wiesz ja mam też pecherznicę, jak na razie to ją uwielbiam
piszę na razie bo młodziak jest i jeszcze ogarniam a ponoć to duże krzaczory.
Dziewczyna mnie ostrzegały ale ja się uparłam na nią
Witam. Wpadam z rewizytą, ale sądzę, że będę u Ciebie częściej gościć, też mam proste rabaty, podoba mi się Twój ogród.
U Iwonki wczoraj 400 stron, u Ciebie zaraz 300 kiedy ja to ogarnę? Zapraszam Cię częściej do mojego wątku.
Też się uparłam i też się trochę boję pęcherznic... ale ciacju ciach i nie ma krzaczora
Ponoć przycięta na 20cm od ziemi potrafi urosnąć na 2m w jednym sezonie
Zobaczymy
Cześć Mirellko. Na spokojnie sobie wszystko czytaj a dużo ciekawych,ogrodniczych rzeczy się dowiesz Artykuły Danusi, wątki tematyczne-to wszystko skarbnica wiedzy w jednym miejscu.
Nie wiem jeszcze jak duże to potrafi urosnąć bo u mnie zagościła we wrześniu 2014 a już 3 raz będę przesadzać Ale liczę na szybki wzrost bo róże będą osamotnione na swojej wysokości
Czy o ciemnej pęcherznicy myślałaś? Bo ona jest bordowa + róże w jasnym kolorze dodadzą sobie uroku. Choć wydaje mi się że jasno różowe byłyby ładniejsze. Np. Bonica jeśli odpowiada ci ta budowa kwiatu - róża bezproblemowa, kwitnie obficie, nie choruje, niestety nie pachnie, nie trzeba okrywać, ma owoce na zimę. Do tego liliowce jeśli Chopin to żółte, jeśli róż to inne i obok coś fioletowego - fioletowy by podkreślił bordo pęcherznicy. I kwiaty różowe bergenii też się wkomponują w tą kolorystykę.
Chyba że lubisz kolorystykę żółto bordową ?
Polinko witaj.
Śliczna ta rabata z Hortensjami
Widzę nowa rabata będzie i nowe planyBędzie się działo
Moją pęcherznicę cięłam w minione lato tak do kolam i wyrosłą na 2m.
Pozdrawiam.