Jak to jest bleblanie w przerwie między jednym zajęciem a drugim? to ... jesteś wielka, zdolna i ... skromna Dziękuję Ci bardzo za zaangażowanie w tą moją rabatę Pomysł jeżówki z jarzmianką bardzo mi się podoba ... niektórzy przestrzegali, że jeżówka może słabiej kwitnąć i pokracznie rosnąć w półcieniu ... ale może, tak jak piszesz, da radę jednak? ... i dla akcentu dorzuciłabym tam kilka naparstnic
Ożankę musiałam sobie wygooglować ... podoba mi się - jak dla mnie zamiennik szałwii i przetacznika, który daje radę w półcieniu http://www.ogrodniczyraj.pl/cat,22_Nasiona_BYLINY_OGRODOWE,product,212_O%C5%BBANKA_KAUKASKA__TEUCRIUM_HYRCANICUM
Chapeau bas dla Twojej wiedzy na temat bylin
Jeśli więc zdecyduję się na zestaw: jeżówki + jarzmianka i kilka naparstnic (lub może kilka ożanek?) to należałoby się zastanowić w jakiej kolorystyce?
Przyznam się, że (nie wiem czemu?) ale bardzo podobają mi się te zwykłe jeżówki np takie jak ma zielona czy malkul te różowe ... gdybym na nie właśnie sie zdecydowała to jaki kolor jarzmianek wybrać?
Opcja druga to: białe jak u sylwii + jaki kolor jarzmianek i ewentualnego akcentu?
PS. Jak ja sie cieszę z Twoich ostatnich wpisów ... bardzo ... bardzo ... bardzo Ci dziękuję
olaw, jazzy, Ola, lindsay, India, Paweł, Kasia, ren133, Ilonka miło mi cmoki
ten miał być Grazzielą ale dobrze, że wyszło jak wyszło
na przodzie ogrodu mam bardzo gliniastą ziemię, rozluźnioną piaskiem i pod każde nasadzenie sporo czarnej z worka
nic szczególnego nie dostają poza wodą i z dwa razy w sezonie florowit
To jest dobry sposób
JA tak sprawdzałam początkowo moją glebę i jak wyszlo, że zasadowa to stwierdzilam, ze to malo skuteczny sposob ... i jakież było moje zdziwienie kiedy po profesjonalnym badaniu w lipcu okazalo się, że mam zasadową glebę?!
Warto spróbować
A propos rabaty z trzmielinami uważam, ze wystarczą 3 sztuki ... a tą kulke, która tam jest ja bym przesadziła w inne miejsce
A jeszcze tylko troszkę się wtrącę ... zakładając, że ta rabata jest w słonecznym miejscu to nie myślalaś aby posadzić w nogach trzmieliny lawendę? To bardzo wdzięczne zestawienie
Pozdrawiam
Jak to ... wątek od nowa czytasz? ... nawet ja nie czytałam drugi raz ... chyba tylko jak czasami czegoś szukam ... głównie nazw roślinNo widzisz a z drugiej strony ... jakbym czytala to wiedziałabym, ze już u mnie byłaś Naprawdę uważasz, że jestem spokojną duszą? Chyba raczej jestem narwana i ... wiem, że to nie jest dobrze wiec radzę innym jak należy robić aby uniknąc błędów ... wiesz ile razy ja już przesadzałam rośliny? ... jedynie drzew nie ruszałam (oprócz Nigry) i w sumie ... to mogłaby ci doradzić, ze jesli już bardzo chcesz coś posadzić jeszcze teraz to mogłyby to byc właśnie drzewa
Masz już jakieś u siebie?
Ooo kochana gdzie mi do Oli? U niej to już spójna całość ... ogród wart pokazania z każdej strony U mnie to dopiero początek - w tym sezonie rozkładam puzzle - jak je dopasuję to będą zdjęcia z dalszej perspektywy Pozdrawiam
PS Warto czerpać inspiracje z wielu pięknych ogrodów i ... z realizacji Danusi