Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Osiedlowy ogródek 12:56, 20 gru 2019

Do góry
20 grudzień...12 stopni na termometrze...za cztery dni Święta a u mnie na balkonie kwitną pelaśki

Na ogródku też kwieciście

Przemkowe prymulki, uwielbiam je

Ciemierników chyba dokupię więcej

Basia - Mój Świat 09:12, 20 gru 2019

Do góry

Choinka piękności
Ozdoby w domku i przed domkiem piękności
Buziaki zostawiam
Pamiętajcie o ogrodach 08:51, 20 gru 2019

Do góry
U nas w tym roku 5 młodocianych rozbrykanych futer grasuje, więc choinki nie będzie. Dekoracje zawisną na poziomej belce sufitowej. Trochę mi szkoda, bo lubię moje choinki. Z drugiej strony ubranie prawie 3,5-metrowego drzewka to kupa roboty.
Pokażę, może pomysł ci się spodoba To tylko lampki, przezroczyste bomki, pasemka srebrnego sychu, i szklane zawiesia
Basia - Mój Świat 08:49, 20 gru 2019

Do góry
Basia - Mój Świat 08:48, 20 gru 2019

Do góry
Basia - Mój Świat 08:46, 20 gru 2019

Do góry
Pozdrawiam świątecznie

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:48, 19 gru 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wiedziałam, kiedy zajrzeć. Piękna świąteczna kraina!

Czy wianki z jagodziny sama robiłaś? Na czym one są na drucie?

A ten koń skradł moje serce.

PS Traw to już może nie wiąż.

Ewo użyłam patyki z leszczyny, którą wycięłam jesienią. One są bardzo elastyczna jak są świeże. Robię pojedynczą obręcz. Końce łapie drucikiem. Przykładam potem kępki jagodziny.

Grzeczna dziewczynka jestem i posłucham. Traw już nie będę wiązać. O śniegu można na razie pomarzyć.

Tego konika darzę wiellllllką sympatią. Mam jeszcze takiego dużego konia do renowacji w piwnicy. Jak len minie to się za niego zabiorę.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:20, 19 gru 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Anitka boski macie ten taras i front domu uwielbiam patrzeć i podziwiać...śliczny klimat świąteczny stworzyłaś...Jelonki rewelka
Fajnie jest się tak lenić jak Ty to robisz
Pozdrawiam przedświątecznie

Nawet eMusiowi bardzo się podoba klimacik świąteczny

Czasem trzeba się też podać leniowi, nie opierać się i wyciągnąć z niego wszystko co najlepsze.

Nawet sobie odpowiedni kubek sprawiałam
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:16, 19 gru 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Anitko, pięknie jest.Czas świąteczny, czas bajkowy.

Super to podsumowałaś

Myślałam, że już wszystko wystawiałam na tarasie. A tu dzisiaj rano taka niespodzianka Nie pamiętam, żebym takiego kota w piwnicy w pudełku trzymała Przy okazji szalik zobaczyłam gdzie zostawiałam dzień wcześniej
Pszczelarnia 22:57, 19 gru 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Rośliną roku 2019 w ogrodzie Pszczelarni jest RDEST HIMALAJSKI.

Bo kwitnie długo, nie choruje, jego kłoski i liście dobrze komponują się z prawie wszystkimi bylinami. A nawet - śmiem twierdzić - różami.

Zdj. z lipca 2019

Miłe takie konkursy i werdykty - a ta fotka jest też cudowna - kolor tej marchwi i pallidy niesamowite

złoto wręczone to może jest coś na drugim miejscu ?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:52, 19 gru 2019

Do góry
Korzystając z chwilki wolnej w tym zabieganym okresie i narastającej wokół świątecznej atmosfery składam tą drogą tradycyjnie serdeczne życzenia świąteczne wszystkim odwiedzającym mój wątek. Życzę Wam zdrowych, wesołych świąt, udanego odpoczynku z bliskimi, czasu i uwagi dla siebie nawzajem, ciepła i życzliwości, radości że świątecznych chwil z rodziną i wspaniałych prezentów pod choinką dla wszystkich

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:47, 19 gru 2019

Do góry
Danusiu, kalendarz dotarł, czuję się zaszczycona. Sprawiłaś mi wielką radość. Dziękuję. Bardzo dziękuję.

Ucieszyła mnie strona z września

pozdrawiam
TOPowe róże sezonu 2019 22:43, 19 gru 2019

Do góry
37. Vanessa Bell – ładny delikatny kwiat, pachnie, kwitnie obficie, powtarza, wcześnie zaczyna, zdrowa

38. China Girl – ładny kwiat i kolor, powtarza, niewielki krzaczek, niezbyt zwarty, łapie plamki

39. The Sun and the Heart – ładny kwiat, płowiejący z czasem do białego, mocno pachnie, kwitnie obficie, ale późno zaczyna, zdrowa

40. Charlotte – ładny kwiat, pachnie, kwitnie obficie, powtarza, trochę łapie plamki

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:43, 19 gru 2019

Do góry
a we wrześniu co ??????

z tej radości obleciała ogród i zrobiłam dla Ciebie bukiecik

i tym akcentem kończę moje podsumowanie

życzę weny w przygotowaniach świątecznych

pozdrawiam wszystkich, tych którzy się nie ujawnili również

tymczasem

TOPowe róże sezonu 2019 22:41, 19 gru 2019

Do góry
34. Tradescant – ładny kwiat, pachnie, powtarza, wcześnie zaczyna, niegęsty pokładający się krzaczek, łapie plamki.

35. The Alnwick Rose – ładny kwiat, pachnie, powtarza, zdrowa, u mnie niezbyt gęsty krzaczek

36. Alabaster – ładny klasyczny kwiat, mocny aromat, zwarty krzaczek, kwitnie obficie i powtarza, łapie plamki

TOPowe róże sezonu 2019 22:40, 19 gru 2019

Do góry
30. Chantal Merieux – śliczny kolor i kwiat, kwitnie obficie, powtarza, trochę łapie plamki

31. La Rose du Petit Prince / Synactif – ciekawy kolor kwiatów, kwitnie obficie, pachnie, powtarza, zdrowa

32. Pride and Prejudice – ładny kwiat, kwitnie obficie, zdrowa, pachnie, późno zaczyna, słabo powtarza, krzaczek rozpada się bez podpór

33. Brother Cadfael – ładny wielki kwiat, pachnie, zdrowa, powtarza, niezbyt gęsty strzelisty krzaczek

TOPowe róże sezonu 2019 22:38, 19 gru 2019

Do góry
26. Wife of Bath – wcześnie zaczyna, kwitnie obficie, pachnie, ma zgrabny krzaczek, trochę łapie plamki

27. Sunblaze – ma śliczny kwiat i pąki-kuleczki, kwitnie obficie, powtarza, ale łapie plamki

28. Ballerina – róża piżmowa z milionem pojedynczych kwiatów-motyli, kwitnie obficie, powtarza, w tym sezonie zdrowa

29. St Cecilia - śliczny delikatny kwiat, pachnie, kwitnie obficie, ma niewysoki krzaczek, co jest rzadkością u austinek, trochę łapie plamki

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:37, 19 gru 2019

Do góry
I to jest koniec mojej opowieści o sezonie 26-26.2019

sezon ogrodowy niesamowity -

takiego nie było, sporo spotkań ogrodowych w pięknych ogrodach, ciekawe spotkania u mnie, podwójna wizyta Mai z ekpią, trzy wyśmienite wyprawy ogrodowe w cudownym towarzystwie ogrodowym w zarąbistych ogrodach
całkiem przyzwoite plony ogrodowe,
dużo radości i dużo pracy
i tylko o majowym zimnie i czerwcowych upałach, komarach i suszy nalezy zapomnieć.

I jakby tego było mało wczoraj zaglądam do skrzynki a tam niespodzianka .
Kalendarz od Danusi - zwykle od szefa dostawałam kalendarz i mi się przypomniało

Danusiu dziękuję

zaczyna się bardzo energetycznie

w narożnikach są takie fajne rysuneczki inne w każdym miesiącu

i są różne takie cienie jakby

TOPowe róże sezonu 2019 22:36, 19 gru 2019

Do góry
Do tej listy dorzucam też kolejne odmiany, które rosną u mnie od kilku sezonów i coraz bardziej mi się podobają:

22. Elodie Gossuin – ładny kolor i kwiat, pachnie, zgrabny krzaczek, trochę łapie plamki

23. Playful Rokoko – ładny kwiat, obficie kwitnie, zdrowa, ale nie pachnie, wyrzuca w drugim tłoczeniu długie pędy, późno zaczyna, w tym roku kwitła gorzej niż w poprzednich sezonach

24. Roseninsel – ładny kwiat, zgrabny krzaczek, obficie kwitnie i powtarza, trochę łąpie plamki, w tym roku kwitła gorzej niż w poprzednich sezonach

25. Foxy Flower Circus – ładny kwiat, obfite kwtnienie, powtarza, zdrowa, nie oczyszcza się sama, przez co wygląda nieładnie po przekwitnieniu

TOPowe róże sezonu 2019 22:34, 19 gru 2019

Do góry
18. Mme F.Graindorge – piękny kulisty kształt małych kwiatków oraz przyjemny kolor lila, ale każdy sezon łapie plamki i stoi dosyć długo bez liści.

19. The Prince - piękny kwiat i kolor, ślicznie mocno pachnie, obfite kwitnienie, minusik za łapanie plamistości

20. Dieter Muller – piękny kwiat i kolor, pachnie, niestety krzaczek nie jest zbytnio zwarty i się rozpada – potrzebuje podpory. Łapie plamki.

21. Snovit / White Morsdag – przyjemny drobny kulisty kwiat, róża pasująca jako towarzystwo do każdej innej, ale często łapie plamki, przez co wcześnie gubi liście (zdjęcie z roku 2018).

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies