Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:22, 09 mar 2020

Jak miło, że piszecie mi swoje odczucia po programie i miłe słowa.

Są mi teraz bardzo potrzebne bo się pokiełbasiło u nas no i tym samym ogród idzie w odstawkę i mam nadzieję nie na długo.

Dzisiaj miałam cudowny dzień w ogrodzie.
Ładowałam akumulator i rozkoszowałam się na maksa. Trochę działałam na zasadzie gaszenia pożaru.

Dzień był w pogodzie obłędny - bez wiatru, słoneczko, ptaszki i ciepło

skończyłam cięcie hortensji i rozpoczęłam cięcie róż - możliwe że nie wszystkie uda się przyciąć, dużo czasu mi zeszło na jakiś porządkach i donicach - wsadzałam bratki, układałam donice i wreszcie wpadłam do skrzyń warzywnych i mam już jedną gotową muszę wsadzić cebule bo mi ślinka cieknie na te zielone
cybuchy. Czosnek już wschodzi i posadzona jesienią cebula też. Nie wiem czy zostawić jarmuż.

W słońcu dziś krokusy wyglądały cudownie kwitna wszystkie i botaniczne i wielkokwiatowe.Kiepskie fotki zrobiłam bo się spieszyłam. Wiśnie będą chyba za tydzień, a kalina angielska mnie zaskoczyła jak spore ma już listeczki.

A! i mam nowe mebelki....do warzywnika na razie poczekaja na placyku

mira 22:25, 09 mar 2020

anna_t napisał(a)
w sumie racja
A powiedz mi jeszcze jak tniesz Artemis? Zauważyłam w programie że masz ogromną była chyba wyższa od was

Aniu patrzyłam dzisiaj na moje krokusy i pomyślałam o Tobie - koniecznie je gdzieś posadź w ogrodzie - cudownie się działa jak tyle koloru już jest.

Artemis wyprowadziłam na dość wysoką - za wysoką bo teraz ma ok 2 metry - zetnę pewnie połowę albo mniej - róże u mnie przetrwały doskonale zimę, jak masz młodą a chcesz wysoką to przytnij niewiele.
mira 22:26, 09 mar 2020

AgataM napisał(a)
Gratuluję Miro!!!!! Cudowny ogród i przemili gospodarze
Niedawno skończyłam oglądać powtórkę programu. Jestem zachwycona
Pozdrawiam cieplutko

Agata - ach jak miło - przemili gospodarze pozdrawiają
mira 22:28, 09 mar 2020

Agania napisał(a)
To i ja się dołączę do gratulacji...oczywiście oglądałam
Bardzo masz gustowny ten kącik do przesadzania czy galerię z pelargoniami
ja sama nazwałaś

Jak oglądałam to bardzo podobne miałam odczucia, że masz ogród podobny do ogrodu Monty Dona,
w którym oprowadza widzów w swoim programie

Aganiu - dziękuję bardzo. No ogród podobny do Montiego - nieeee jest podobny - chyba musisz przyjechać - żeby był podobny ubiorę sztruksowe spodnie fioletowe - niemniej to odczucie baaardzo mi się spodobało
mira 22:30, 09 mar 2020

ryska napisał(a)
Gratuluję
Cudowny ogród i wspaniali z Was Gospodarze. Rozczulił mnie ogródek Wnusi. Teraz na spokojnie trzeba obejrzeć powtórkę

Renato - cieszę się że były różne emocje - na razie ogródek Zosi jest w fazie projektu i nie zdecydowała jeszcze co gdzie ma być - rysuje się bo Kuba wie od dawna - pomarańczowy
mira 22:31, 09 mar 2020

Mala_Mi napisał(a)
Doczekałam odcinka w internecie

Brawo Wy.

Najbardziej mnie rozśmieszyła wypowiedz ema, że trawnika ubywa

Róża cudna.. jak i cały ogród. Szkoda, że byli tylko raz..

A dla tych co nie byli powiem, że Mira posiada niezliczoną ilość smaczków nie tylko roślinnych ale i takich ozdobnych. Ja się nimi zachwycałam, bo pojawiają się wszędzie, ale w sposób bardzo subtelny.

Pracownia zawsze była obiektem do którego wzdychałam..

Super wyszło

Aniu dzięki. Zastanawiałam się kto wyłapie tą wypowiedź no i nie mogło być inaczej hehehe
mira 22:32, 09 mar 2020

Basilikum napisał(a)
i ja juz ogladnelam z przerwa na zalatwianie spraw w miescie (mam kilka fotek z miasta dla Ciebie na moim watku)

Jestem zachwycona mi tam sie kazdy zakatek podoba poprostu bajka. Ta odslona spektaklu udala sie rezyserom
Ogladne jeszcze raz i jeszcze i jeszcze a w sobote razem z Roandem ogladniemy wczesniej nie mamy razem czasu)

Iza przesyłam całusy - liczę że kiedyś tu dotrzesz i pokażę Ci zakątki - czekam na opinię R.
mira 22:35, 09 mar 2020

TeresaSz napisał(a)
Ja tez gratuluję super ogrodu i mam pytanie o krzesło szare (chyba metalowe), gdzie można ewentualnie takie upolować?

Tereso dziękuję.
Jeśli chodzi o to krzesełko na placyku to nie wiem gdzie upolujesz - nie została mi metka - ja to kupiłam chyba w ub roku w Krakowie w ogrodach Łobzów.

mira 22:39, 09 mar 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mireczko rewelacja Zobaczyłam to czego po ciemku nie dojrzałam i Ty niezwykle naturalna zresztą Emuś też bez spiny Wspaniale wypadliście Oboje
Ogród pięknie pokazany, rośliny z nazwami, tyle smaczków bylinowych, warzywnik cudo Klimatu może nie oddali, ale to ciężko oddać zza kamery to trzeba być poczuć zapach, usłyszeć szum roślin, śpiew ptaków, tego telewizja nie jest w stanie oddać Do tego wiadomo, że czas ograniczony, ale i tak się cieszę, że pospacerowałam z Wami jeszcze raz Cudowny odcinek we wspaniałym ogrodzie, nie zawiodłam się i czytam, że i Ty zadowolona, a to najważniejsze

Sylwia jak ja się cieszę że zobaczyłaś ogród przy dziennym świetle no i się nie zawiodłaś - może się uda że zobaczysz jeszcze w realu - i poczujesz klimat oby nie taki jak w tym okresie był - skwar i komary że się ptaków nie słyszy i
a i wąchać nie chce - jakoś przytłacza mnie obecna rzeczywistość - zastanawiam się jakie będzie lato w pogodzie.

Trzeba mieć nadzieje na lepsze i udany sezon ogrodowy - tego sobie życzymy.
mira 22:41, 09 mar 2020

Aurelllia napisał(a)
Oglądałam i ja Przyłączam się również do gratulacji
Ogród śliczny, dopieszczony i taki "swój" - bardzo lubię jak Maja właśnie takie ogrody pokazuje
Zakątek ogrodnika do prac ogrodowych świetny, a warzywnika każdy może pozazdrościć

Aurelio - dziękuję bardzo - w tym czasie miałam skrzynie warzywne cudnie wypełnione pysznościami ale tam kamera nie dotarła - to nie takie proste gonic z kamerą jednak.