Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:56, 02 paź 2019

Do góry
O szok cudnie !!!

...jaka to trawa ?
Ogród do odnowy 12:33, 02 paź 2019

Do góry
Gosiu - pamiętasz jak rozmawiałyśmy o czyszczeniu oczka? W obecnym Działkowcu jest artykuł
Fragment dla ciebie
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:20, 02 paź 2019

Do góry
Uuuu, ale planowanko fajne .
Ewcia, a ten wąski pasek trawniczka to tam jest do czegoś potrzebny? (to co zaznaczyłam czerwonym zygzaczkiem)
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:40, 02 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)
jak robisz takie schodki, to może i tutaj też by zrobić np tak

Ogród bez reguł 11:31, 02 paź 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

TAR napisał(a)

to jest albo Barr's Blue albo Marina Volkonsky

Gosiek33 napisał(a)
mam podobnego od Szmitów Abendsonne - nowoangielskiego

Gosiek33 pokazała u siebie przecudne astry w kolorze, który rzuca mnie na kolana, dlatego pozwoliłam sobie skopiować, żeby mieć "z tyłu głowy", jak będę polować

Ogród bez reguł 11:22, 02 paź 2019

Do góry
U mnie dziś za oknem listopad jak się patrzy , więc wkleję kolorowe zdjęcia zrobione w połowie października ub. roku. Krzew rośnie "na mieście" i przyznam, do tej pory nie rozszyfrowałam, co to jest. Mam pewne podejrzenia, że może być perukowcem

Przerwa na kawę... 11:19, 02 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
.
Stewartia - będę ją wyprowadzać na drzewo. Była druga sadzonka z listkami prawie pomarańczowymi ale miała gorszy kształt. Ta idealnie nadaje się na wyprowadzenie.

Ładny egzemplarz
Jesteś niesamowita w tym szaleństwie zakupowym
Kiedyś będzie tu ogród 11:15, 02 paź 2019

Do góry
anka_ napisał(a)

A jesień idzie...

Czy to jest perukowiec? Znalazłam u siebie "na mieście" coś podobnego w ub. roku i nie mogłam rozszyfrować
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:43, 02 paź 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Na spacerku znalazłam takie niespodzianki

Dominiś a te niespodzianki to w Twoim ogrodzie rosną? bo tak mi to wygląda to maślaki?
Ogród do odnowy 10:43, 02 paź 2019

Do góry
TAR napisał(a)
moj Katsura wyglada podobnie

Paldiski jest o tyle ciekawy ze to zwyklak pospolity bez szczegolnych wymagan a wyglada jak Dissectum

ale listki mnie nęcą jak u tej brzózki

diabelski jeszcze się ociąga
Kiedyś będzie tu ogród 10:43, 02 paź 2019

Do góry
Red Leonardo skutecznie jesieni się opiera. Kwitnie jak szalony cały sezon.

Klon pospolity Columnare jeszcze zielony, ale skrzydlaki rzucają się w oczy.

Irga Zabella -muszę dokupić

Miłorząb w jesiennych szatach, Graziella za nim jeszcze nie.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:41, 02 paź 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Tar - dzięki za głos w sprawie klona . Jak Sango Kaku i Oridono przeżyją w dobrym zdrowiu do wiosny to kupię kolejne klony palmowe . Zreszta nie tylko palmowe .

Magara - doorenbosy będę kupować stacjonarnie

Iwonka, Lucy - fota wytyczonych rabat z okna dachowego, oczywiście z telefonu więc wiadomo jaka jakość, poglądowo-robocza . Linie rabat będą jeszcze przechodzić kosiarkowy test .

I z tarasu:

Kaska no ekstra, lecisz jak burza ze wszystkim. Mnie sie podoba. Chociaz te rabate pod basenem (tam gdzie jest to cos betonowe) bardziej bym pozaoblała, do koszenia łatwiej i wizualnie miekko. wiesz o co chodzi.
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 10:35, 02 paź 2019

Do góry
Witajcie,
Mam problem z cisami. Od ok. Miesiąca zaczęły mi brązowieć, gubić igly.
Cisy zakupione w szkółce, ich bryły korzeniowe odsłonięte były biowlokniną. Posadzone w kwietniu, natomiast w docelowe miejsce trafiły w czerwcu. Podlewane systematycznie zgodnie z informacjami uzyskanymi że szkółki ( podczas upałów codziennie wieczorem) obecnie 2 razy w tygodniu. Tydzień temu wykonałam optyka na miseczniki, znalazłam na kilku drzewach pojedyncze osobniki, jednakże stan roślin z dnia na dzień pogarsza się. W sklepie ogrodniczym zalecił mi abym teraz zrobiła oprysk z Previcur+sanium.
Czy możecie mi coś doradzić, ponieważ nie chciałabym stracić tylu roślin.
Pozdrawiam

Kiedyś będzie tu ogród 10:35, 02 paź 2019

Do góry
No właśnie z tymi widokami mam lekki problem. Patrząc z domu obsadzone mam tak, że jak drzewa urosną to zasłonią. Ale z okolic stawu widoki są. Wprawdzie od wału do końca działki jest jeszcze 10-12m ale idzie tam wodociąg, więc mam ograniczenia co do drzew. A bardzo chciałam tam liściaki- taka płonąca ściana jesienią. Pewnie stanie na serbach, żeby przysłonić.

A jesień idzie...

Zielony zakątek z Antonówką 10:28, 02 paź 2019

Do góry
Oto nowe roślinki
- 3 Kruszyny pospolita Fine Line 'Ron Williams' /kupione koło Cyganki/
- 2 Molinie 'Tears of Joy', 3 Molinie Variegata /z Daglezji/
- 1 Krwiściąg mieszańcowy 'Pink Brushes', 1 Rdest himalajski 'Blackfield' PBR i 1 Kłosowiec mieszańcowy 'Blue Fortune' /kupione u Danusi/

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:20, 02 paź 2019

Do góry
Na spacerku znalazłam takie niespodzianki

Ogród do odnowy 10:11, 02 paź 2019

Do góry
Ciągle czytam o nowych klonach, u Gruszki ściętolistny, teraz ten paldiski, a myślałam, że już więcej nie mam w głowie

orange dream

stoi jeszcze w doniczce, schowałam go gdy wichura była ale bardzo łyso zrobiło się na tej rabatce
Przerwa na kawę... 10:07, 02 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Gosiu, no ładny jest Burning Love. Na razie kombinuję jakby go wsadzić. Może dam mu większą donicę i zadołuję. Miejsce dla niego wybrałam ze słońcem po południu. Nie wiem czy da tam radę. Ale na metce ma stanowisko słoneczne/półcień. W razie czego łatwiej przeniosę. Nie wiem tylko czy kwitnie obficie czy tak sobie, czy tylko z listków ozdobny. Mało jest o tej odmianie. A jak wygląda - sama oceń.

Jeszcze Curly Red mi się podoba

Bardzo ładny, jakoś na kwiaty nigdy specjalnie nie czekam, dla mnie zmienna kolorystyka liści i liście zimą to największa ich zaleta. Curly Red bardziej wrażliwy, zachwyacałam się piękną sadzonką w szkółce ale w końcu oprzytomniałam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:03, 02 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)

dobrze rozumiem, że to Ty Agatko na fotce z Danusią ???
Ogród do odnowy 09:56, 02 paź 2019

Do góry
TAR napisał(a)

to jest albo Barr's Blue albo Marina Volkonsky

mam podobnego od Szmitów Abendsonne - nowoangielskiego

a te od Ciebie jeszcze nie pokazały w pełni koloru, dopiero jak ruszą nowe pędy od korzenia będzie można je w pełni podziwiać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies