Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru cz. II

Ogród u stóp klasztoru cz. II

Mala_Mi 23:14, 16 lip 2015

07_Rene 00:10, 17 lip 2015

Ja też dziękuję, że dzieki Tobie mogłam porzeszyć "horyzonty" i poznać ciekawych ludzi z pasją.
Im dłużej Cię znam, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że świetna kobita z Ciebie... i ogrodniczka też oczywiście
zbigniew_gazda 07:06, 17 lip 2015

Podziękowania poparte fotami mile widziane he he he.
Urszulla 10:45, 17 lip 2015

gdzie te focie
Nikita 17:24, 17 lip 2015

Alinko, bardzo się cieszę, że mogłyśmy się znowu zobaczyć. I bardzo, bardzo dziękuję za wspaniałą gościnę i oczywiście za trawkę (śliczna jest). Ogród masz cudny!!! Mam nadzieję na kolejne spotkanie (może u Ani) ! Buziaki przesyłam.

Zbyszku, Urszulko, dla Was wszystko - na relacje zdjęciową zapraszam do mnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=279#post_1
alinak 23:26, 17 lip 2015

mira napisał(a)

a propos tych kocimiętek to która jest która, ja kupiłam jedną sadzonkę tej wolkers low i mam zamiar ją w przyszłym roku na wiosnę podzielić /chytra jestem/ czy ona szybko się rozrasta?
ja mam kocimiętkę jakąś starą odmianę niską co przycinam nawet 3 razy jak się łysa w środku zrobi a te wysokie tez się tnie??

pozdrawiam

MIRA
wolkers Lov to ta na pierwszym planie . już kiedyś pisałam że obie sa fajne ,ale Six hill fiant bardzo wysoka prawie do 70-80 cm .zajmuje dużo rabaty .obie po kwietnięciu obetnę teraz .
róża Alba rosa kwitnie długo i do tego dwa razy . zaraz po pierwszym kwitnieniu obcinam, kwiatostany . i początkiem września znowu kwitnie .żelazna róża zero chorób a to co widzisz ma 4 lata .

monteverde napisał(a)
Renia dzięki za zdjęcia z ogrodu Alinki z przyjemnością obejrzałam jej piękności

ANIA

Ty się zachwycasz tu a ja co krok u ciebie znajduję jakieś rarytasy . gdzie ty to wszystko mieścisz .pozdrawiam

babka napisał(a)
Ogród Aliny widziany okiem Reni bardzo mi się podoba Fantastycznie bogaty ogród no i zdjęcia pierwsza liga (jak zawsze ) Mimo wielkiego nasłonecznienia udało Ci się pięknie obfocić kompozycje roślin. Młody - słodziak

OLA

Zawstydzasz mnie ....I liga ?. no to dobrze że nie widzisz jaki po urlopie mam bałagan na rabatach .ale miło to słyszeć z twoich ust .

Sebek napisał(a)
Reniu - dziękujemy my za świeżą porcję zdjęć Są przepiękne, jak ogród Aliny

SEBA

Dobrze że Renia taki dobry fotograf ,sam wiesz bo ty też świetne foty strzelasz .

Urszulla napisał(a)
zawsze fantastyczne róże pod budynkiem widzę w tym roku szaleją, edenka rewelacyjna i królowa szwedzka taka delikatna, nie wiedziałam że pachnie.

Ulka czasami to już mylę która pachnie a która nie . któraś nawet u mnie pachnie fiołkami ,ale zabij teraz nie pamiętam która .

Kasya napisał(a)

a moze bedziesz mi mogła pomoc z identyfikacją miskantów ?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/580-miskant-miscanthus?page=28#post_0

KASIU

Z identyfikacją to poczekaj aż nieco urosną . po paru źdźbłach trudno rozpoznać .

malkul napisał(a)
oj Alinko, zazdraszczam baaardzzooo, kocham góry!

GOSIU

Widzisz to jesteśmy dwie .góry to moja miłość od dawna a teraz pokochałam Dolny Śląsk.mam coś dla ciebie .....

Viola napisał(a)
Ojej, ale się zestresowałam, że przegapiłam nowy wątek . Ale 20 stron szybko nadrobię, popatrzę na piękne widoki, żeby mieć cudowne sny

VIOLA

U mnie wszystko toczy się wolno ...nawet wątek

Ozz napisał(a)
Alina - czyżby Karkonosze? Mój małż pochodzi z tamtych rejonów, są przecudnie obłędne Aaaa i jest szlak pałaców i ogrodów w dolinie jelenio-górskiej jakby co część obiektów nawet kiedyś na rowerze zwiedziłam

OLENA

Wyobraz sobie że byłyśmy w Pakoszowie ,Książu i ogrodzie japońskim ,ale ten był marny . za to pałacowe i zamkowy bardzo ładnie utrzymany . piękne ogrody też w Pradze zwiedziłyśmy .

Pszczelarnia napisał(a)
Alina, zapomniałam o łupku - musisz przyjechać.

Błagam zrób jakieś zdjęcia tyłów - tam panuje cudowny klimat, the best.

Czy Ty swoją New Dawn w tym miejscu masz jakoś upiętą?

Podpory leżakują u siostry na razie. Jak je wstawić do powojników teraz? Chyba dopiero wiosną? Spróbować jakoś teraz?

EWA

Łupek nie ucieknie . ważne że transport sie udał . naprawdę się bałam jak dojedziecie ,ale widzę że " zaprawieni w bojach " jesteście .
fotki zrobię dopiero w niedzielę .
tak fajnie tydzień się ułożył że co dzień mam gości . teraz czas urlopów i z kumpelami nadrabiamy cały rok .
Jutro też mam gości ,ale ja kocham spotkania wieczorne .

Bogdzia napisał(a)
Alinko z M dzieki serdeczne za tak niespodziewana goscne , jedno mi sie tylko nie podobało że za krótko u Was bylismy, chetnie bym jeszcze choc troszke pobyła w Waszym ogrodzie i sympatycznym towarzystwie ale nie ma co narzekac bo wykonałysmy 200% zaplanowanego zwiedzania. Może kiedys pogadamy więcej . Buziaki ślę .

BOŻENKO

Zrobiłyście mi wspaniałą niespodzianka że przyjęłyście zaproszenie . na pogaduchy zawsze czasu za mało .pamiętasz choć jedno spotkanie żeby się wygadać z każdym ,bo ja nie . zawsze niedosyt .Mam nadzieję że jeszcze kiedyś tu zawitasz i na tę okazje już cię kochana serdecznie zapraszam .buziaki .

07_Rene napisał(a)
Ja też dziękuję, że dzieki Tobie mogłam porzeszyć "horyzonty" i poznać ciekawych ludzi z pasją.
Im dłużej Cię znam, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że świetna kobita z Ciebie... i ogrodniczka też oczywiście

RENIA
Ależ się zaczerwieniałam..dlatego lubię spotkania ogrodowiskowe ,bo gdzie możemy się tak o kwiatkach nagadać ,jeśli nie tam.

zbigniew_gazda napisał(a)
Podziękowania poparte fotami mile widziane he he he.

ZBYSZEK

Ani jednej fotki nie zrobiłam ,nie było czasu . Nikita pstryknęła i koleżanka Bożenki

Nikita napisał(a)
Alinko, bardzo się cieszę, że mogłyśmy się znowu zobaczyć. I bardzo, bardzo dziękuję za wspaniałą gościnę i oczywiście za trawkę (śliczna jest). Ogród masz cudny!!! Mam nadzieję na kolejne spotkanie (może u Ani) ! Buziaki przesyłam.

Zbyszku, Urszulko, dla Was wszystko - na relacje zdjęciową zapraszam do mnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=279#post_1

MAGDA

Nooooo za trawkę mi nie dziękuj bo nie częstowałam......

mam nadzieję że niedługo się znowu gdzieś w Polsce spotkamy.
monteverde 23:32, 17 lip 2015

alinak napisał(a)

MIRA
wolkers Lov to ta na pierwszym planie . już kiedyś pisałam że obie sa fajne ,ale Six hill fiant bardzo wysoka prawie do 70-80 cm .zajmuje dużo rabaty .obie po kwietnięciu obetnę teraz .
róża Alba rosa kwitnie długo i do tego dwa razy . zaraz po pierwszym kwitnieniu obcinam, kwiatostany . i początkiem września znowu kwitnie .żelazna róża zero chorób a to co widzisz ma 4 lata .

ANIA

Ty się zachwycasz tu a ja co krok u ciebie znajduję jakieś rarytasy . gdzie ty to wszystko mieścisz .pozdrawiam

OLA

Zawstydzasz mnie ....I liga ?. no to dobrze że nie widzisz jaki po urlopie mam bałagan na rabatach .ale miło to słyszeć z twoich ust .

SEBA

Dobrze że Renia taki dobry fotograf ,sam wiesz bo ty też świetne foty strzelasz .

Ulka czasami to już mylę która pachnie a która nie . któraś nawet u mnie pachnie fiołkami ,ale zabij teraz nie pamiętam która .

KASIU

Z identyfikacją to poczekaj aż nieco urosną . po paru źdźbłach trudno rozpoznać .

GOSIU

Widzisz to jesteśmy dwie .góry to moja miłość od dawna a teraz pokochałam Dolny Śląsk.mam coś dla ciebie .....

VIOLA

U mnie wszystko toczy się wolno ...nawet wątek

OLENA

Wyobraz sobie że byłyśmy w Pakoszowie ,Książu i ogrodzie japońskim ,ale ten był marny . za to pałacowe i zamkowy bardzo ładnie utrzymany . piękne ogrody też w Pradze zwiedziłyśmy .

EWA

Łupek nie ucieknie . ważne że transport sie udał . naprawdę się bałam jak dojedziecie ,ale widzę że " zaprawieni w bojach " jesteście .
fotki zrobię dopiero w niedzielę .
tak fajnie tydzień się ułożył że co dzień mam gości . teraz czas urlopów i z kumpelami nadrabiamy cały rok .
Jutro też mam gości ,ale ja kocham spotkania wieczorne .

BOŻENKO

Zrobiłyście mi wspaniałą niespodzianka że przyjęłyście zaproszenie . na pogaduchy zawsze czasu za mało .pamiętasz choć jedno spotkanie żeby się wygadać z każdym ,bo ja nie . zawsze niedosyt .Mam nadzieję że jeszcze kiedyś tu zawitasz i na tę okazje już cię kochana serdecznie zapraszam .buziaki .

RENIA
Ależ się zaczerwieniałam..dlatego lubię spotkania ogrodowiskowe ,bo gdzie możemy się tak o kwiatkach nagadać ,jeśli nie tam.

ZBYSZEK

Ani jednej fotki nie zrobiłam ,nie było czasu . Nikita pstryknęła i koleżanka Bożenki

MAGDA

Nooooo za trawkę mi nie dziękuj bo nie częstowałam......

mam nadzieję że niedługo się znowu gdzieś w Polsce spotkamy.

W rajskim też miałam Alba Rosę nawet 3 krzewy i byłam z niej bardzo zadowolona sama się dziwię gdzie ja to mieszczę obejrzałam ogród z relacji Bogdzi i już nie mogę się doczekać Mai, żeby wszystko dokładnie obejrzeć buziole
alinak 23:47, 17 lip 2015

Ania możesz się rozczarować .w telewizji może wszystko wyglądać inaczej .

Margarete 00:58, 18 lip 2015

Piękny ogród, piękne kompozycje roślin.....zaglądam i zaglądałam do ciebie wcześniej ale często bez wpisów, choć poznałyśmy sie osobiście w ub. roku w Wojsławicach to rzadko rozmawiamy tu na forum, ale widziałam relacje z poprzedniego dużego spotkania ogrodowiskowego u ciebie, śledziłam zmiany w twoim ogrodzie...Cieszę sie że bedziesz w TV ze swoim cudnym ogrodem, gratuluje - i ty i ogród zasługujecie na to jak najbardziej - aż się ciesze na ten program
Szkoda że tym razem nie załapałam sie na wyjazd "łódzkiej grupy" ale nie mogłam pojechać, szkoda wielka, pozdrawiam Alinko
rozark 08:48, 18 lip 2015

Alinko wreszcie cię znalazłam,
dziękuję za gościnę, szkoda że tak w pędzie, mam niedosyt ogrodu i twojego towarzystwa jesteś bardzo ciepłą i tryskającą pogodą ducha osobą, życzę sobie spotkać na swojej drodze życiowej więcej takich osób, buziaki ślę i poproszę o zdjęcie jaszczurki, która uciekła przed moim foto