Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 17:09, 05 lut 2015

polinka napisał(a)
Czyli stanęło na aucie pod chmurką i różowej altance?

Tak! i na dobrze zorganizowanym budynku gosp.
Jagodaa 17:10, 05 lut 2015

ewa004 napisał(a)
Jagoda bo mi to trochę zeszło połapanie się na tych mądrych planach co i gdzie chcesz zrobić
Potem jak łopatologicznie to pokazałaś to dopiero zajarzyłam gdzie ten garaż miała byc

Nie słyszałaś o losach różowej Juzikowej altanki
Juziek altanę wywala ......i sadzi pyrki

Czytałam już u Juzi . Pyrki i ładne i pożyteczne .
Jagodaa 17:13, 05 lut 2015

jazzy napisał(a)
Jagoda, już widzę tą Twoja altanę w środku https://www.pinterest.com/pin/530510031078291145/

Hahaha, a widzisz... ja to tak trochę mylne pozory stwarzam . Owszem dziedziniec wysprzątany, ale już szufladę trudno otworzyć . Ale kto wie, być może stanę się posiadaczką takiej altanki, bo z kolei pM na wszystko ma przegródkę .
Jagodaa 17:15, 05 lut 2015

leon60 napisał(a)
Różowa altana to jest to nie wiem czemu grafit chodzi mi po głowie
ciekawe co by na to eM powiedział

Ja bym to jeszcze przemyślała . Trzeba jazzy poprosić o update listy trendów .
Jagodaa 17:21, 05 lut 2015

aleksandra_g napisał(a)

znam to uczucie, ale jak już wszystkie rewolucje zrobisz to zatęsknisz za tym efektem wow!

przestudiowałam dyskusję garażowo-wiatową i widzę, że mamy podobny kształt działki tylko nie wiem jak to z wielkością, w każdym bądź razie ja mam carport po prawej stronie garażu przytulony do ogrodzenia, nie wiem czy zamieszczałam kiedyś jego fotki, w każdym bądź razie nie jest wysoki, bo nawet dostawcze auto mi się nie mieści co mnie denerwuje podczas transportu np drewna i w sumie tylko wtedy, bo w przypadku przewożenia ziemi piachu, kostki to już się przyzwyczaiłam, że trzeba to robić taczką i w sumie nikt na to nie narzeka, a ta satysfakcja męża, że nie musi skrobać i odśnieżać auta- bezcenna. Jak zrobisz wyższy to już dach nie zda tak dobrze egzaminu, zastanów się czy na milion procent potrzebujesz mieć tam przejazd?

A ostatnio zaczęliśmy rewolucję i za tym carportem wybudowaliśmy jeszcze szopę i jak już ją skończą to chyba nie wiele mi będzie do szczęścia trzeba

mogę obfocić jak byś miała takie życzenie

Przemyślę dokładnie ten przejazd. Poobserwuję, co się dzieje, pomyślę kiedy jest/będzie potrzebny. W tym roku odkładam tę decyzję, no... przynajmniej do jesieni wstępnie odłożę. I tak mam co robić, w sumie nawet pilniejsze "inwestycje" mam .

O zdjęcia się uśmiecham przymilnie, zawsze najlepiej zobaczyć coś u kogoś, aby podjąć decyzję .
Madzenka 20:18, 05 lut 2015

Jagoda dobrze, ze zrezygnowalaś z garaźu wewnątrz ogrodu.
My mamy garaż i wiate i była walka o to kto pod wiata parkuje ja wygrałam
Muszę zmierzyć wysokosć wiaty ale ma ok 2,5 m, tak ze mój samochód z bagażnikiem na dachu mieści się bez problemu. To mega wygodne rozwiazanie. Zwykle pod wiata pracuje gdy pada, wykorzystuję do róznych czynniści np malowanie , itp.
Nikt Ci nie wjedzie na teren ogrodu, zwlaszcza że cięzki sprzęt uszkadza instalacje, kostkę etc. Mimo ze u nas moze wjechać to na to nie pozwlamy i drwwno M prewozi taczką
Mozesz sobie fajnie zaaranżować wiatę np z gabionem na bocznej ścianie lub fajnym drewnem.

A domek gospodarczy na terenie ogrodu niezbedny, można fajnie wybudować i zrobić od razu z pergolą na taras i jakąś ściana wodną na jego boku. Moze być mega designersko i praktycznie
Mysza 21:11, 05 lut 2015

Witaj Jagodo.
Moja córcia to Jagódka

Ja to właśnie jestem na etapie jak na tym zdjęciu.

Piękny masz ogród

Ciekawe co z tym garażem wymyślisz
Będę zaglądać.
Pozdrawim.
nieszka 21:41, 05 lut 2015

Ja takie rozterki garażowe przezywałam trzy lata temu. I stanął garaż na który patrzę z okna tarasowego... No ale nie było wyjscia, nie mam w domu żadnego.
A na Twoim miejscu by rzeczywiście poszła bardziej w wiatę a w ogrodzie zrobiła sobie śliczny domek ogrodnika
Zielona 23:51, 05 lut 2015

Uff... Nadrobiłam. Budowa fundamentów pod ścianę wodną bez zbrojeń i budowa wiaty vs. garażu w ogrodzie przestudiowana. Oddaję głos na wiatę o normalnej wysokości i różowy domek ogrodniczki

A w temacie roślinnym. Wiesz... kiedy patrzę, jak nam bujnęły turzyce, zastanawiam się, czy szałwia w ogóle będzie na tyle wysoka, żeby byłą ją widać...

edit: teraz lecę do Oli, a potem Polinki, ale chyba nie dam rady doczytać wszystkiego.
siakowa 07:30, 06 lut 2015

tez jestem za niska wiatą ale za grafitowym domkiem ogrodniczki i za grafitowymi murkami w donicach