Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rdest"

Pszczelarnia 20:54, 09 paź 2014

Do góry
Ewunia pięknie ... tak skromnie się wypowiem o obrazkach ... bo wpadłam w przerażenie ... jeżeli tak wygląda jedna !!! sadzonka rdestu to w przyszłym roku rdest przejmuje u mnie teren ... bo mam cztery a areał jakby w wersji mini ...
Eksperymentarium 20:26, 09 paź 2014

Do góry
Tak rdest dzisiaj. Jest go 3 razy więcej ale ładnie się rozlazi.
Eksperymentarium 20:02, 09 paź 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

Malgosia ten rdest dostalam jako gratis przy wiekszych zakupach. Bardzo się rozlazi i szybko rośnie- jak chcesz dam kawałek

kurcze, a tak nieładnie się rozłazi?

którą masz odmianę miłorzęba?
mój Mariken zaczyna żółknąć, ale Twój jak słonko

a co do słupa rozsuń żurawki i nic już nie dawaj
Eksperymentarium 15:43, 09 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

a gdzie kupujesz taki rdest?
gotowy w doniczce?
nie wiem gdzie takie ładne byliny można kupić

Malgosia ten rdest dostalam jako gratis przy wiekszych zakupach. Bardzo się rozlazi i szybko rośnie- jak chcesz dam kawałek
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:30, 08 paź 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Piękne obrazki pokazujesz Izuś Rdest mnie kręci i ice dance

Buziak

rdest to moje odkrycie z września ... zaskoczona jestem, ze świat go znał a ja nie ... a ice dance jest wdzięcznym lokatorem na rabacie ... Magda jak ja się za Tobą stęskniłam buźka
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:05, 07 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu Muminek słodzinek U mnie chłopaki wiecznie bawili się kuchennymi 'zabawkami' nie raz przy okazji zrobili sajgon z kaszy, mąki czy co im tam w ręce wpadło...
Powiedz mi jak wygląda rdest jak nie kwitnie (od kiedy zaczyna kwitnąć)?

Szukam fotek, gdzie go mam na foto i na pewno od początku lipca już kwitnie. Na szybko znalazłam różowy

Do tej pory miałam to wrzucone w krzaki i było w przechowalniku, wiec furrory nie robiło. W zeszłym roku rozsadziłam by zapełnić lukę po liliowcach.. Mam w drugim miejscu, któy dostałam od Marka ze średniowiecznego (od Marka jest bardziej różowy).. i pełni rolę rośliny zadarniającej. W tym roku dopiero zrobiło efekt, bo wcześniej to były kuski posadzone tu i tam.
Po zimie wygląda dość marnie, zasychają mu liście jak bukom, zasychają a nie opadają. Jakby go zakrywał gałązkami iglastymi, to podejrzewam, że większosć liści by przezimowała.. ale komu sie chce tak bawić.
Tak wygląda.. jak rusza po zimie w kwietniu

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:13, 07 paź 2014

Do góry
Aniu Muminek słodzinek U mnie chłopaki wiecznie bawili się kuchennymi 'zabawkami' nie raz przy okazji zrobili sajgon z kaszy, mąki czy co im tam w ręce wpadło...
Powiedz mi jak wygląda rdest jak nie kwitnie (od kiedy zaczyna kwitnąć)?
Eksperymentarium 08:59, 06 paź 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
przetacznik Christa a obok zwykły rdest

a gdzie kupujesz taki rdest?
gotowy w doniczce?
nie wiem gdzie takie ładne byliny można kupić
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:26, 05 paź 2014

Do góry
Piękne obrazki pokazujesz Izuś Rdest mnie kręci i ice dance

Buziak
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:48, 04 paź 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Renia jak to rdest to warto się zastanowić czy masz tyle miejsca dla niego ..
wpadnij w poniedziałek ...o 10-11 znowu będę przerabiać i masz ci los ..ale słuchać rad trzeba , bo trafne były..

Jakby to było kiwi to jeszcze bym sie zastanowiła, a tak to wypad. Chyba, że przy budzie psa go wsadzę
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:43, 04 paź 2014

Do góry
Renia jak to rdest to warto się zastanowić czy masz tyle miejsca dla niego ..
wpadnij w poniedziałek ...o 10-11 znowu będę przerabiać i masz ci los ..ale słuchać rad trzeba , bo trafne były..
Ogród z perspektywą na przyszłość 16:18, 04 paź 2014

Do góry
aage napisał(a)
Rdest panoszy się okrótnie, trzeba na niego zarezerwować sporo miejsca albo systematycznie dzilić. Poza tym jest naprawdę bezproblemowy i wygląda trakcyjnie prakycznie przez cały sezon

Właśnie dlatego go uwielbiam. musi zarosnąć u mnie na 40 mkw
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:45, 04 paź 2014

Do góry
Rdest panoszy się okrótnie, trzeba na niego zarezerwować sporo miejsca albo systematycznie dzilić. Poza tym jest naprawdę bezproblemowy i wygląda trakcyjnie prakycznie przez cały sezon
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:57, 03 paź 2014

Do góry
Kondzio - wysyłałam werbeny, sadzonki, chyba, że ktoś wolał nasiona. Nie wypada mi palcem pokazywać u kogo rosną..... u mnie dalej można wykopać tysiące sadzonek Muszę sie wziać za to, póki wydać gdzie są.

Aneta - to rdest pokrewny... odmiana nn, bo dostałam od szwagierki. On ma też i różowe kwiaty, jest taki zmienny.. u mnie akurat w jednym miejscu wyszły wszystkie bordowe tu wygooglałam podobnego

Wieloszka - narcyzy łanie kwitną bez wykopywania, są lepsze od tulipanów... pod jednym warunkiem, że nie grasuje u Ciebie mucha narcyzowa. U mnie cholerstwo jest od kilku lat.. i już nie sadzę narcyzów, bo mam je rok, a potem są zjadane.. Chemia skutkuje ratowaniem narcyzów, ale to mocna chemia.. i tylko Bi 58 przy nosi efekt.. Po chlerę mi chemia, i dodatkowa robota. Posadź u siebie trochę na próbę, jak przekwitną to kilka wykop i sprawdź czy nie maja dziurki w piętce z robalem. kwitną zwykle przed tulipanami, ale też maja dłużej liście. Które niestety też muszą zżółknąć.
tu pokazywałam.. i sa linki do artykułów. https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2197
Ale to tak jak z opuchlakami są , ale nie muszą być... ja uwielbiam narcyzy i żonkile... ale z pobzygą u mnie jest problem i tego nie zmienię.

Agnieszka - werbena wysiana nawet w maju zakwitnie.. a wytrzepie się sama... i posieje sie sama.. u mnie wiatr przeniósł ja przez pół ogrodu
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:24, 03 paź 2014

Do góry
Aniu powiedz mi jak nazywa się dokładnie ten rdest różowo kwitnący
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:06, 03 paź 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Rdest w tym roku też posadziłam. Sąsiadem jest carex Frosted. Jeśli zima będzie ok, to przyszły rok w tym miejscu zapowiada się super. Dosadzę jeszcze tulipanki pomiędzy.

Monia,rdest to mój nr 1 tego roku. Bardzo się cieszę z Tego zakupu. Z Twoją ziemią po zezonie bedą 4 razy większe
Jestem ciekawa tego połączenia z carexem. masz fotkę?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:04, 03 paź 2014

Do góry
Pytałam już w dziale pnącza, ale nikt nie odpowiedział. Czy ktoś wie czy to Actinidia arguta 'Issai'? Obecnie ma dużo drobnych białych kwiatuszków. Mam podejrzenia, że to jakiś rdest, bo rośnie jak szalone.

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:01, 03 paź 2014

Do góry
Rdest w tym roku też posadziłam. Sąsiadem jest carex Frosted. Jeśli zima będzie ok, to przyszły rok w tym miejscu zapowiada się super. Dosadzę jeszcze tulipanki pomiędzy.
To tu... 12:17, 03 paź 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Złota, polska jesień cudna jest. Widzę na fotkach, że masz rdest. Jest u Ciebie dłużej, czy dopiero w tym sezonie? Posadziłam niedawno i jestem ciekawa jak wygląda starszy już.

Rdest swiezo posadzony, wiec niestety nie pomoge... Ale pieknie sie przebarwia.
Aktinidia ostrolistna - Actinidia arguta 23:08, 02 paź 2014

Do góry
Czy ktoś może potwierdzić czy to Actinidia arguta 'Issai'? Obecnie ma drobne białe kwiatuszki. Mam podejrzenia, że to jakiś rdest, bo rośnie jak szalone.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies