Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 20:41, 16 kwi 2015

Kasiu to bardzo miłe.
Mirko, tylko się tutaj nie dołuj. Nie ma powodu. To tylko i aż zdjęcia .
ZielonaAniu - masz na myśli te duże kule? To nie jest bukszpan tylko tuja Danica. Turzyce nawoziłam tylko raz na wiosnę w zeszłym roku nawozem Yaramila. W tym roku nie zdążyłam jeszcze sypnąć.
Mysza - uważam, nawet bardzo.
Agatko, Wiolka, Mirelo - nie jest źle, w sumie może być .
Grembosiu - będę robić, tylko się już ujęcia skończyły. Reszta do zrobienia, a swoje muszę przeczekać. Jeszcze nie mogę.
Marta - ja mam też wyższy rdest. Ten: http://www.gardenworldimages.com/Details.aspx?ID=184783&TypeID=1
makkasia 21:36, 17 kwi 2015

taaa no ja uwielbiam Twój ogród a Ty tak rzadko go pokazujesz
Uwielbiam
marzena 23:14, 17 kwi 2015

spacerek wiosenny po Twoim ogrodzie piękny był !
Iwk4 05:15, 18 kwi 2015

Moniko, pięknie u Ciebie.
Życzę szybkiego powrotu do sprawności. Przykre doświadczenie miałaś.
iwonaal 10:17, 18 kwi 2015

Jak spod igły
Zielona 10:18, 18 kwi 2015

No i znowu myślę o rdeście... Hmm....
marta_d 11:27, 18 kwi 2015

Prace poczynione Twój trawnik już ma taką soczystą zieleń mnie odwiedził tata w tygodniu i rozsypał nawóz na trawę ja też w miarę sił pomogłam - nawóz dałam pod tuje - Smaragdy, Daniki, hortensje i rh
Borbetko a te poduchy iglaczki w turzycach co to jest ? to karłowe sosenki ? piękne są! bardzo kształtne Pozdrawiam i zdrówka życzę
Borbetka 19:51, 18 kwi 2015

No to muszę się poprawić z tym pokazywaniem ogrodu .
Póki co zarasta chwastami. Są dosłownie wszędzie. Najwięcej tych rozetek z białymi kwiatkami. Nie znam nazwy tego chwasta. Dzięki Bogu łatwo się toto wyrywa.
Z tym rdestem to chyba będzie problem. Wyłazi już 60 cm od głównej sadzonki, a miał się trzymać w rządku. Mała Mi pisała chyba o ekspansywności tej rośliny. Mam nadzieję, że nie zagłuszy wzrostu roślin obok, a te odrosty będę po prostu wyrywać.
Marto_d - ta największa kula wśród turzyc to świerk Karel. Jest po prostu cudny, ale jak chciałam dokupić i Pani podała mi cenę za taką wielkość jak mam teraz, to się trochę zatroskałam i ... nie kupiłam. Mój ma z 10 lat, rośnie bardzo powoli i ma taką szlachetną, ciemną zieleń. No i co ważne, żadnych chorób nie ma i szkodników. Bardzo go lubię. Tnę lekko, żeby był równy. Ja lubię równo .
Dorotka 20:01, 18 kwi 2015

Dziękuję za informację w sprawie berberysów. A możesz mi powiedzieć jakie najlepiej kupować na taki żywopłocik???
Borbetka 20:24, 18 kwi 2015

Dorota, ostatnio chodzi za mną berberys Orange Rocket. Obejrzyj sobie. Cudo. Mam placyk żwirowy z miejscem na ognisko i tak mi siedzi w głowie pomysł z tym berberysem. Nie mogę jednak tego ugryźć do końca.