Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:52, 06 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pecherznicę tnij w walec lub prostopadlościany, rośnie bardzo szybko.
Przetaczniki moga ci wyrosnąć bardzo wysokie i pokladać się po deszczach, powinny rosnąć ciut z tyłu. Do pęcherznicy rzeczywiście pieknie by wyglądaly różowe róże, ale nie do żóltych liliowców...

Madżen i tak też zrobię. Obok mam żywopłot grabowy i geometryczna pęcherznica jest tam pożądana Liliowce są pomarańczowe i jak wiemy kwitną dwa, trzy tygodnie, póżniej zostają tylko zielone liście i myślę, że już nie będzie zgryzu kolorystycznego
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:48, 06 lut 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Polinko witaj.
Śliczna ta rabata z Hortensjami
Widzę nowa rabata będzie i nowe planyBędzie się działo
Moją pęcherznicę cięłam w minione lato tak do kolam i wyrosłą na 2m.
Pozdrawiam.

Cześć Gosia

Rabatka z hortensjami będzie trochę odchudzona i mam nadzieję, że zacznie mi się podobać

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:47, 06 lut 2015

Do góry
rozark napisał(a)

Czy o ciemnej pęcherznicy myślałaś? Bo ona jest bordowa + róże w jasnym kolorze dodadzą sobie uroku. Choć wydaje mi się że jasno różowe byłyby ładniejsze. Np. Bonica jeśli odpowiada ci ta budowa kwiatu - róża bezproblemowa, kwitnie obficie, nie choruje, niestety nie pachnie, nie trzeba okrywać, ma owoce na zimę. Do tego liliowce jeśli Chopin to żółte, jeśli róż to inne i obok coś fioletowego - fioletowy by podkreślił bordo pęcherznicy. I kwiaty różowe bergenii też się wkomponują w tą kolorystykę.
Chyba że lubisz kolorystykę żółto bordową ?

Reniu mam ciemną pęcherznicę Chopiny białe więc mam nadzieję, że jakoś to będzie wyglądać W przypadku tej rabaty nie ma mowy o tym co lubię i jakie zestawienia mi się podobają...Muszę tutaj jakoś umieścić to co nie pasuje do minimalistycznego ogrodu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:44, 06 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Szybko rośnie i duże przyrosty ma. Ja mam dopiero dwa lata a już mi urosła na 80 cm po ścinaniu...od zera.

Juzia same dobre informacje przekazujesz
Ogród Mirelli 18:29, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ja bym żywcem skopiowała rabatę Danusi z ogrodu z lustrem. 2 kolory wrzosów, 2 kolory wrzośców do tego rozplenica, ML i brzozy

Hej mi też się ta rabata bardzo spodobała
Na pewno nie chcesz takiej?????tj.skopiować.

Na tych 3 m.długości to chyba tylko 1 brzoza ewentualnie by się zmieściła.A nie możesz jej zrobić dłuższej. masz tam dużo miejsca???
Może dziewczyny jeszcze coś podpowiedzą.
Mogę spróbować Ci coś rozrysować w programie garden p., ale najpierw pomyśl czy nie zrobić dłuższej rabatty???
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:11, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

O Reniu, jak Ty tam mówisz, różana dziewczyno to jestem już trochę spokojniejsza

Zastanawiam się jak postępować z pęcherznicą? Pozwolić jej swobodnie rosnąć czy ciać? Czy do kwiatów i rabat bylinowych bardziej pasuje taki naturalny pokrój?

Czy o ciemnej pęcherznicy myślałaś? Bo ona jest bordowa + róże w jasnym kolorze dodadzą sobie uroku. Choć wydaje mi się że jasno różowe byłyby ładniejsze. Np. Bonica jeśli odpowiada ci ta budowa kwiatu - róża bezproblemowa, kwitnie obficie, nie choruje, niestety nie pachnie, nie trzeba okrywać, ma owoce na zimę. Do tego liliowce jeśli Chopin to żółte, jeśli róż to inne i obok coś fioletowego - fioletowy by podkreślił bordo pęcherznicy. I kwiaty różowe bergenii też się wkomponują w tą kolorystykę.
Chyba że lubisz kolorystykę żółto bordową ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:04, 05 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Też się uparłam i też się trochę boję pęcherznic... ale ciacju ciach i nie ma krzaczora
Ponoć przycięta na 20cm od ziemi potrafi urosnąć na 2m w jednym sezonie
Zobaczymy

Nie wiem jeszcze jak duże to potrafi urosnąć bo u mnie zagościła we wrześniu 2014 a już 3 raz będę przesadzać Ale liczę na szybki wzrost bo róże będą osamotnione na swojej wysokości
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:02, 05 lut 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Witam. Wpadam z rewizytą, ale sądzę, że będę u Ciebie częściej gościć, też mam proste rabaty, podoba mi się Twój ogród.
U Iwonki wczoraj 400 stron, u Ciebie zaraz 300 kiedy ja to ogarnę? Zapraszam Cię częściej do mojego wątku.

Cześć Mirellko. Na spokojnie sobie wszystko czytaj a dużo ciekawych,ogrodniczych rzeczy się dowiesz Artykuły Danusi, wątki tematyczne-to wszystko skarbnica wiedzy w jednym miejscu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:00, 05 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
wiesz ja mam też pecherznicę, jak na razie to ją uwielbiam
piszę na razie bo młodziak jest i jeszcze ogarniam a ponoć to duże krzaczory.
Dziewczyna mnie ostrzegały ale ja się uparłam na nią

Wiem, wiem widziałam Twoje pęcherznice przy okazji szukania ściany wodnej
Moja codzienność - ogród Oli 17:22, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Dlaczego ja się Ciebie nie posłuchałam w zeszłym roku! Posadziłam co pół metra i już widzę, że się robi ciasno... Dobrze, że zmiany planuję to przy okazji poprzesadzam

tak to jest człowiek się oczyta a potem i tak zrobi po swojemu co 50 cm to za ciasno myślę, że 80-100 jest optymalnie
Moja "przyziemna" :) pasja 17:09, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Czyli stanęło na aucie pod chmurką i różowej altance?

Tak! i na dobrze zorganizowanym budynku gosp.
Ogród Mirelli 16:15, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ja bym żywcem skopiowała rabatę Danusi z ogrodu z lustrem. 2 kolory wrzosów, 2 kolory wrzośców do tego rozplenica, ML i brzozy

Dobry pomysł. Tylko wymiary Mirella musi podać
Ogród Mirelli 16:12, 05 lut 2015

Do góry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:02, 05 lut 2015

Do góry
I tego będę sie trzymać Najwyżej jak będzie żle to za rok wybiorę się na bazarek z moimi roślinami
Ogród Mirelli 15:52, 05 lut 2015

Do góry
Linie proste czy falowane? Jakie kolory wrzosów i wrzośców? Co jeszcze będzie na rabacie?

NAjlepiej Mirello będzie jak zrobisz plan a wtedy pomożemy, coś doradzimy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:46, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Juziu mi tam nic nie pasuje... Jakby miała miejsce to posadziłabym tylko róże z gracilimusami i werbeną Ale miejsca nie ma i muszę jakoś to wszystko upchnąć.

Muszę zobaczyć do moich pęcherznic, może i u mnie znajdę jakieś siewki

Nic to za dużo powiedziane.
Posadzisz i będzie ładnie.... cokolwiek by to nie było, będzie ładniej niż jakby rabaty w ogóle nie było!

A za rok poprzesadzasz
hehehe
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:43, 05 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Myślę, że jeszcze łatwiej jak kule

Też tak myślę Z kulami bukszpanowymi ciężkie mam doświadczenia ale obwódki wokół grabów przyjemnie się tnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:40, 05 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Mi się pęcherznica wysiała!!! Miałam posadzone 3 i znalazłam swie siewki. Zamarzył mi się żywopłocik... i oderwałam parę młodych przyrostów z piętkami i wsadziłam do ziemi... zobaczymy czy coś z tego będzie

Bergenie mi tam nie pasują....ale skoro nie masz ich gdzie wsadzić to się nie czepiam, bo sama też mam dużo roślin, które muszę gdzieś wcisnąć

Juziu mi tam nic nie pasuje... Jakby miała miejsce to posadziłabym tylko róże z gracilimusami i werbeną Ale miejsca nie ma i muszę jakoś to wszystko upchnąć.

Muszę zobaczyć do moich pęcherznic, może i u mnie znajdę jakieś siewki
Początki w Kruklandii 15:35, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Juziu ten Red Pillar możliwe, że tylko u mnie jest taki przygaszony. Ta rabata ma tylko 5-6 godz. dziennie słońca ale jesienią pięknie czerwony się robi. Jeśli bardzo chcesz to mogę poszukać w domu bardziej wyrazistych fotek.

Nie trzeba. Już się zdecydowałam.
Wezmę to co będzie dostępne w moim sklepie. (Red Pillar lub Helmond Pillar)
A jak nic nie będzie to zamówię Red.

Dziękuję Ci za zdjęcia!
Początki w Kruklandii 15:30, 05 lut 2015

Do góry
Juziu ten Red Pillar możliwe, że tylko u mnie jest taki przygaszony. Ta rabata ma tylko 5-6 godz. dziennie słońca ale jesienią pięknie czerwony się robi. Jeśli bardzo chcesz to mogę poszukać w domu bardziej wyrazistych fotek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies