Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:06, 04 lis 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Renia, a to nie lepiej najpierw remoncik a potem mycie okien?
P.S. Jakbyś na wiosnę szukała tych białych jarzmianek to daj znać, ja też chętnie kupię. Więcej sadzonek- niższa cena Nie zapomnij.

No tak ale remoncik dotyczy tylko sypialni ... więc mi się nie upiecze z oknami
PS Masz nosa Monika będę szukała białych jarzmianek dam znać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:55, 04 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No tylko żebyś się nie przeziębiła!
Co tam remontujesz?

Ja jeszcze w ogrodzie ogarniam, ale i sprawy domu ruszyłam - jak nic się nie zmieni to mam ekipę do malowania w połowie miesiąca.

W taką pogodę myję okna przy opuszczonych roletach
Jeśli chodzi o ogród to zostało mi jeszcze zabezpieczyć róże i tulipanowca, rozłożyć korę w kilku miejscach .... i nie wiem czy powinnam to zrobić a nie zrobiłam czyli przyciąć szałwię?
Czyli u Ciebie też remontowo? Moja ekipa do malowania to mój em ... terminu jeszcze nie uzgodniłam Muszę się tym zająć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:39, 04 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
co Ty chcesz remontować w nowym domu?? błagam!

Renia - znowu termin nie ten, ale fajne ofertki można znaleźć:

http://www.wakacje.pl/oferty/gambia/golden-beach-hotel-gambia-245955.html?od-2015-11-06,all-inclusive,egzotyka,z-warszawy

No już nie jest taki nowy ... em chce zrobić pokoik na strychu a ja planuję mały lifting sypialni, ... szukam fotela, ciekawych lamp, dywanu itp ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:36, 04 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Okna w salonie już umyte
szalona
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:27, 04 lis 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
zwariowała czy co

Okna w salonie już umyte
Miejsko & sielsko 18:12, 04 lis 2015

Do góry
Waldek, czasem myślę, że jesteś odmieńcem
Dla wyjaśnienia, to ma być komplement
Olcia, a uśmiech dla Ciebie…
Asisko_2005 planuję zmiany. Chciałabym aby mój ogródek był spójny. Czasem jak na niego patrzę, wydaje mi się nieuporządkowany, że panuje za dużo gatunków a teraz jesienią jak na niego patrzę to mi się podoba… kobieta to zmienna jest
Zamiast anabelek chcę posadzić szpaler polar Bear,
W donicy przy grillu zrobiłam porządek z ziołami i … tylko trawy póki co posadziłam FC… kostrzewy wywaliłam spod klona… czekam na wenę …
Chciałabym aby mój ogródek był mocno równiutki, tz. strzyżone cisy, bukszpany a w te równe formy wplotę kwiaty kwitnące
Tylko nie umiem tego jakoś ogarnąć

Sebek, mnie to ten modrzew wyprowadza z równowagi zen
Jolcia, dzięki za miłe słowa ale gdzie mi tam do Ciebie
Konieczki, dzięki za takie miłe odwiedziny 
Lindsay, uwielbiam liściaste właśnie za tą ferie barw
Andy, ślicznie dziękuję za takie pochwały
Mixtorka,powinnam grabie chwycić i zrobić porządki
Kasiu_w, coś tam jest a dokładnie podsypka z piachu i cementu.
Proporcje jak do układania kostki …
Siakowa, uśmiech dla Ciebie. Ja dziś siedzę z likierem i zastanawiam się czy padnę na twarz he he he
Beata_m, dzięki dzięki … buziak
Ren133, nooo… jesień jest piękna
Pszczółko, nie zaplątałaś się. Graby mam przed domem, takie urocze i dostojne a w ogródku mam buki …

Typografia ogrodu 15:30, 04 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale będziesz miała takie donice jak u mnie? ... bez izolacji?
Ja chciałabym zrobić po jednej stronie ławeczki + poduchy + stół a z drugiej palenisko/grill/kociołek

U mnie murki beda pelnily funkcje murkow oporowych z jednej strony a oparc lawek z drugiej. Rabaty beda juz w rodzimym gruncie.
Typografia ogrodu 15:19, 04 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Dziekuje za odpowiedz.i na beda bloczki betonowe+siatka+klej+farba elewacyjna.wymiar tez podobny bo u mnie niecale 5x5.i podloge tez bedziamy mialy podobna

A w srodku sofa czy ognisko? U mnie ognisko z rusztem.po tych Twoich zdjeciach juz sie nie moge doczekac.

Ale będziesz miała takie donice jak u mnie? ... bez izolacji?
Ja chciałabym zrobić po jednej stronie ławeczki + poduchy + stół a z drugiej palenisko/grill/kociołek
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:12, 04 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu
Słyszałam, że malkul ma jeżówki od Ciebie - te śliczne różowe ... jaka to jest odmiana?

Rozdaję jak pisze Ola zwykłe purpurowe, bo one się sieją.
Jednak dla Malkul poszły "dzieci" jeżówki Doubledecker, której przestały się z wiekiem robić "kogutki". I większość jeżówek które rozdaję to właśnie z tej kępy.

Trudno mówić, że to Doubledecker, bo jest pojedyncza a nie podwójna. Wysiewa się pięknie bo z jednej strony ma rabatę z dużą ilością piasku i dzieci jeżókowych mam tu zawsze tysiące. Wyjątkowo w tym roku nie miałam, ale zimy nie było i nasiona się po prostu nie stratyfikowały. Dla mnie czy purpurowa czy ta pseudo Double niczym się nie różnią..
Archiwalna kępa z 2012 roku.. matka jeżówek

A to dzieci rozrzucone po ogrodzie I też się już mnożą i rośnie nowe pokolenie.

Szmaragdowy Zakątek 10:15, 04 lis 2015

Do góry
ren133 - a może jakieś wolne "okienko" do południa lub jakiś wyjazd służbowy....do szmaragdowego...ha, ha.
Innym razem Renia, teraz i tak szybko robi się ciemno więc po południu nawet byśmy nie mogły za bardzo pobuszować w ogrodzie. Jakbyś kiedyś miała do południa wolne to przybywaj, ale gdyby nie dało rady to w przyszłym sezonie musimy się na 100% spotkać!!!

popcorn - no, no, na własne życzenie. Ale Carola ja na wysokich obcasach chodzę od zawsze...pierwsze szpilki założyłam jak jeszcze dinozaury po ulicach biegały...ja na płaskim nie za bardzo umiem, nawet adidasy mam na koturnie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:50, 04 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jest w końcu czas by zająć się domem W tym tygodniu myję oknaJola z lawendowego mnie zmotywowałaI czas najwyższy pomyśleć o jakimś remonciku
Pozdrawiam

Renia, a to nie lepiej najpierw remoncik a potem mycie okien?
P.S. Jakbyś na wiosnę szukała tych białych jarzmianek to daj znać, ja też chętnie kupię. Więcej sadzonek- niższa cena Nie zapomnij.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:37, 04 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jest w końcu czas by zająć się domem W tym tygodniu myję oknaJola z lawendowego mnie zmotywowałaI czas najwyższy pomyśleć o jakimś remonciku
Pozdrawiam

No tylko żebyś się nie przeziębiła!
Co tam remontujesz?

Ja jeszcze w ogrodzie ogarniam, ale i sprawy domu ruszyłam - jak nic się nie zmieni to mam ekipę do malowania w połowie miesiąca.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:40, 04 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Pozdrawiam
co Ty chcesz remontować w nowym domu?? błagam!

Renia - znowu termin nie ten, ale fajne ofertki można znaleźć:

http://www.wakacje.pl/oferty/gambia/golden-beach-hotel-gambia-245955.html?od-2015-11-06,all-inclusive,egzotyka,z-warszawy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:35, 04 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Pozdrawiam
zwariowała czy co
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:32, 04 lis 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Szmaragdowy ogród pięknie ożywiony i to wcale nie tylko przez śliczne barwy jesienne.

Miło mi jagoda, że zaglądasz To prawda ... troszkę sie u mnie zmieniło od marca
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:31, 04 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I jak ja to nadrobie? Jak sie pytam? Obiecuje juz byc widzialam juz tulipanowca i fotomontaz z molinia bardzo mi sie spodobal.ide ogladac dalej

A tam nie ma wiele do oglądania
Też mnie ciekawi co wybierzesz obiedkę molinię czy może jeszcze coś innego
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:28, 04 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

no proszę...sezon zakończony a u mnie się dzieje i końca nie widać..dobrze,że pogoda dopisuje

Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:23, 04 lis 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
będę zaglądać z miłą chęcią

Typografia ogrodu 07:12, 04 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Widzę podobne dylematy

A tez planujesz?
Typografia ogrodu 07:12, 04 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Zrobione są z płyty warstwowej+styropian+klej i farba
Ja mam ziemię piaszczystą, nawet po ogromnej ulewie czy kilkudniowych opadach woda tam nie stoi ... wymiar 6x4m ... ułożymy tam płyty betonowe, podobnie jak u Oli z 5cm przerwami i żwirkiem pomiędzy

Dziekuje za odpowiedz.i na beda bloczki betonowe+siatka+klej+farba elewacyjna.wymiar tez podobny bo u mnie niecale 5x5.i podloge tez bedziamy mialy podobna

A w srodku sofa czy ognisko? U mnie ognisko z rusztem.po tych Twoich zdjeciach juz sie nie moge doczekac.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies