Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:43, 16 gru 2019

Do góry
Pierwszy aster u nie to Violetta - jest śliczny i oznacza nadejście pory astrowej

a jak pora astrowa to i astrowi goście - odwiedził mnie Konrad i Andrzej no i znów miałam fajne spotkanie

mam nową miłość - aksamitki

ta dalia mnie irytuje - ma przepiękne liście / dalie przepięknych liści nie mają/ tworzy ładny krzaczek ale bardzo późno kwitnie i niezbyt obficie

dalia Sylwia jest piękna

poszerzyłam tą rabatę i róża jest już w rabacie - ciekawa jestem tej zmiany
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:34, 16 gru 2019

Do góry

coś podziałałam w ogrodzie bo widzę że jakieś porządki porobione - ogród wymaga tego stale, ja siadłam na laurach po nagraniu w czerwcu i dopiero w sierpniu usiłowałam coś zdziałać
przypomniało mi się w sierpniu była u mnie Danusia, no...motywacja była, pamiętam że coś mnie zagrypiało i nawet miałam odwołać spotkanie bo ogród nie był dopieszczony no ale tym razem chodziło o miłe spotkanie pogadanie
i tak było co prawda krótko

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:28, 16 gru 2019

Do góry
moje paprocie padły w czerwcu od upału i suszy, potem w lipcu deszcze ocuciły je i pierwszy raz odkąd je mam /od zawsze bo je zastałam/ powtórnie puściły liście - no bardzo mnie to ucieszyło

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:22, 16 gru 2019

Do góry
tej begonii też nie przechowam, ciekawe czy pojawią się znów ciekawe begonie

smakuję i zbieram nasiona

w powietrzu robi się z wolna babie lato

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:17, 16 gru 2019

Do góry
to jest szałwia szkarłatna - mój siew - wzbudza zachwyt siewców

to jest ogórek cytrynowy - nie wyszło mi - smak nie szczególny - oczekiwałam coś innego

mam taka majową piwonię która stale w sierpniu tak wygląda

limki informują mnie że czas pomyśleć o własnych wakacjach
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 23:17, 16 gru 2019

Do góry
Jola_M napisał(a)
no to już wrzucę tą dzisiejszą prace z obornikiem brakło mi, ale dowiozę
rozsypałam też 20 kg mączki bazaltowej pod spodem i przegrabiłam z ziemią.
Bylinowa dostała

I super. Tak właśnie powinno wyglądać odżywianie mikroorganizmów glebowych.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:10, 16 gru 2019

Do góry

te puchate strzępiaste dalie to nówki - bardzo mnie cieszyły takie hipisy

mam 3 jabłonki
ta to Golden Hornet - jest urocza ma najsmaczniejsze jabłuszka ale na razie nie rośnie choć była obłożona jabuszkami - posadziłam ją tak by dawała cień przy ławce w części ...w nawłociowym ogrodzie

tunbergię miałam pierwszy raz - no.. najpierw nie rosła za to w sierpniu się rozszalała
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:01, 16 gru 2019

Do góry

z pomidorami stale się uczę i szukam odmiany dla siebie najlepszej - miałam tym razem sporo odmian - w tym roku chyba najbardziej mi pasowała Mata Hari i malachitowa szkatułka,cytrynek groniasty tez był ok

co to się takie robi - co źle zrobiłam?

to jest rudbekia triloba - uwielbiam ją i wszystkie rudbekie też
ale ta akurat to siewka - 2 lata temu dostałam od Kondzia sadzonkę i okazało się że te rudbekie są dwuletnie - a myślałam że mi nie przetrwała - zebrała nasiona już mi nie umknie
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:54, 16 gru 2019

Do góry
Mamy połowę sierpnia bo na tym skończyłam

zapraszam do ogrodu na ostatnią jego odsłonę - to jest taki czas dla ogrodu kiedy robi się najfajniejszy - światło w ogrodzie robi się korzystne
ja mam więcej czasu, już się nie spieszę, zbieram z ogrodu co się da, podjadam, stale coś zakwita więc ogród zaskakuje każdego dnia
no i nie żałuję sobie - robię bukiety

sadźce od 2 lat sadzę i bardzo mi pasują - może jeszcze biały iedyś

Coś jeszcze, coś więcej... 22:46, 16 gru 2019

Do góry
ww.ogrodowisko.pl/uploads/p/196/1968647/original.jpeg[/img]

Ten wianek miał być na prezent, ale ostatecznie jest u mnie na tarasie

Ten bardzo mi się podoba. Sama nie wiem czy to dobrze że został, skoro miał być prezent

szybki jesteś z dekoracjami,

pozdrawiam
U Matki... 22:35, 16 gru 2019

Do góry
Magia świąt jest jak jest prawdziwa choinka

Coś jeszcze, coś więcej... 22:26, 16 gru 2019

Do góry
Podsuwam Wam również pomysł na kompromis w rodzinie Ja chciałem koniecznie mieć żywa choinkę do sufit, Mama zaś dalej sztuczną. Mamy dwie W salonie i kuchni

Patrzę w telefon i... tyle mam zdjęć Muszę pobuszować u Was co tam pięknego natworzyłyscie
Coś jeszcze, coś więcej... 22:20, 16 gru 2019

Do góry
Jejku - ze ktoś tu jeszcze zagląda Miło mi, bardzo
Dziewczyny w tym roku i szaleje z dekoracjami i nie O ile kiedyś planowalem gdzie będzie co stało to w tym roku jest jeden wielki spontan. Bo ozdoby powstawały między malowaniem ścian a skręcaniem mebli Głównie bazowałem na ozdobach z zeszłych lat jak i tych kupionych wraz z bułkami Tak powstał między innymi pomysł na krasnale Leżały czapki, wziąłem i powstalo 5 takich cosiów

Wianek na główne drzwi Dla porównania wielkości wspomnę, ze ja mam 187 cm wzrostu Zajmuje prawie całe drzwi No i ma magiczną moc - swieci w ciemności

Światełek na domu NIGDY nie umiałem dobrze sfotografować i już nawet nie próbuje - na szczęście Wam wyobraźni nie brakuje to możecie się domyślić, ze... jest fajnie W oknach wiszą już klasyczne wianki z jodły z doczepiona kokarda jak na wianku wyżej

Ten wianek miał być na prezent, ale ostatecznie jest u mnie na tarasie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:24, 16 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zarówno złoto, jak i zieleń, są ponadczasowe i mi się na pewno nie znudzą, przynajmniej w tym ogrodzie, który jest monochromatyczny, stonowany i spokojny w odbiorze.

Z nowości gałązkowych zastosowałam cedr, a eukaliptus miałam już dawniej. Do tego oczywiście sosna wejmutka, jodła kaukaska i jodła szlachetna. Plus cyprysik 'Yvonne'.

bardzo podoba mi się ta gwiazdka, szukam takich może też na giełdę zajadę choć może nie powinnam
Cedr super, nawet myślałam żeby go posadzić w ogrodzie.
Czy ten wianek jest z naturalnych gałązek? Super się eukaliptus prezentuje

a czy przypadkiem dyplomowana florystka Ci nie pomagała
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:00, 16 gru 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Nie ma to jak przesadzać rośliny do większych doniczek. W połowie grudnia. W kuchni. Bo na zewnątrz za zimno. I kupowanie na wyprzedażach w czarny piątek. Buahaha

W sypialni będzie materac póki co. Bo na nic innego mnie już nie stać. Haha

Zrób łóżko z palet
link
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:39, 16 gru 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Zgadzam się z Sylwią: cudny jest

Agania ma talent do wyszukiwania oryginalnych rzeczy

A ja sie dalej cieszę iluminacjami - chyba sie rozkręcam w tym temacie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:36, 16 gru 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ok

Mam świetnych ludzi w pracy - zawsze wiedzą jak trafić w sedno I imieniny mam w superowy czas

To prezent od innej koleżanki - też coś rewelacyjnego! Kurtyna świetlna Efekt iluminacji jest podwójny - zobaczcie na staw!

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:27, 16 gru 2019

Do góry
Nie ma to jak przesadzać rośliny do większych doniczek. W połowie grudnia. W kuchni. Bo na zewnątrz za zimno. I kupowanie na wyprzedażach w czarny piątek. Buahaha

W sypialni będzie materac póki co. Bo na nic innego mnie już nie stać. Haha
Pamiętajcie o ogrodach 18:53, 16 gru 2019

Do góry
Choinka kupiona ale na razie stoi nie przybrana i może tak zostanie

a za oknem łażą

Mój ogrodowy pamiętnik 18:45, 16 gru 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Przepiękne wrzosy masz, czy one wszystkie dobrze zimują? U mnie jak kupię jakieś nowe to mi przemarzną, tylko moje stare białe są niezawodne

No właśnie mnóstwo osób narzeka na wrzosy a ja nie mam z nimi żadnych problemów. Nic nie wypada a rosną aż za dobrze bo już się tak zagęsciły, że musiałabym je przerzedzić. Ale co roku okrywam stroiszem i nic nie przemarza.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies