Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:43, 09 mar 2020

Helen napisał(a)
Mira, masz bardzo przemyślany i bardzo dopracowany ogród. Widać, ze to pasja ale i ogromna pracowitość właścicieli.
Odcinek sobie nagrałam i będę oglądać ponownie, lubię dojrzeć szczegóły, które nie zawsze są widoczne za pierwszym razem.
Gratulacje

Helen - bardzo dziękuję za komplementa. Ta pasja i pracowitość mi pochlebia .
Pozdrowienia dla eMa
mira 22:59, 09 mar 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Mira!

Maja rozpływa się w Twoim ogrodzie a my (ja i Tad) z nią!

Ty i te Twoje smaczki: rabata od niechcenia, coś do zjedzenia i znakomicie utrzymany przedogródek (jestem jego fanką!).

Fantastyczna rabata bylinowa - teraz dojrzałam całą jej wartość w zwyczajności.

Podziwiam wystąpienie Bogdana.

Skoro my byliśmy zachwyceni Twoim ogrodem w styczniu, to co dopiero Maja w czerwcu?

W tym spektalku ogrodowym wszystko gra:

to podstawy sukcesu

sadzenie, hodowanie, uprawianie

dbałość o glebę

Maja miała rację: nawłoć jest inwazyjna, trzeba ją okiełzać (czekam na kolejne odsłony spektaklu)

Zachwycają mnie u Ciebie te wszystkie szczególiki:

Ewa ....uśmiecham się na wspomnienie styczniowego spotkania - tylko ogrodnicy tak potrafią łazić po pustym ogrodzie i debatować nad wystającym badylkiem

Przeczytałam Bogdanowi - cieszy się .
mira 23:01, 09 mar 2020

Magleska napisał(a)
Mira cudowny ogród... Ach i ich....
Bardzo mi się u Ciebie podoba...
Buziaki

Magda dzięki - tak czytam Wasze wpisy i piszę i się zastanawiam czy mi jaka sodówa nie walnie...ale nie królowa musi fason trzymać
mira 23:04, 09 mar 2020

Gosialuk napisał(a)
Ja zwróciłam uwagę na drzewa. Takie przemyślane mają miejsce w twoim ogrodzie.
Łąki nawłociowej na pewno będzie ubywać - tyle jest chciejstw dookoła.

Gosi chciejstw jest ale musi być jeszcze zdrowy rozsądek - wiem co bym zrobiła zamiast łąk - oczywiście wypasione rabaty preriowe - tylko po co, to wielki koszt i ogrom pracy - pewnie coś wymyślimy - na razie chciałabym ogarnąć to co mam a czasu nie za bardzo jest.

pozdrawiam
mira 23:17, 09 mar 2020

sierika napisał(a)
Pszczółka opisała wszystkie emocje i odczucia jakie niesie Twój ogród i towarzystwo.
Przywołała też piękne wspomnienia, szykuję się na czerwcowy rekonesanstaki niezobowiązujący, krótki ale chcę się zanurzyć w letniej odsłonie, jak widzisz lubię się wpychać
Mam kompleks przedogródka, mój tragiczny.

Czekam już oby nic nie wypadło.
Kompleks przedogródka? no to kombinuj - nie dziwię Ci się że lecisz zawsze do przodu też tak bym robiła - tak wielki ogród jak ogarniasz nie wiem.

Zobacz zrobiłam dziś zdjęcie ciemiernika który dostałam od Ciebie - jakie cuda 2 w jednym.

eda 23:21, 09 mar 2020

mira napisał(a)
Jak miło, że piszecie mi swoje odczucia po programie i miłe słowa.

Są mi teraz bardzo potrzebne bo się pokiełbasiło u nas no i tym samym ogród idzie w odstawkę i mam nadzieję nie na długo.

Dzisiaj miałam cudowny dzień w ogrodzie.
Ładowałam akumulator i rozkoszowałam się na maksa. Trochę działałam na zasadzie gaszenia pożaru.

Dzień był w pogodzie obłędny - bez wiatru, słoneczko, ptaszki i ciepło

skończyłam cięcie hortensji i rozpoczęłam cięcie róż - możliwe że nie wszystkie uda się przyciąć, dużo czasu mi zeszło na jakiś porządkach i donicach - wsadzałam bratki, układałam donice i wreszcie wpadłam do skrzyń warzywnych i mam już jedną gotową muszę wsadzić cebule bo mi ślinka cieknie na te zielone
cybuchy. Czosnek już wschodzi i posadzona jesienią cebula też. Nie wiem czy zostawić jarmuż.

W słońcu dziś krokusy wyglądały cudownie kwitna wszystkie i botaniczne i wielkokwiatowe.Kiepskie fotki zrobiłam bo się spieszyłam. Wiśnie będą chyba za tydzień, a kalina angielska mnie zaskoczyła jak spore ma już listeczki.

A! i mam nowe mebelki....do warzywnika na razie poczekaja na placyku

Mircia witaj nie wiedziałam że zostałaś Królową ! Gratuluję ! trochę zaniedbałam odwiedzanie sorry bardzo ale staram się nadrobić poczytałam wizyty ale fajnie opisane wszystko i tak wesoło piękny ogród nawet w styczniu tak jak mówisz tylko dla nas zrozumiałe haa wiosna wystrzeliła ciesze się że miałaś piękną pogodę na wypad regenerujący uściskuję i buziaki zostawiam
mira 23:21, 09 mar 2020

kasiek napisał(a)
Mirus - genialnie wyszło! Pierwsze kadry pokazują tajemniczość i sztuke kompozycji - nazwy typu Królowa Mira, Rabata od niechcenia itp są po prostu przeurocze! zachowali tytuł wątku - to fajna niespodzianka! Rabata przy oknie jest przepiekna, masz bardzo dużo kolorów. Domek ogrodnika ze szpargałami - cudowny! A jak powiększyłas warzywnik - no fantastycznie! I ta łąka - teraz sa ścieżki - swietnie to wygląda.
Ty luz-blues - mąż też - no po prostu ja nie mam się do czego przyczepić

Kasia dzięki . uff jak dobrze że się nie czepiasz dzięki że tyle napisałaś - ciesze się że się podobało bo wiesz sama ile to wysiłku kosztowało i że nie zawsze w kamerze coś wychodzi co nam się podoba.Miałam wiele obaw bo materiału nagranego aż tyle nie było no i z jednego czasu - ale dobrze że dobrze wyszło

pozdrawiam
mira 23:27, 09 mar 2020

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Królowo! Wszystko się udało, Wy oboje naturalni i sympatyczni, ogród super zadbany i pełen uroku, gratulacje. Nie wiedziałam, że Twoje królestwo jest takie duże! Z przyjemnością rozpoznawałam znane mi z forum zakątki, a wiele jakbym widziała pierwszy raz. Ślicznie macie! Będę powtarzać oglądanie na pewno.

Iza jak miło, że zechcesz odwiedzić moje królestwo no i że się podobało
i mam nadzieję utrzymać poziom choć start w sezon mam mocno utrudniony a już się przekonałam że dobry start musi być.

królowa
paniprzyroda 23:27, 09 mar 2020

Miro i ja obejrzałam w niedzielę Maję. Cóż dodać: było naturalnie, sympatycznie, ogród zachwycający a gospodarze przemili. Mimo to mam niedosyt, chciałabym jeszcze zobaczyć te cudowne drobiazgi, zostać na dłużej przy bylinowych cudeńkach, zajrzeć do warzywnych skrzyń, posiedzieć w ogrodowej pracowni Zbyt krótki program, niestety. Szczerze gratuluję, podziwiam.
mira 23:30, 09 mar 2020

eda napisał(a)

Mircia witaj nie wiedziałam że zostałaś Królową ! Gratuluję ! trochę zaniedbałam odwiedzanie sorry bardzo ale staram się nadrobić poczytałam wizyty ale fajnie opisane wszystko i tak wesoło piękny ogród nawet w styczniu tak jak mówisz tylko dla nas zrozumiałe haa wiosna wystrzeliła ciesze się że miałaś piękną pogodę na wypad regenerujący uściskuję i buziaki zostawiam

Eda...no zostałam, co zrobić trzeba ciężar korony nieść .

Ja też mam zaległości a teraz coby wszystkich odwiedzić niemożliwe .

pozdrawiam