Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Myszorek"

Ogrodowy salon nad wodą 10:33, 22 maj 2011

Do góry
a u mnie z kolei namiętnie robi się z kwiatków rh spódniczki dla laleczek
Ogrodowy salon nad wodą 10:04, 22 maj 2011

Do góry
jak zawsze obejrzeliśmy dzisiaj gremialnie Majkę w ogrodzie
Moja mała Maja tylko powtarzała za Mają jak echo "Klólewna Snieska?-mamo kupis mi taką?", "wledei-jaki łaaaadny, sosna ziółta?, ziulawki?zeoliiit?, aaaallllleeee lyby, jaka kuuuuuuula...
Ale jak mówie: o popatrz, Danusia tnie kanty, a Maja zbiera trawę, to powiedziała, ze ona nie będzie zbierac
No to mam ogrodnika oglądacza.

Danusia, jak zobaczyłam ten kawałek na podjeździe z macierzanką, karmnikiem i rozchodnikami to mi się od razu skojarzyło z tym, co sama sobie wymyśliłam. Właśnie jestem w fazie podciągania tego dywanu na front domu w te betonowe płyty, bo tam trawa zawsze brzydko wyłazi i nikt tego nie kosi

Miłego, pięknego, słonecznego dniaaaaa wszystkim

Ogród zmyślony 12:39, 20 maj 2011

Do góry
Ewcia, bo nie "dobiłam" jej i nie "dokopałam" przy sadzeniu, a później ziemia krzywo siadła i ona też razem z nią. Danusine czochranko grzyweczki jej pomogło, bezsprzecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:17, 19 maj 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
i proszę powiedz mi w końcu co oznacza to Ha, bo mnie juz intrygować zaczyna coraz bardziej

?jakiś skrót, czy zwykłe Ha(świetny mam pomysł[znaczy Ty, nie ja])

Twój cyctat u mnie
"Skalniak trzeba "porosnąć bylinami, ale tymi samymymi co już są, dodać większe ilości, wtedy takie wielkie plamy będą robiły za nowoczesne Ha "

Przecinka zapomniałam, ha znaczy usmiech wielki czy Cha?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 16:04, 19 maj 2011

Do góry
i proszę powiedz mi w końcu co oznacza to Ha, bo mnie juz intrygować zaczyna coraz bardziej

?jakiś skrót, czy zwykłe Ha(świetny mam pomysł[znaczy Ty, nie ja])

Twój cyctat u mnie
"Skalniak trzeba "porosnąć bylinami, ale tymi samymymi co już są, dodać większe ilości, wtedy takie wielkie plamy będą robiły za nowoczesne Ha "
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 16:01, 19 maj 2011

Do góry
fajnie, choć wcześniej też mi się podobało. Tuje podsadzone cisem bardzo eligancko będą wyglądały. Planowałam swoim zrobić to samo. Ławka w kulkach cisowych wyglądałaby pięknie i do tego żurawa u stóp i lampionik, a obok hortensja
Wczoraj Bogda miała doła ogrodowego, dzisiaj przeszło na mnie. Chyba nie dam sobie z tym wszystkim rady. Latam po ogrodzie z wężem do podlewania, ciężkim jak cholera, łamie mi wszystko po drodze.Wszystko woła o wodę.Potrzebuję multum kory. Potrzebuję skończyć w końcu ten żywopłot i potrzebuję cisa i świerka. Coś czuję przez kości, ze cała moja praca spełznie na panewce tego lata. Ogród o polowę za duży, ja o połowę za mała.No to sobie pomalkontenciłam. Juz mi trochę lepiej, jak po spowiedzi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 13:34, 19 maj 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
a jak przewisający jarząb pochyla się nad wodą i ogląda swoje korale to aż dech zapiera. Zwróciłas kiedyś na to uwagę? Muszę odnaleźć fotkę z jesieni

Pamiętam jarząb, a najbardziej wyspę różowych grzybieni.
Moja działeczka - Grzesiu 09:19, 19 maj 2011

Do góry
zatkało mnie- swobodnie, tajemniczo i wszystkie miejsca juz zajęte są
czosnek to jednak figura w ogrodzie, jego geometria jest wciąż niedoceniana.
Kocimietka wygląda jak z katalogu, ech jak fajnie
Cały rok w ogrodzie 22:50, 18 maj 2011

Do góry
cudna ta "no-nejmowa" azalia bieluchna
W cieniu - zacieniona 22:48, 18 maj 2011

Do góry
mam kilka dzwoneczków, ale Twoje to prawdziwe kapusty giganty przy moich- jeśli pozwolisz nazwę je mniej poetycko niż Joasia-nie mniej jednak smakowicie
Ogród zmyślony 21:50, 18 maj 2011

Do góry
nooooo, przeleciałas za wszystko co Cię tu nie było
A nasady widziałas?

Dobrze więc, z frontu zamias blue arrow będą 3 cisy-fastigiata w naturalnym kształcie?

na rysunku zaznaczyłam grab przy płocie-w jakiej odległości go sadzić od siatki?
Grab jest juz też nasadzony w linii tarasu zamykając pokój południowy z lawendą. Będzie go widać z oddali, jak urośnie(tam gdzie jest ta czarna linia (równolegle do bukszpanu, tylko 8-10 metrów dalej)

a co znaczy to Ha?jakiś skrót, czy zwykłe Ha(świetny mam pomysł[znaczy Ty, nie ja])
W cieniu - zacieniona 21:40, 18 maj 2011

Do góry
Ładnie Joasiu je nazwałaś,kiedyś spotkałam takie wyrażenie -Myszorek ma śliczne zawilce -lubię ich czystą biel.
Ogród zmyślony 19:43, 18 maj 2011

Do góry
greglis napisał(a)

Kasiu -wyznaczanie ostrych granic między trawnikiem, a rabatą, zeby trawa nie właziła na grządki, ale Ciebie to nie dotyczy, bo masz na podwyższeniu wszystko albo ograniczone płytami.

A to ja też mam takie miejce, za pergolą ta częśc trawnika kolo domu. Mam zostawione miejsce pod plotem , rosną tam samotne róże i peonie a teraz chce obsadzic kwitnącymi bylinami.
Więc sie zapytują jak owy kancik robić

Własnoręcznie Ci zrobię ten kancik a Ty musisz zrobić fotki instruktażowe, zaległe... bo się upominają wszyscy, a to bardzo prosta robota jest
Ogród zmyślony 19:39, 18 maj 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
to jak dowody w ogrodzie to proszę o foty, liczę do trzech i nie wymiguj się, ze Danusia miała aparat, dawaj swoją zieleninę

Zielenina jest w moim watku i u Myszy.
Ogród zmyślony 19:36, 18 maj 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
aaa i moje zabójcze świerki, można śmiało teraz położyć się na podłodze i katulkać

Nie są takie tragiczne, u dołu trochę mają za mało, a to już nie odrośnie bo nie ma gałęzi. Pewnie rosły w trawie i mały mało światła. Zamarły.
Reszta się odbuduje, tego lewego naprostuj
Ogród zmyślony 19:35, 18 maj 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
przód domu dużo łatwiej robi się w paincie.Taki jest zamysł
Kiedyś znalazłam zdjęcia berberysu formowanego w kule, teraz patrząc na "ogrodowy salon" zainspirowałam się do zrobienia kawałka formowanego czerwonego zywopłotu
Na wjeździe 3 jalowce blue arrow sadzone w luźnym trójkącie, dwie kulki z berberysu i miskant dla uzupełnienia i rozjaśnienia. dalej przy płocie żywopłot-tu zastanawiam się nad cytryńcem i nad grabem-tylko do grabu trzeba mieć dostęp z dwóch stron do formowania(chyba)
W linii prostopadłej dwa jarząby mączne obtoczone kwadratem z bukszpanu.W środku kwadratu kwiaty sezonowe tulipany, ostróżki, irysy-do obmyślenia.
Na rabacie pod domem wysunięty do przodu berberys w zywopłocie, a po prawej stronie schowane pod okapem 3 kule na pniu podsadzone jasnozieloną bylinką w stylu żurawka lub tiarella.Co Wy na to? Nie pogryzie się to ze skalniakiem?

Skalniak trzeba "porosnąć bylinami, ale tymi samymymi co już są, dodać większe ilości, wtedy takie wielkie plamy będą robiły za nowoczesne Ha
Blue Arrow zamień na cisy kolumnowe, cokolwiek ale nie jałowce, bo za parę lat będziesz karczować.
Albo graby Fastigiata. Kule berberysowe są ok, a trawa miskant "Variegatus"koniecznie dla rozweselenia towarzystwa. O i tu by pasował strzyżony żywopłot garbowy albo cisowy. Grab tańszy.

Reszta ok, podoba mi się,
Ogród zmyślony 19:15, 18 maj 2011

Do góry
mam na razie kilka dużych-ale nie oddam i takie maleństwa, które wykiełkowały zeszłej jesieni. Możliwe, ze tej jesieni będą kwitły. Są w kolorach blueeeee
Zielony Punkt - ogród Finki 17:20, 18 maj 2011

Do góry
no i po komuniii, jedną rzecz można odfajkować
Podoba mi się "brama" między dwoma rabatami z tym wystającym "wiązem?"
on robi a ku ku
U Justyny 17:18, 18 maj 2011

Do góry
nooo, w większym nie ma czasu, zeby kamyczkami się bawic
ładne nowe zdjecia Tyna
Ogród zmyślony 17:13, 18 maj 2011

Do góry
pinus parviflora Tempelhof, czyli jedna z odmian sosny drobnokwiatowej. Wystawiła brzydko palec- muszę powiedzieć, ze szybko rośne, jak na wolnorosnącą sosnę. Moja czarna ma mniejsze przyrosty, choć jest większa. Uwielbiam tą Jej Pogiętość. Kiedyś zrobię z niej parasol

a tu juz zapowiedz lata i szał szałwiiiiiii się szykuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies