Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 20:58, 17 gru 2019

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 20:55, 17 gru 2019

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 20:54, 17 gru 2019

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 20:52, 17 gru 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Mało bywam na forum, ale zaglądam w poszukiwaniu ozdób świątecznych. U Marioli i Doroty już dzieje się, zajrzę niebawem Pozdrawiam Aniu

Jolu, ja tęż ostatnio nie bywam na forum, bo zajęłam się robieniem prezentów.
Już skończyłam i teraz mogę zająć się czymś innym
U mnie w tym roku króluje natura. Wszystkie bawełniane gwiazdki, serwetki i koronki wskoczyły na jutowe koła i stożki.
Mech też ma swoje pięć minut
Oto efekt mojej dłubaniny.
Dwa ogrody 20:05, 17 gru 2019

Do góry
Anpi, Sylwia, ElaS, Milka, Pszczelarnia, Agania, Ryska
Hanuś - podziękowania dla grzybiarki
Basilikum - muchomorki trzonki mają ciasno wypełnione, nie usztywniam, szyj
Poppy, Anda, Karolina, Gosika67, Mała Mi, Anabuko1, Agnieszka W, Yolka, Basia Kraj.,Ania z Uroczyska, Mira
Rench - kosz z funkcją kosza, pozdrowienia dla koleżanek z pracy
Mirkaka - cytowane doniczki to letnie trafienie giełdowe, fotki szafy to chyba już po świętach...

Dziękuję jeszcze raz Pozdrawiam też cichych podczytywaczy

Usiadłam tu dziś, bo wreszcie finiszuję z dekoracjami w pracy, wykonywanymi po pracy. W ostatnich dniach wyglądało to tak, że wyjeżdżałam rano, wracałam wieczorem i już na żadne dłubaniny nie miałam ochoty. Ale że nie umiem usiedzieć spokojnie nawet wieczorami, to dla relaksu dokończyłam rodzinkę..
Pana Łosia
Zdjęcia takie sobie, bo robione przed chwilą, w realu wygląda to dużo lepiej. Łosiątko to mój faworyt

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:38, 17 gru 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Fajnie być na takim etapie

Jaki kolorek wybrałaś?
Karola powiedz mi jaki jest koszt przyłącz gazu przez gazownię.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:19, 17 gru 2019

Do góry
Fajnie być na takim etapie
Mój ogrodowy pamiętnik 18:45, 17 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No właśnie, tak powinny być powiększone rabaty na dole. Przynajmniej tyle.

Ja bym ze schodów w prawo zrobiła przejście trawiaste, o liniach jak na dole. Ciężko będzie latać aż na dół do schodów żeby się dostać do ogrodu.

Kłopotem są te śliwy w takim rzędzie i tak daleko posadzone od tarasu

To przejście można wycelować pomiędzy śliwy gdzieś tutaj.
U góry rabata dziwna byłaby, ja bym wcześniej ją skończyła, chyba że ona tak z powodu śliw jest, ale ja tego wszystkiego nie wiem.

Dziękuję Danusiu . Wszystko tak ładnie kształtnie wyszło i jakoś takie poukładane się zrobiło . Tak naprawdę planowaliśmy zejście ze schodami zrobić w połowie tarasu bo tędy zazwyczaj schodzimy na dół ogrodu i trochę nie pomyśleliśmy o tym robiąc taras, który jest na wysokości 50 cm. Musimy to w końcu zrobić.
Jeszcze nie przyzwyczaiłam się do myśli, żeby zrobić rabaty wokół śliw . Temat do przespania dla mnie .
Prostą rabatę na dole musiałabym wcześniej skończyć bo domek narzędziowy ma wyjście skrajnie z prawej strony i musi być miejsce na wyjechanie taczką, kosiarką itp.

Mój ogrodowy pamiętnik 17:23, 17 gru 2019

Do góry
No właśnie, tak powinny być powiększone rabaty na dole. Przynajmniej tyle.

Ja bym ze schodów w prawo zrobiła przejście trawiaste, o liniach jak na dole. Ciężko będzie latać aż na dół do schodów żeby się dostać do ogrodu.

Kłopotem są te śliwy w takim rzędzie i tak daleko posadzone od tarasu

To przejście można wycelować pomiędzy śliwy gdzieś tutaj.
U góry rabata dziwna byłaby, ja bym wcześniej ją skończyła, chyba że ona tak z powodu śliw jest, ale ja tego wszystkiego nie wiem.

Pachnący różami, malowany bylinami 16:27, 17 gru 2019

Do góry

Liliowiec Roswitha

Pachnący różami, malowany bylinami 16:19, 17 gru 2019

Do góry

liliowiec Fitzasaurus

Pachnący różami, malowany bylinami 15:58, 17 gru 2019

Do góry

Pachnący różami, malowany bylinami 15:53, 17 gru 2019

Do góry

Pachnący różami, malowany bylinami 15:49, 17 gru 2019

Do góry

Pachnący różami, malowany bylinami 15:39, 17 gru 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ewa, ogromne dzięki dla Ciebie za podpisywanie roślin.
I za festiwal jeżówkowy. Bo to też jedne z moich ulubionych roślin. W tym roku kupiłam Virgin i Real Green. I to na pewno nie koniec jeżówkowych zakupów. Ale co począć jak co roku pojawiają się nowe odmiany .

Nie ma za co, to czysta przyjemność pokazywać rośliny.
No właśnie, wciąż szkółkarze kuszą nowymi odmianami. Ja przeglądam ofertę róż bardzo róża jestem

Big Smile

Pachnący różami, malowany bylinami 15:33, 17 gru 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
No nie mogę u Ciebie oglądać róż bo na moje wtedy szlak mnie trafia choć w tym roku były lepsze ale jeżóweczki o kej .Masz ich sporo .mam je od zeszłego roku i zachwycam się nimi.
Nie kłują nie zaczepiają i są bezproblemowe !!!!!Pozdrawiam

U Ciebie róże niebiańskie.!!!!

Zawitko, nie denerwuj się tak, twoje róże też urosną.

Teraz liliowce

Mój ogrodowy pamiętnik 15:32, 17 gru 2019

Do góry
Wracając jeszcze do rabaty przy domu to może by zrobić ją tak jak narysowałaś tylko przesunąć ten jasny kawałek trochę dalej (żeby nie był na tle okna tylko na tle ściany) i w niego wsadzić jakieś ozdobne, kwitnące drzewko a resztę rabaty obsadzić czymś niższym?

Albo wersja całkowicie kulista...

Tajemniczy Ogród 14:30, 17 gru 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Helen, Renata, czy ja coś mówiłam, że JA skończyłam sezon??? Ja oficjalnie przestałam dręczyć ogrodowo mojego M, to - On zamknął sezon Wczoraj przyszło jeszcze malutkie zamówionko z F., już wsadzone, a czekam jeszcze na przesyłkę cebulową z B., baardzo się ograniczałam, ale tak w ogóle nie zamówić? No nie dałam rady
O, takie mini zamówienie popełniłam na przytarasową:

A co na zdjęciu, jeśli mogę zapytać??
Mój ogrodowy pamiętnik 13:29, 17 gru 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

A musi być zachowawcza? Bo mnie coś takiego przyszło do głowy:

Chciałam zachować oba ząbki, tak jak teraz są, ale wtedy rabata mi wchodziła w skarpę. Ale może ktoś wpadnie na lepszy pomysł.
Nad miejscem na basen trzeba jeszcze pomyśleć, szczegóły dopracować, wiadomo...

Czemu ja tak nie umiem wymyślać .
Generalnie staraliśmy się przynajmniej na górze żeby one były na rysunku koła tzn. ja stałam ze sznurkim na patyku a mąż biegał po kole i rysował rabaty.
Środek koła wypadał jakoś pomiędzy oknami kuchennymi czyli tak jak na Twoim rysunku. Powiększaliśmy to koło w tym roku ale nie aż tak .
Jakbym powiedziała eMkowi że mamy je jeszcze powiększyć to by mnie zabił chyba .
Rozumiem że to kółko-rabata na dole do zrobienia mogłoby być .
Tu gdzie narysowałaś schody ze skarpy to nie zrobiliśmy ich jeszcze a powinno być jakieś sensowne zejście.
Fajnie na górze pociagnęłaś to półkole. Ciekawie to wygląda. Podoba mi się to nawiązanie z jasnym kawałkiem rabatki. A może by tak dać trochę z boku taki jasny kawałek rabatki i na nim właśnie dać jakieś ozdobne drzewo?
A co przy śliwach narysowałaś?

Skarpa wyglada tak.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies