Małe WC zrobione. Oczywiście ponieważ tynkarz miał mnie w d[] i nie chciał otynkować jak go prosiłam, to płytki wyglądają jak naklejone. Niczego innego nie ma co się spodziewać. Po bokach albo tak zostawię i pomaluję tylko na biało (albo kolor?), płytkarz chce dołożyć płytek oczywiście za dopłatą buahaha. Hmmm
I rabata słoneczna, bylinowa, w tym roku już nie taka goła, jednak rośliny zimozielone nawet w tak małej ilości jak u mnie, robią robotę zimą.
Zazdroszczę Anitce i Domi takich zimozielonych ogrodów...
Najgorsza część mojego ogródka, cienista rabata z lewej strony kasztanowca.
Posadziłam tam hosty, tawułki, hakone , paprocie i cały mix pomieszanych tulipanów.
Rodki wyglądają coraz gorzej i pewnie bedą do wymiany
Idziemy alej w stronę kompostownika.
Cała rabata pod lipami jest latem w cieniu, z małymi prześwitami, jedynie zimą jak drzewa są gołe to całe ogródek jest w słońcu
U nas w tym roku 5 młodocianych rozbrykanych futer grasuje, więc choinki nie będzie. Dekoracje zawisną na poziomej belce sufitowej. Trochę mi szkoda, bo lubię moje choinki. Z drugiej strony ubranie prawie 3,5-metrowego drzewka to kupa roboty.
Pokażę, może pomysł ci się spodoba To tylko lampki, przezroczyste bomki, pasemka srebrnego sychu, i szklane zawiesia