Nie wiem jak w Bawarii ale w Karyntii to wiosna.. najbardziej smutnie wyglądały przedłużone słupki, by odśnieżarka wiedziała gdzie odśnieżać, a tu ani grama śniegu.
My też cieszyliśmy się ze śniegu, a przyjechaliśmy po świeżym opadzie
Wiośnie mówię jeszcze kysz... to początek lutego.. budząca się przyroda napawa mnie przerażeniem..
To foty z wtorku czy środy.. kwitnąca chryzantema. To jest chore i nienormalne.
Bratki to już norma.. ciemierniki też ... przebiśniegi zaczynają i ranniki..
Urlopy mają to do siebie, że kończą się za szybko.. odwiedziliśmy dwa małe ośrodki w Austrii. Miały wielką zaletę, było kompletnie pusto. Jeden to lodowiec Moltaler, a drugi Ankegel. Leża w Wysokich Taurach i leża wysoko, więc śniegu nie brakowało.
Wadą jest przestarzały sprzęt "kolejkowy".. a przez to wolny. Ale brak ludzi, widoki i warunki rekompensowały te niedogodności.
A to ja na tle morza gór
Knajpki fantastyczne.. klimatyczne i z przesympatyczną obsługą.
I stoki puste momentami po horyzont
Ogrodnik zimą powinien żyć planami na wiosnę i nartami Wtedy czas leci szybciutko... a zima nie jet taka straszna.
No..napakowałam swoich widoków Wystarczy chyba już do wiosny
Gosia byłam, widziałam. Wygląda jak bylina zimozielona i chyba nią jest.
To mój. Miałam go raz 4 tata temu. Nigdy go juz w handlu nie spotkałam. Kwitnie długo i to w czasie gdy u mnie mało jest innych kwitnących. Erysimum 'Bowles's Mauve'
Ja miałam to samo pod nazwą Erysimun i tez miałam odmianę Bowles Mauve. Bardzo byłam z niej zadowolona. Zimy nie przeżyła, ale też zima była ostrzejsza. To jest bylina więc może Twoja teraz da radę. Masz jakieś zdjęcia jak kwitnie?
Gdzie ją kupiłaś? Jak dawno temu?
Trzymam kciuki za sunię!
Udało mi się kupić pierwsze ciemierniki - Winter bells. Kasia, ty też pisałaś, że je masz. Są normalnie napakowane kwiatami. Jeszcze tu w kartonie bo mróz na zewnątrz.
Wpadam z rewizytą
Spodobało mi się stwierdzenie,że na fotkach jest hakone i stipa...przyglądałam się i tej stipy nie widzę ha ha
Widać, że hakone jest Twoją trawką naj,tak jak moją
Przepiękne masz okazy,a w ogóle to piękny przegląd roku nam pokazałaś
Ogród masz cudnie skomponowany ,nie wiadomo co chwalić....
Mnogość odmian i kolorów,bujność....przecudnie !
Dekoracje też śliczne tworzysz
Ja na wiosnę ( gdzieś w marcu, pod koniec ) zawsze sypnę trochę nawozu w granulacie. I potem jeszcze raz w maju. I tyle.
Także i ty je trochę podkarm, to będa ładniejsze
Powojnik Piilu
Oj to szkoda, że u ciebie poginęły lilie.
U mnie lilie nawet rosną. Tylko te orientalne gdzieś się pogubiły, lub pomarzły.
I tych już nie kupuję Najlepiej rosną u mnie Azjatki i drzewiaste,OT.