Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:03, 31 sie 2017

Do góry
Kasia a Ty chcesz schować te krzesła czy wolisz mieć oko na bramę jak siedzisz na nich?

Wiesz że ostatnio w planowaniu mam sporo potknięć ale może dobrze by było wystopniować te rośliny tzn. przy tui coś na 150 wysokości potem na 100 i na brzegu coś na 50 i na koniec płożące.

Np. tuja, hortensja, rozplenica i żurawki albo funkie zielono białe.

Tylko że Ty kupiłaś niskie hortensje a ja bym wybrała np Magical Moonlight bo wyprostowana jest więc nie pokładałaby się na rozplenice.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:53, 31 sie 2017

Do góry
Ta rozplenica w rzadku cudna
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:41, 30 sie 2017

Do góry
Rozplenica Pegassus

Ogród w Cichym Dworku 21:12, 30 sie 2017

Do góry
Przymiarka trawki rozplenica

I tu przed kamieniami- głazami chce dokupić jeszcze 3-trawki czy będzie pasowało?

A klonik jutro do posadzenia
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:56, 30 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Nooo piękna jest ta rozplenica. Jesteś świadoma, że z niej pooootwóóóór ogromny wyrasta?

Taaak , doczytałam, że osiąga 1,2 - 1,5m. I na to liczę . Chcę je posadzić od strony siedzisk czyli na tyłach rabaty a pomiędzy, nieco przed nimi hortki Little Lime - one dorastają do 1,2m więc powinno się idealnie zgrać .

Tylko nie wiem jaki odstęp zachować między tymi rozplenicami, żeby nie było za ciasno???
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:21, 30 sie 2017

Do góry
Nooo piękna jest ta rozplenica. Jesteś świadoma, że z niej pooootwóóóór ogromny wyrasta?
Kwitnące skarpy 13:28, 30 sie 2017

Do góry
Te eukomisy mam od tego sezonu dopieroale w pracy przechowujemy je w donicy w której rosną tylko jesienią są zasuszane i trzymamy je w dość chłodnym i ciemnym miejscu ale spokojnie możesz je przechować w chłodnym ciemnym miejscu tylko bez ziemi a tam gdzie trzymasz te cebule to jakie warunki masz?
Kurki sa moimi ulubionymi grzybami ale także uwielbia kanie i boczniaki
Ta rozplenica jest dziwna rośnie wielgachna ale nie kwitnie. Pytałem sie ostatnio jednego pana który nam dostarcza byliny i trawy powiedział że rozplenica która jest z siewu potrafi zakwitnąć dopiero po paru latach oraz kwitnie bardzo późno.
Ogrod stewardessy 12:47, 30 sie 2017

Do góry
Elu, tak wyglada wiekszy kawalek mojego ogrodu; ta chyba najbardziej nasloneczniona.

Na ta druga strone potrzebuje troche wiecej czasu, bo po wykopaniu budleji musze tam zrobic porzadek. Rosliny juz zakupione i prawie wszystkie powkopywane, ale jeszcze zwirku musze podosypywac i zrobic tam porzadek.

A tu moj ulubiony zakatek juz w troche jesiennej oslonie. Chryzantemy juz kwitna.
Tylko rozplenica cos nie chce i pewnie w tym roku nie zakwitnie

Co się stało kwiatom ... 11:06, 30 sie 2017

Do góry
cd
Proso rózgowate-----------------Miskany Zebrinus

Rozplenica

Bronze Form

Dmuszek

Moja glebo terapia 10:30, 30 sie 2017

Do góry
Joluś bardzo ładne hortensje
rozplenica to oczywiste i róże

paczka dziś wyszła
Anna i Ogród 10:10, 30 sie 2017

Do góry
Ania napracowałaś się i juz wiem ze to cięzki orzech do zgryzienia. Probuję sobie wyobrazic jak obsadzić rabate szeroka na 24 m bo mój ogród na szerokośc 26 i nie dziwię się ze tyle chcesz tam roslin. ale czy to wyjdzie dobrze...
22 gatunki sporo.
ja na swoich 26m planuje tylko rodki z wysoką trawą w jednym rogu, potem hortensje z bergenią, rozplenica z rozchodnikiem (zakochalam się w tym połaczeniu!) i łan red barona pod glediczją.
myslę żebyś tak jak Asia podpowiada wybrała jedno zimozielone scalające rabate i moze kwasolubne posadź w zupelnie nowym miejscu w ogrodzie?

zobacz u Agaty z Pszenicznej tez ma taką duza rabate i cała obsadziła bodajże 26szt hortensji, ja juz kocham to jej miejsce!
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:11, 30 sie 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Monia piękne ujęcia rozchodników nam tu pokazałas! U mnie rozplenica posadzona jest za rozchodnikami i jakoś na razie je nie pożera, a kilka sezonów już ma

Paulinko ja myślałam, że odległości będą dobre bo nie brałam pod uwagę, że ta hemeln aż taka może być rozchodniki sadziłam co 80-90 cm, a hemeln dałam w tyle za nimi 50 cm, ale to już potforaki się robią, także na wiosnę będzie mały lifting rozchodnikowej
Moja glebo terapia 07:59, 30 sie 2017

Do góry
Różowo biała dla mnie NN z kamiennej

i rozplenica coraz bardziej okazała

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:47, 30 sie 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
ta na dole rozplenica gold czy jakos tak na gorze śmiałek, ale śmiałek rośnie jakieś 60-70cm wyżej

Dzięki.. chodziło mi o śmiałka.

A na dole nie wygląda jak rozplenica.. ale wygląda ładnie.
Wymarzony sielankowy ogród..... 06:47, 30 sie 2017

Do góry
Monia piękne ujęcia rozchodników nam tu pokazałas! U mnie rozplenica posadzona jest za rozchodnikami i jakoś na razie je nie pożera, a kilka sezonów już ma
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:39, 29 sie 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Co to za trawka... pisałaś nie raz..ale ja mam sklerozę.. super z tymi jeżówkami wygląda.. Wszytko wygląda super..

Edit .. przyszłam od Bogdzi napisać, że nachyłki które zimują u mnie to nachyłek okółkowy, ładny cały sezon, długo kwitnie a wiosną ma fajny las igiełkowy. Drugi to lancetowaty, ale trzeba mu wycinać kwiaty bo wygląda brzydko jak się go nie wyczyści..
ta na dole rozplenica gold czy jakos tak na gorze śmiałek, ale śmiałek rośnie jakieś 60-70cm wyżej
Mirkowy ogród (początki) 21:55, 29 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dziękuję Mirko. Ślicznie. A rozplenica super. Muszę jej poszukać. Przydała by mi się właśnie taka jaśniutka. Wiosną to wiadomo,zawsze można cebulowe wsadzić
Asiu jak nie kupisz to się wiosną do mnie odezwij
Mirkowy ogród (początki) 21:43, 29 sie 2017

Do góry
Dziękuję Mirko. Ślicznie. A rozplenica super. Muszę jej poszukać. Przydała by mi się właśnie taka jaśniutka. Wiosną to wiadomo,zawsze można cebulowe wsadzić
Mirkowy ogród (początki) 21:33, 29 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Mirko A na tym zdjęciu werbeny z rozplenicą co to za odmiana rozplenicy? Ona ma takie jaśniutkie źdźbła,czy fotka przekłamuje? A werbenę masz tę wysoką czy niższą? Fajne to połączenie.
Asiu to Rozplenica Black ma drugi sezon(siana z nasion i jeszcze nie kwitła)Fotka nie kłamie ona taka jasna jest.Werbena ogrodowiskowa wysoka.Na zdjeciu wydaje się niska ale tak ufotka wyszła.Połączenie fajne tylko wiosną długo pusto
Asiu tu jeszcze inne zdjęcie bardzej prawdzie.

Ta fotka była robiona o zmierzchu.
Trawy jednoroczne 21:19, 29 sie 2017

Do góry
Trawy z wysianych wiosną nasion.Mega urosły
Turzyca włosista

Pegasus

Rozplenica Hameln

Bordowe listki to Rozplenica Majesti a ta zielona to Brachytrycha.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies