Przeczytałam twój wpis odnosnie oczka sadzenia lilii itd.
W moim zielono w dalszym ciagu. Czyściłam filtr wczoraj, ale nie mogłam odkręcić lampy aby zobaczyć czy nie wypalona. eM nie było więc nie zobaczyłam.
Lampa UV była wymieniana w tym roku może to jest przyczyna tego zielonego syfu. Czytałam trochę o tym, nie ma bata zeolit i lampa UV to najważniejsze czynniki do oczyszczenia wody w oczku. Zeolit mam, kwasowość, azotany wszystko dobrze, srodki do klarowania wody wpuszczone, jedyna przyczyną takiej wody może być Wypalona lampa lub upału.
Piękne lotosy czy już kwitły. Piękne oczko też się zastanawiałam nad zmianą brzegów półkę najwyższą przedłużyć zrobić mokradełko, ale tylko zapał pozostał.
Kondzio swoim okiem pięknie uchwycił ogród nie widać zaniedbania. Tak jak w każdym ogrodzie o tej porze jest tylko przerost roślin.
Nie możesz zabronić roślinie zabronić rosnąć ponad miarę.
Pierdz.... Robotę nie ucieknie zrobisz na wiosna. Odpoczniesz po zimie więcej chęci przybedzie. Też przełożyłam co nie co nie rozdwoje się.
Masz duży ogród pomocy nie ma to tak jest.
Ania mimo wszystko podziwiam chumor i tak trzeba trzymać.
a to winowajcy
podkrzesałam kolejną sosnę. Dzięki temu ta hortka na pniu więcej światła dostanie i może za rok lepiej zakwitnie, bo teraz marniutko
dorwałam kilka cegówek i podwyższyłam poidełko o 3 "segmenty"
ta limonkowa ipomea rozmnożona z gałązki. Ukorzeniają się w oka mgnieniu - dosłownie
koleusy też z gałązek rozmnożone. patrzcie jak mi coś zeżarło tojeść kropkowaną
Później "polecę różami" i milion pytań mam do różanych dziewczyn zwłaszcza, ale nie tylko - rozważam nowe spojrzenie na jedną różankę w wiecznej budowie - czy nie zmienić zamysły tej części i postawić jednak na miskanty Memory...
a mowa o tym miejscu - od strony sąsiadów - lewa -dość pusta część rabaty
tak, to brachytrychia - to chyba jedna z bardziej zachwycających mnie trawek
samo samopoczucie jest ok, bo ta temp mnie męczyła tylko w piątek, ale dziś mnie tak dłonie palą, że ledwo zdjęcia zrobiłam - zamiast kręcić pokrętłem kciukiem, to musialam palcem wskazującym sobie pomagać. Ale już miałam niedosyt zdjęć i "musiałam"
a tu trzcinnikowa - widok od płotu - za rok postaram się tam o więcej werbeny - fajnie urozmaica szpaler
Czy ktoś mógłby mi pomóc? Niepokoją mnie ciemne liście, które pojawiły się niedawno na mojej magnolii. George Henry Kern, posadzona w kwietniu, pięknie kwitła, później ładne zielone liście i nagle liście ciemnieją, usychają i opadają. Czy to jakaś choroba? Czy po prostu nadchodzi jesień?