fotograf ,sam wiesz bo ty też świetne foty strzelasz .

Urszulla napisał(a)
zawsze fantastyczne róże pod budynkiem widzę w tym roku szaleją, edenka rewelacyjna i królowa szwedzka taka delikatna, nie wiedziałam że pachnie.

Ulka czasami to już mylę która pachnie a która nie . któraś nawet u mnie pachnie fiołkami ,ale zabij teraz nie pamiętam która .

Kasya napisał(a)

a moze bedziesz mi mogła pomoc z identyfikacją miskantów ?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/580-miskant-miscanthus?page=28#post_0

KASIU

Z identyfikacją to poczekaj aż nieco urosną . po paru źdźbłach trudno rozpoznać .

malkul napisał(a)
oj Alinko, zazdraszczam baaardzzooo, kocham góry!

GOSIU

Widzisz to jesteśmy dwie .góry to moja miłość od dawna a teraz pokochałam Dolny Śląsk.mam coś dla ciebie .....

Viola napisał(a)
Ojej, ale się zestresowałam, że przegapiłam nowy wątek . Ale 20 stron szybko nadrobię, popatrzę na piękne widoki, żeby mieć cudowne sny

VIOLA

U mnie wszystko toczy się wolno ...nawet wątek

Ozz napisał(a)
Alina - czyżby Karkonosze? Mój małż pochodzi z tamtych rejonów, są przecudnie obłędne Aaaa i jest szlak pałaców i ogrodów w dolinie jelenio-górskiej jakby co część obiektów nawet kiedyś na rowerze zwiedziłam

OLENA

Wyobraz sobie że byłyśmy w Pakoszowie ,Książu i ogrodzie japońskim ,ale ten był marny . za to pałacowe i zamkowy bardzo ładnie utrzymany . piękne ogrody też w Pradze zwiedziłyśmy .

Pszczelarnia napisał(a)
Alina, zapomniałam o łupku - musisz przyjechać.

Błagam zrób jakieś zdjęcia tyłów - tam panuje cudowny klimat, the best.

Czy Ty swoją New Dawn w tym miejscu masz jakoś upiętą?

Podpory leżakują u siostry na razie. Jak je wstawić do powojników teraz? Chyba dopiero wiosną? Spróbować jakoś teraz?

EWA

Łupek nie ucieknie . ważne że transport sie udał . naprawdę się bałam jak dojedziecie ,ale widzę że " zaprawieni w bojach " jesteście .
fotki zrobię dopiero w niedzielę .
tak fajnie tydzień się ułożył że co dzień mam gości . teraz czas urlopów i z kumpelami nadrabiamy cały rok .
Jutro też mam gości ,ale ja kocham spotkania wieczorne .

Bogdzia napisał(a)
Alinko z M dzieki serdeczne za tak niespodziewana goscne , jedno mi sie tylko nie podobało że za krótko u Was bylismy, chetnie bym jeszcze choc troszke pobyła w Waszym ogrodzie i sympatycznym towarzystwie ale nie ma co narzekac bo wykonałysmy 200% zaplanowanego zwiedzania. Może kiedys pogadamy więcej . Buziaki ślę .

BOŻENKO

Zrobiłyście mi wspaniałą niespodzianka że przyjęłyście zaproszenie . na pogaduchy zawsze czasu za mało .pamiętasz choć jedno spotkanie żeby się wygadać z każdym ,bo ja nie . zawsze niedosyt .Mam nadzieję że jeszcze kiedyś tu zawitasz i na tę okazje już cię kochana serdecznie zapraszam .buziaki .

07_Rene napisał(a)
Ja też dziękuję, że dzieki Tobie mogłam porzeszyć "horyzonty" i poznać ciekawych ludzi z pasją.
Im dłużej Cię znam, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że świetna kobita z Ciebie... i ogrodniczka też oczywiście

RENIA
Ależ się zaczerwieniałam..dlatego lubię spotkania ogrodowiskowe ,bo gdzie możemy się tak o kwiatkach nagadać ,jeśli nie tam.

zbigniew_gazda napisał(a)
Podziękowania poparte fotami mile widziane he he he.

ZBYSZEK

Ani jednej fotki nie zrobiłam ,nie było czasu . Nikita pstryknęła i koleżanka Bożenki

Nikita napisał(a)
Alinko, bardzo się cieszę, że mogłyśmy się znowu zobaczyć. I bardzo, bardzo dziękuję za wspaniałą gościnę i oczywiście za trawkę (śliczna jest). Ogród masz cudny!!! Mam nadzieję na kolejne spotkanie (może u Ani) ! Buziaki przesyłam.

Zbyszku, Urszulko, dla Was wszystko - na relacje zdjęciową zapraszam do mnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=279#post_1

MAGDA

Nooooo za trawkę mi nie dziękuj bo nie częstowałam......

mam nadzieję że niedługo się znowu gdzieś w Polsce spotkamy.
Choroby klonów, klon - Acer 17:55, 17 lip 2015

Do góry
Zajrzyj tutaj, to jest chyba ta sama choroba

https://www.ogrodowisko.pl/watek/869-chory-klon

Chyba, że to poparzenie słoneczne?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:40, 17 lip 2015

Do góry
Sebek, macham i lecę malować pokój. Dziś mam dzień nieogrodowy - a ogrodu pragnę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:19, 17 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Pamiętasz dekalog? Masz miejsce na coś lepszego
Już jest zapełnione
Ogród z łezką II 09:25, 17 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Łezka wygląda genialnie! I te pawie Pokaż też te co wylądowały nieopadal

Dziękuję

Nie mogę Sebuś...a nóż???
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:18, 16 lip 2015

Do góry
Sebek, za forum nie nadążam i rzadko się wpisuję u Ciebie, bo i tak zginę wśród tylu wpisów. Ale jednak muszę, bo rośliny w domu akurat u mnie są biedne. Zawsze umierają niestety. Ogród to busz, a dom to pustynia. U Ciebie widzę perspektywę .
Tak się wpisałam spontanicznie, bo dziś miałam sentymentalny wieczór z początkiem mojego wątku w lutym 2012 roku i byłeś jednym z pierwszych wpisujących się u mnie. Teraz to jest nie do ogarnięcia wprost.
Mój mały raj na ziemi :) 23:13, 16 lip 2015

Do góry
Ja to miło zobaczyć zdjęcia z wiosny w środku lata

Donica pod schodami to mistrzostwo!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:06, 16 lip 2015

Do góry

A tu jarzmianka rosnąca od soboty w salonie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:04, 16 lip 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies