Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Matki... 15:24, 15 gru 2019

Do góry
Dziecioki porosły

Ale ja nadal walczę ogrodowo

Choć czasem tez i odpoczywam

I zakochałam się w kręceniu mydeł - nigdy nie pomyślałabym, że tak się w tym zakocham

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:11, 15 gru 2019

Do góry
Ewo poogladalam troche ale on jak dla mnie za szybko leci z tym wozkiem skacze od ogrodu do ogrodu i nic konkretnego nie pokazuje

Basiu dzekuje za pozdrowienia zycze wspanialego swiatecznego czasu

Dla Gosci watkowych wlasnie zerwane w ogrodzie grudniowe rzodkiewki

Dwa ogrody 14:58, 15 gru 2019

Do góry

Przyleciałam pogapić się na Twoje artystyczne bombki,a tu grzybobranie
Szkoda,że tak daleko mieszkasz,warsztaty pod Twoją dyrekcją byłyby świętem dla mnie i koleżanek z pracy

Te skarby poniżej, odlotowe OMG . Jak wykorzystałaś ten ażurowy,czarny kosz. Donica do wewnątrz, czy jak ?
Ogród bez reguł 14:48, 15 gru 2019

Do góry
Zdecydowanie bardziej podobają mi się takie rozwichrzone trawy, nie wiązane w snopki. Najwyżej będę miała sprzątanie wiosną - a przecież i tak będę miała

Żurawka Forever Purple jest obłędna z tym swoim kolorem. Zdecydowanie zasługuje na rozpropagowanie po ogrodzie , podobnie zresztą jak Marvelous Marble. Dobrze, że je się tak fajnie dzieli

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:40, 15 gru 2019

Do góry
Danusiu pasowała by mi tam nie powiem, ale nie wiem czy to ta sama co mam na dużym ogrodzie kilka? Ona potem calutka w owocach???
Jeśli tak to raczej wolałabym bez owoców bo już tamtych nie ma kto obierać i lecą, a potem siewi wschodza jak pod mirabelką. A tu by była nad chodnikiem, trzeba by zbierać żeby nie deptać.....

Ale może ten kolorek to by był dobry trop, brakuje mi takiego w podwórku bardzo

Tu mam koło bacówki za grujecznikiem. To ona? Bo te dostałam jako siewki od koleżanki.

widać nawet te owocki
(całkiem smaczne)

tu jesienią też piękna plama koloru....tylko tych owoców bym nie chciała w podwórku mieć...
Ogród bez reguł 14:37, 15 gru 2019

Do góry
Ogród bez reguł 14:31, 15 gru 2019

Do góry
Nie miałabym nic przeciwko temu, by mieć na całej połaci śnieg , ale tu nic nie wymyślę. Więc dobrze, że są jakieś kolory

Ogród bez reguł 14:20, 15 gru 2019

Do góry
Dziś znów od rana lał deszcz. Zupełnym przypadkiem znalazłam się w ogrodzie w przerwie między padaniem a padaniem, mając w kieszeni jedynie telefon. Skorzystałam z okazji , choć nie są te zdjęcia może takie, jakie mogłyby być

Odkryłam tajemnicę kulki bluszczowej - tam jest po prostu słupek z prądem, a bluszcz się przez słupek "przerzucił" i wyoblił kanty
Remota nadal zielona, podobnie jak niektóre paprocie.
Mój ogrodowy pamiętnik 14:13, 15 gru 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Ta zimozielona rabatka pod oknem była zrobiona jako pierwsza czyli jakieś 3-4 lata temu i do tej pory nie wpadłam na to żeby cokolwiek tam dosadzić .
Ale poddałaś mi mýśl. Generalnie nie lubię grzebać w żwirowych rabatkach ale może faktycznie można by było coś tam dosadzić np. wrzosy albo coś innego.

Z bliska ta rabata wygląda tak:

Myślicie, że można by przy bukszpanach i trzmielinie coś posadzić? Ja do końca nie wiem jakie one mają korzenie.

Albo jakieś turzyce...., aż sie prosi cos niższego jako wypełnienie jeszcze
Mój ogrodowy pamiętnik 14:08, 15 gru 2019

Do góry
Ale najbardziej chciałabym żeby jakieś dobre duszyczki poradziły mi czy jest sens robić rabatkę przy domu. Myślałam o pólkolu pod oknami kuchennymi. Zrobiłam fotki z kilku stron. Miejsce wygląda tak:

Plusy: rabatka na nowe chciejstwa , przełamanie schematycznych rabat pod płotem, ukrycie łysych pasków przy zabetonowanym chodniku (trawa tu nie chce rosnąć), zmniejszenie trawnika , zagospodarowanie pustej przestrzeni przy domu.

Minusy: na boki rabaty będzie spadał śnieg z dachu, mocne nasłonecznienie. Innych minusów w zasadzie nie znajduję bardziej zastanawiam się czy taka rabata będzie w ogóle pasować w tym miejscu.
Co o tym sądzicie?

Mój ogrodowy pamiętnik 13:57, 15 gru 2019

Do góry
Mam jeszcze rabatę z magnolią i przy tej co roku mnie kusi żeby coś dosadzić bo magnolia jest ladna wczesną jesienią a potem to już tylko zielone liście ale wiem że nie wolno grzebać przy korzeniach magnolii więc się powstrzymuję . Oczywiście kusi mnie też żeby coś innego w jej miejsce posadzić ale szkoda mi magnolii. Rośnie tu już kilka lat i radzi sobie mimo wygwizdowa.

Ogród w Klein Kottorz 13:56, 15 gru 2019

Do góry
daszum napisał(a)

Danusiu, podziwiam kolorową jesień w Twoim ogrodzie. Chciałabym przy okazji zapytać o tego przewieszającego się iglaczka na fotce. Co to takiego?
Mój ogrodowy pamiętnik 13:38, 15 gru 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja bym te wrzosy powtórzyła tam pod oknem koło tych kulek

Ta zimozielona rabatka pod oknem była zrobiona jako pierwsza czyli jakieś 3-4 lata temu i do tej pory nie wpadłam na to żeby cokolwiek tam dosadzić .
Ale poddałaś mi mýśl. Generalnie nie lubię grzebać w żwirowych rabatkach ale może faktycznie można by było coś tam dosadzić np. wrzosy albo coś innego.

Z bliska ta rabata wygląda tak:

Myślicie, że można by przy bukszpanach i trzmielinie coś posadzić? Ja do końca nie wiem jakie one mają korzenie.
Mój ogrodowy pamiętnik 13:35, 15 gru 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Miałaś rację z tą pogodą w grudniu..... ciepło i deszczowo....sprawdza się....fajnie ,rośliny się napiją

U mnie deszczu było mało więc wczoraj poleciałam podlać różanecznika i kilka zimozielonych. Stąd tych parę zdjęć bo tak to nie wyłażę na ogród. Tak więc dzisiaj oczywiście musiał spaść deszcz . Ale niech pada. Najniższa temperatura jak do tej pory -6. Okryłam tylko judaszowca. Róż też póki co nie kopczykuję. Zobaczymy co będzie w styczniu i lutym.
Namowiłam eMka wczoraj żeby śliwy pobielił. I mam teraz quasi brzózki .

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:25, 15 gru 2019

Do góry
Jak mi się praca pana spodoba - to w następnej kolejności biore sie za kąpielowy

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:22, 15 gru 2019

Do góry
Wczoraj zrobiłam drugi bok w boazerii. To był wyczyn bo trzeba było pokonywać płot. Miałam 2 drabiny po obu stronach i tak przechodziłam na wysokościach

Wyrysowałam też jak chcę zaszklić - tak ma wyglądać podział komór
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:19, 15 gru 2019

Do góry
Teraz jasna architektura bardzo rzuca się w oczy...
Liliowo i kolorowo:) 13:18, 15 gru 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Cudowny ten zakątek, Danusiu i piękne wspomnienie lata. A co to tak pięknie kwitnie na różowo?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:15, 15 gru 2019

Do góry
Niestety zima bez śniegu jest bardzo bura...
Mój ogrodowy pamiętnik 13:05, 15 gru 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Wrzosy dzisiaj.

Ja bym te wrzosy powtórzyła tam pod oknem koło tych kulek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies